NOS Voetbal Aangepast

Heracles wint spektakelstuk, Utrecht in mineur, 1-1 bij AZ-Feyenoord

Liveblog gesloten
 • Tot volgende week

  De komende dagen richten we het vizier op Europees voetbal, en dan vooral de Champions League. PSV gaat dinsdag op bezoek bij FC Barcelona, Ajax ontvangt woensdag AEK Athene.

  Volgende week is er weer gewoon eredivisievoetbal. Hoewel gewoon: de topper tussen PSV en Ajax staat op het programma. Tot dan!

  NOS
 • De stand

  De stand in de eredivisie na de vijfde speelronde. PSV en Ajax slaan een gaatje en Heracles stijgt naar de vierde plek.

  FC Emmen staat in het linker- en FC Utrecht in het rechterrijtje. En er is een nieuwe hekkensluiter: er gaat momenteel niets onder FC Groningen.

  NOS
 • De uitslagen

  De uitslagen van de vijfde speelronde in de eredivisie op een rijtje. Liefst 37 doelpunten vielen er deze ronde.

  NOS
 • AFGELOPEN

  Het is afgelopen in Zwolle. PEC Zwolle gaat voor de derde thuiswedstrijd op rij onderuit: Vitesse wint met 2-0.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Tim Matavz ging een kwartier voor tijd onder applaus van het veld Pro Shots
 • 87' PEC op de lat

  Vlak voor tijd is er toch nog bijna een doelpunt voor PEC Zwolle. Uit een voorzet van rechts tikt Vitesse-verdediger Clarke-Salter de bal tegen de eigen lat.

  PEC Zwolle-Vitesse 0-2

 • 75' Dadendrang PEC neemt af

  De dadendrang van PEC Zwolle begint langzaam af te nemen, met nog een kwartier te spelen. Het is nu juist Vitesse dat weer uit zijn schulp begint te kruipen.

  Tim Matavz, die twee keer scoorde, is vervangen door Oussama Darfalou.

  PEC Zwolle-Vitesse 0-2

 • 60' PEC dringt aan

  PEC Zwolle blijft op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. En die hangt ook een beetje in de lucht. Van Crooy was er dichtbij met een vlammend afstandsschot, maar Eduardo bracht opnieuw redding.

  PEC Zwolle-Vitesse 0-2

 • 53' Kansen PEC Zwolle

  PEC Zwolle tapt sinds de rust uit een iets ander vaatje, en dat was ook wel nodig. Eerst is er een schot van Elbers dat door doelman Eduardo wordt gekeerd. Vervolgens is Van Duinen er dichtbij na een hoekschop, maar opnieuw brengt de keeper redding.

  PEC Zwolle-Vitesse 0-2

 • TWEEDE HELFT

  De tweede helft is begonnen bij PEC Zwolle-Vitesse. De Arnhemmers leiden met 2-0. Het is afwachten of PEC Zwolle nog iets terug kan doen.

  Twee wissels bij PEC: Van den Berg en Namli zijn vervangen door Scamacca en Elbers.

 • Vreugde en verdriet na Utrecht-Emmen

  Morgen meldt Dick Advocaat zich voor het eerst bij FC Utrecht, de club die hij uit het slob moet trekken. "Er is genoeg voor verbetering vatbaar", zuchtte aanvoerder Willem Janssen zondagmiddag na de blamerende 2-1 thuisnederlaag tegen FC Emmen.

  Lees meer reacties na Utrecht-Emmen.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  1/3 Utrecht-aanvoerder Janssen zucht: 'We zitten heel diep'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  2/3 Emmen-held Bijl: 'Heb nog geen lelijke goal gemaakt'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  3/3 Emmen-trainer Lukkien heeft het warm: 'Is geen angstzweet hoor'
 • RUST

  Het is rust in Zwolle. Vitesse staat op een comfortabele 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Tim Matavz.

 • 44' DOELPUNT VITESSE

  Daar is de tweede goal van Tim Matavz! Na een verschrikkelijke terugspeelbal van Namli kan Matavz simpel de 2-0 binnentikken.

  Er was nog steeds bar weinig te beleven in Zwolle, maar ineens is daar een cadeautje voor de Arnhemmers. Namli speelt terug op keeper Van der Hart en heeft de al een tijdje meelopende Matavz niet gezien. Zo'n buitenkansje moet je de Sloveen niet geven.

  PEC Zwolle-Vitesse 0-2

  Opnieuw is Tim Matavz het feestvarken in Zwolle Pro Shots
 • 26' DOELPUNT VITESSE

  Doelpunt voor Vitesse! Eerst werd er gefloten voor buitenspel van Matavz, maar na raadpleging van de VAR gaat het doelpunt toch door: Matavz verlengt een volley van Foor met het hoofd, Vitesse leidt met 1-0.

  PEC Zwolle-Vitesse 0-1

  Tim Matavz, maker van de 1-0 tegen PEC Zwolle Pro Shots
 • 24' Kansjes Vitesse

  Vitesse heeft ondertussen zijn eerste twee kansjes gehad: Matavz kwam bij een voorzet goed voor zijn verdediger, maar kon de bal niet goed raken. En even later was er een vlammend afstandsschot van Karavajev: naast. In de 25ste minuut zien we dan de grootste kans: Beerens duikt op voor keeper Van der Hart, maar die grijpt goed in.

  Voor de rest is er nog weinig te beleven in Zwolle.

  PEC Zwolle-Vitesse 0-0

 • Ondertussen in Turijn

  Liefst 320 minuten moesten ze erop wachten. Vandaag werd het geduld van de Juve-fans beloond. Tegen Sassuolo (2-1) maakte Cristiano Ronaldo zijn eerste twee doelpunten namens zijn nieuwe werkgever Juventus. Douglas Costa eist al spugend een negatieve hoofdrol voor zich op.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Cristiano Ronaldo viert zijn eerste doelpunt AFP
 • Meer berichten tonen