De komende dagen richten we ons natuurlijk weer op Europees voetbal, met de pogingen van PSV en Ajax om de groepsfase van de Champions League te bereiken.

Volgende week is de eredivisie er weer, te beginnen op vrijdag met ADO Den Haag-Fortuna Sittard. Tot dan!

De stand na twee speelrondes in de eredivisie. AZ blijft koploper, met evenveel punten als PSV. Ajax en Feyenoord staan gebroederlijk in de subtop en FC Groningen is de hekkensluiter.

De uitslagen

De tweede speelronde van de eredivisie zit erop! Alle uitslagen nog eens op een rijtje.

KLAAR

Het is afgelopen in Friesland. Lange tijd leek Heerenveen aan het langste eind te trekken, maar dankzij een goal van Tim Matavz wordt het toch nog 1-1.

81' GOAL VITESSE

Daar is de goal dan toch: Matavz, tot nu toe onzichtbaar, kopt de 1-1 binnen voor Vitesse tegen Heerenveen. De voorzet was van Beerens, de Sloveense spits levert koppend vakwerk af.

Heerenveen-Vitesse 1-1

Vreugde bij Vitesse na de treffer van Tim Matavz

79' Kansen voor Vitesse

Het spelbeeld in Friesland is nog hetzelfde: Heerenveen leidt, maar Vitesse doet er alles aan om op 1-1 te komen. De Arnhemmers krijgen voldoende kansen, maar mede dankzij keeper Hahn is er nog niet gescoord.

De grootste kans was in de 79ste minuut voor Serero. Het afstandsschot van de Zuid-Afrikaan wordt echter door Hahn naast getikt.

Heerenveen-Vitesse 1-0

Ondertussen in Brighton

Manchester United staat bij rust met 3-1 achter tegen Brighton & Hove Albion. Trainer José Mourinho kijkt zorgelijk.

55' Vitesse op jacht naar 1-1

Vitesse is sinds de rust op zoek naar de gelijkmaker en heeft ook al wat kansjes gehad. Zo schoot Matavz (ver) over en werkte Bulthuis de bal bijna met de knie in zijn eigen doel. Maar Hahn bracht redding.

Na ruim een uur is er nóg een grotere kans: Matavz duikt na een voorzet bij de eerste paal op en tikt de bal tegen de tweede paal. De Arnhemse druk neemt steeds meer toe.

TWEEDE HELFT

De tweede helft is begonnen bij Heerenveen-Vitesse. De Friezen staan op een 1-0 voorsprong dankzij de treffer van Michel Vlap.

De reacties na Feyenoord-Excelsior

Ondertussen in Manchester

Manchester City heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met groot vertoon van macht gewonnen. Huddersfield Town werd met 6-1 verslagen.

De eindstand werd bepaald door oud-Feyenoorder Terence Kongolo, die de bal namens Huddersfield Town in eigen doel werkte. Leroy Sané stuitte op de doelman stuitte op de doelman van Huddersfield en Sané liep de bal onfortuinlijk in zijn eigen doel.

David SIlva en Sergio Agüero

RUST

Het is rust in Friesland. Vitesse begon sterk, toen scoorde Heerenveen 1-0, en daarna gebeurde er niet zoveel meer. Tijd voor een bekertje Friese thee.

40' Heerenveen nu sterker

Vitesse begon zo sterk, maar sinds de goal van Vlap is Heerenveen helemaal opgeleefd. De Friezen kregen onder meer een schietkans via Mihajlovic. De Arnhemmers zijn sindsdien de kluts een beetje kwijt.

26' GOAL SC HEERENVEEN

De kansen waren voor Vitesse, maar de voorsprong is ineens voor Heerenveen. De voorzet is van Pierie, Vlap kopt de 1-0 binnen. Twee exponenten van de Friese jeugdopleiding.

Michel Vlap kopt Heerenveen op 1-0

25' Vitesse speelt prima

Het wachten is op de voorsprong van Vitesse, want de Arnhemmers spelen prima en krijgen kansen. Zo redde keeper Hahn met een mooie zweefduik op een inzet van Clarke Salter. En ook op een schot van Beerens reageerde Hahn uitstekend.

Heerenveen-Vitesse 0-0

10' Vitesse opent sterk

De openingsfase in Friesland is voor Vitesse. De Arnhemmers zitten erbovenop en Heerenveen komt er nauwelijks uit.

Dit gezegd hebbende is er meteen de eerste kans voor Heerenveen: Vlap heeft de bal vanaf de penaltystip voor het binnenschieten, maar raakt de bal volledig verkeerd.

Sam Lammers (Heerenveen) in duel met Maikel van der Werff en Thulani Serero

AFTRAP

De bal rolt in Friesland voor het eredivisietoetje van deze zondag. Heerenveen ontvangt Vitesse.

Het volkslied

Het Friese volkslied klinkt in het Abe Lenstra Stadion. De spelers van Heerenveen en Vitesse staan klaar. We gaan bijna beginnen!

Beide ploegen wonnen hun eerste eredivisiewedstrijd. Dus de winnaar van dit duel staat straks sowieso in de top-3 van de eredivisie.

KLAAR IN ROTTERDAM

Het is afgelopen in Rotterdam. Een mogelijke crisis is afgewend, want Feyenoord verslaat stadsgenoot Excelsior met 3-0.

Robin van Persie viert zijn treffer

89' GOAL FEYENOORD

Van der Heijden maakt er met een hakje 3-0 van voor Feyenoord, na fraai voorwerk van Van Persie. In de slotfase waren er ineens kansen aan beide kanten, en deze gaat erin. Zo kunnen de Feyenoord-fans toch nog met een prettig gevoel naar huis.

Feyenoord-Excelsior 3-0

KLAAR IN EMMEN

Het duel tussen FC Emmen en AZ zit erop. De Alkmaarders zegevieren met 4-1 en maken een einde aan de ongeslagen status van FC Emmen in de eredivisie.

AZ viert feest, FC Emmen druipt af

83' Lat en paal

Ineens gebeurt er van alles in De Kuip. Na een mooie aanval van Feyenoord komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Van Persie, die vrijstaand op de lat schiet.

In de daaropvolgende aanval van Excelsior knalt invaller Mahmudov van afstand op de paal. Had het toch bijna weer spannend kunnen worden in Rotterdam.

Feyenoord-Excelsior 2-0

77' GOAL FEYENOORD

Doelpunt voor Feyenoord! St. Juste zorgt als invaller voor opluchting in De Kuip: hij schiet de 2-0 binnen tegen Excelsior.

De aanval begint, uiteraard, bij Van Persie. En via de invaller El Hankouri en Ayoub komt de bal bij St. Juste, die de bal zuiver langs keeper Stevens schiet.

Jeremiah St. Juste viert zijn goal

70' Daar is Ayoub

Applaus in De Kuip voor Yassin Ayoub, die zijn competitiedebuut maakt voor Feyenoord. Hij vervangt Jordy Clasie.

Feyenoord is de betere ploeg in de Rotterdamse derby, zonder overtuigend te spelen. Wel was er nog een kansje voor Toornstra na een combinatie met Berghuis.

Doelman Bijlow heeft vrij weinig te doen. Maar 1-0 blijft natuurlijk een riskante tussenstand voor de thuisploeg.

Feyenoord-Excelsior 1-0

71' GOAL AZ

De wedstrijd in Emmen lijkt beslist. Idrissi schiet na een snelle uitbraak de 4-1 binnen voor AZ. Het is zijn tweede goal van de middag.

FC Emmen-AZ 1-4

Opnieuw is Oussama Idrissi het middelpunt van de feestvreugde

67' Debuut Gudmundsson

In Emmen is het nog steeds een alleraardigste wedstrijd. De thuisploeg probeert nog iets te doen aan de 1-3 achterstand, maar AZ heeft zijn zaakjes overwegend goed op orde.

Bij AZ is Gudmundsson in de ploeg gekomen voor Midtsjø. Het voormalige PSV-talent maakt zo zijn debuut bij de Alkmaarders.

FC Emmen-AZ 1-3

55' Vleugellam

Het wil nog niet flonkeren bij Feyenoord. Als Van Persie aan de bal is, gebeurt er wel iets, maar de vleugels (Berghuis en Larsson) zijn uit vorm en Feyenoord is daardoor vleugellam. Wel was er een kans uit een corner via Nieuwkoop, die via de grond over het doel kopte.

Excelsior heeft sinds de rust nog voor weinig dreiging gezorgd.

Wissel aan de kant van Feyenoord: Larsson is vervangen door El Hankouri.

De tweede helft is begonnen bij FC Emmen-AZ. De Alkmaarders leiden met 3-1.

Ook in De Kuip is de wedstrijd hervat. Feyenoord leidt met 1-0 dankzij een treffer van Robin van Persie.

Absente Amrabat heeft transferverzoek ingediend bij Feyenoord

Sofyan Amrabat wil vertrekken bij Feyenoord. Dat zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

"Hij heeft aangegeven dat hij weg wil, daarom kies ik nu voor andere spelers", zei Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports. "Op dit moment is hij derde, vierde keus."

Sofyan Amrabat

RUST

Het is rust in Emmen. AZ leidt in een aantrekkelijk duel met 3-1. Komt de eerste nederlaag in de eredivisie voor FC Emmen ooit eraan? Er volgen straks nog 45 minuten.

Het is ook rust in De Kuip. Best is het allemaal nog niet, maar Feyenoord leidt met 1-0 tegen Excelsior.

43' GOAL AZ

AZ maakt er 3-1 van tegen FC Emmen. Keeper Scherpen laat de bal na een afstandsschot ongelukkig los en Idrissi kan simpel binnentikken.

Oussama Idrissi balt zijn vuist na de 3-1

37' GOAL AZ

Een geweldig schot van Ouwejan zet AZ opnieuw op voorsprong in Emmen. Het is 1-2.

De AZ-verdediger krijgt alle tijd om uit te halen, neemt die tijd ook, en schiet prachtig raak. De bal zeilt voorbij keeper Scherpen.

FC Emmen-AZ 1-2

Thomas Ouwejan maakt een sprongetje van vreugde na zijn doelpunt

34' Kans Larsson

Na een korte opleving is het spel van Feyenoord weer enigszins voorspelbaar geworden. Toch was er nog een grote kans voor de thuisploeg na een lange rush van Larsson. Vlak voor het doel van Excelsior wordt de Zweed echter gestuit.

Knuffels in De Kuip voor Sophia Kinderziekenhuis

De Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior staat in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. En dat betekent: knuffels!

17' GOAL FEYENOORD

Een bevrijdende treffer voor Feyenoord: aanvoerder Robin van Persie schiet fraai de 1-0 binnen tegen Excelsior.

Feyenoord begon uiterst matig aan de wedstrijd, dus het doelpunt is mooi meegenomen.

Robin van Persie schiet de 1-0 binnen voor Feyenoord

17' GOAL FC EMMEN

FC Emmen komt razensnel weer naast AZ. Bakker maakt er twee minuten na de achterstand 1-1 van. Hij werkt de bal binnen na een pass van Veendorp.

FC Emmen-AZ 1-1

Nick Bakker werkt de gelijkmaker binnen voor FC Emmen

15' GOAL AZ

De eerste kans voor AZ in Emmen is raak! Boadu tikt binnen uit een voorzet van Seuntjens.

FC Emmen-AZ 0-1

Myron Boadu maakt de 1-0 tegen FC Emmen

12' Kans Emmen

In Emmen is de eerste grote kans voor de thuisploeg. Marinus haalt uit, Bizot brengt knap redding.

FC Emmen-AZ 0-0

7' Kans Excelsior

In de zevende minuut is het bijna raak voor Excelsior, na een weifelend begin van Feyenoord. Na een snelle uitbraak komt de bal voor de voeten van Messaoud. Die haalt uit, maar Bijlow redt Feyenoord.

Feyenoord-Excelsior 0-0

Jurgen Mattheij in duel met Jan-Arie van der Heijden

AFTRAP IN ROTTERDAM

Excelsior heeft afgetrapt in De Kuip voor de Rotterdamse derby tegen Feyenoord.

Al voor de wedstrijd daalden de nodige knuffels neer van de tribune.

AFTRAP IN EMMEN

De bal rolt in Emmen voor de eerste eredivisiewedstrijd in Drenthe ooit. Emmen neemt het op tegen AZ.

Knuffels in De Kuip

Alle bezoekers van Feyenoord-Excelsior mogen gewoon knuffelbeesten meenemen. De Rotterdamse derby staat in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis en verschillende supportersgroepen hebben daarom een zogeheten knuffelactie op touw gezet. Ze willen zoveel mogelijk knuffels verzamelen om die te doneren aan de kinderpatiëntjes van het Rotterdamse ziekenhuis.

Zaterdag kwamen berichten naar buiten dat de door Feyenoordfans verzamelden knuffelbeesten De Kuip niet in mochten. De knuffels die de supporters van Excelsior meenemen zouden wel welkom zijn. "Feyenoord benadrukt na de ontstane onduidelijkheid dat alle bezoekers knuffels mee naar binnen kunnen nemen", liet Feyenoord weten. "Wel moeten mensen weten dat de knuffels die meegenomen worden, niet terecht komen bij de patiëntjes."

Feyenoord gaat voor de ingezamelde knuffels een ander goed doel zoeken. Lees meer over de knuffelskwestie.

Feyenoord met Van Beek en Van Persie

Met Sven van Beek als vervanger van de geschorste Eric Botteghin begint Feyenoord aan de Rotterdamse derby tegen Excelsior. Aanvoerder Robin van Persie is ook fit genoeg om te starten.

Doelman Justin Bijlow keert terug onder de lat. Bijlow moest zijn plek donderdag afstaan aan Kenneth Vermeer, die van trainer Van Bronckhorst de wedstrijden in Europa en het bekertoernooi mag spelen.

Bij Excelsior, dat het seizoen begon met een gelijkspel tegen Fortuna Sittard (1-1), heeft de nieuwe IJslandse spits Elias Már Ómarsson direct een basisplaats. Hij vervangt de geschorste Luigi Bruins.

AFGELOPEN

Het is gedaan in de Galgenwaard. FC Utrecht verslaat een matig PEC Zwolle met 2-0, door goals van Van Overeem en Klaiber.

FC Utrecht viert de openingstreffer

Lukkien is trots: 'Na de promotie is het glas helemaal vol'

FC Emmen-trainer Dick Lukkien blikt met verslaggever Joep Schreuder vooruit op het eredivisieduel met AZ. Aftrap: 14.30 uur.

81' Tijd dringt voor PEC

PEC Zwolle heeft nog minder dan tien minuten om iets aan de 2-0 achterstand te doen tegen de tien man van FC Utrecht. PEC bemoeit zich wel iets meer het spel, maar overtuigend is het allemaal nog niet. De tien Utrechters blijven vooralsnog eenvoudig overeind.

In de tussentijd is Elbers bij PEC in de ploeg gekomen voor Namli. Kerk is bij Utrecht vervangen door Dessers.

FC Utrecht-PEC Zwolle 2-0

71' Daar is Letschert

Het publiek in Utrecht windt zich erg op over de rode kaart voor Van Overeem. Maar enkele minuten later wordt de sfeer weer iets beter: Timo Letschert komt namelijk in de ploeg voor Simon Gustafson.

De terugkeer van Timo Letschert bij FC Utrecht

68' RODE KAART UTRECHT

Rode kaart voor Joris van Overeem na een harde charge op Leemans! Scheidsrechter Van den Kerkhof stuurt de Utrechter van het veld na ingrijpen door de VAR.

In eerste instantie trok de scheidsrechter geel, maar na bestudering van de beelden verandert de kleur van de kaart in rood. Van Overeem kwam dan ook wel heel hard in op Leemans en stond daarbij op diens voet.

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof bekijkt de beelden

59' FC Utrecht is sterker

Het is FC Utrecht dat de klok slaat, ook na de rust, terwijl de ploeg niet eens zo heel goed speelt. PEC Zwolle maakt het zichzelf erg moeilijk en komt er nauwelijks uit. We zagen één grote kans voor de thuisploeg: een voorzet van Klaiber werd door Van den Berg nét voor de voeten van Kerk naast het doel getikt.

Tweede wissel aan de kant van PEC: Genreau vervangt Flemming.

Joep proeft sfeer in Emmen: 'Ik merk veel spanning'

FC Emmen speelt om 14.30 uur voor het eerst een thuiswedstrijd in de eredivisie. AZ komt op bezoek. Verslaggever Joep Schreuder was er al vroeg bij om te kijken hoe de voorbereidingen gaan.

De tweede helft is begonnen bij FC Utrecht-PEC Zwolle. Kan PEC nog iets doen aan de 2-0 achterstand?

Eén wissel aan de kant van PEC: de 16-jarige Sep van den Berg is in het veld gekomen voor Dirk Marcellis.

Feyenoord op zoek naar eerherstel

Vijftien maanden na de landstitel is de kermis waar Feyenoord van thuiskomt wel heel erg koud. De nummer vijf van Slowakije bleek te sterk in het kwalificatietoernooi voor de Europa League. "Het spel van Feyenoord is zó voorspelbaar", ziet commentator Arman Avsaroglu.

Door de uitschakeling in Europa en ook nog de nederlaag bij De Graafschap in de eerste speelronde van de eredivisie is het eerste succes van dit seizoen, de winst in de Johan Cruijff Schaal, alweer snel vergeten in De Kuip. "Ik hou niet van het woord crisis, maar dat is er nu wel..." Om 14.30 uur volgt het duel met Excelsior.

Robin van Persie en Jens Toornstra bedanken het publiek

RUST

Het is rust in Utrecht. De thuisploeg kan comfortabel aan een kopje thee want het staat 2-0 tegen PEC Zwolle.

44' GOAL FC UTRECHT

FC Utrecht komt op 2-0 tegen PEC Zwolle! Na voorwerk van Gustafson kan Klaiber op zijn gemakje door de PEC-defensie wandelen en knap de 2-0 binnenschieten.

Sean Klaiber (m) is het feestvarken na zijn 2-0

39' Rust in zicht

De rust nadert in de Galgenwaard, waar FC Utrecht op een verdiende 1-0 voorsprong staat. PEC Zwolle heeft weliswaar al zes hoekschoppen gehad, maar echt gevaarlijk is de ploeg nauwelijks geweest.

FC Utrecht-PEC Zwolle 1-0

Het voorspel van PEC Zwolle duurt lang, maar het leidt tot niets.

Frank Snoeks in Utrecht

26' GOAL FC UTRECHT

Doelpunt voor FC Utrecht! Joris van Overeem tikt de thuisploeg met de borst op een 1-0 voorsprong.

Het voorwerk is van Klaiber, die de bal na een een-tweetje met Gustafson voorzet. Van Overeem werkt de bal vervolgens met de borstkas binnen.

Joris van Overeem werkt de bal vallend binnen, Darryl Lachman is te laat

21' Afgekeurd doelpunt

Na 20 minuten is er even opwinding, als Van de Streek FC Utrecht op 1-0 lijkt te schieten. Maar scheidsrechter Van den Kerkhof keurt de goal af wegens buitenspel. Kerk raakte de bal, in buitenspelpositie, namelijk nog aan.

In Zeist bekijkt de VAR de beelden ook nog eventjes, en het klopt: geen doelpunt.

FC Utrecht-PEC Zwolle 0-0

8' Leuk begin

De openingsfase in Utrecht is open en vlot. FC Utrecht zet PEC Zwolle onder druk, maar PEC komt er af en toe dreigend uit via de counter. Zo was er een loeihard schot van Hamer, dat naast zeilde.

Joris van Overeem in duel met Bram van Polen

Aftrap

De bal rolt in Utrecht! Het duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle is begonnen.

Meteen na de aftrap brengt PEC-keeper Boer zichzelf in de problemen door de bal pardoes tegen Van de Streek aan te schieten. Het loopt goed af voor Boer.

Minuut stilte

Traditioneel klinkt 'Eye of the Tiger' van Surviror uit de stadionspeakers terwijl de spelers het veld opkomen. We gaan bijna beginnen!

Maar eerst is er nog een minuut stilte voor "iedereen die ons het afgelopen seizoen is ontvallen", aldus de stadionspeaker.

Problemen met de VAR: en dan?

Bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PSV was er gisteravond geen audioverbinding tussen de VAR in Zeist en het Fortuna Sittard Stadion. De KNVB heeft uitgelegd dat er dan gedurende de gehele wedstrijd contact is met een mobiele telefoon of portofoon tussen de VAR en de vierde official. Zo gebeurde dat gisteren ook. De VAR kan daardoor gewoon zijn werk doen en aanwijzingen geven.

Mocht ook ooit een keer de beeldverbinding uitvallen, dan gaat de wedstrijd gewoon door, aldus de KNVB. Het zal dan wel aan iedereen worden gemeld dat de VAR buitenspel staat. "Maar uiteraard gaat de KNVB er vanuit dat de verbindingen altijd zullen werken", meldt de voetbalbond op zijn website.

Problemen met de VAR tijdens Fortuna Sittard-PSV

Feitjes over FC Utrecht-PEC Zwolle

FC Utrecht begon de competitie met een 4-0 nederlaag bij PSV. Ook PEC Zwolle ging direct onderuit, thuis met 3-2 tegen Heerenveen.

Van de achttien eerdere edities won Utrecht er twaalf. PEC zegevierde drie keer. De laatste drie seizoenen won Utrecht.

Vorig seizoen werd het 2-1. Kerk en Labyad scoorden voor de thuisploeg en Saymak redde de Zwolse eer.

PEC won slechts 3 van z'n 17 duels in 2018.

Ondertussen in Rome

Het is na de Nederlandse tridente Van Basten/Gullit/Rijkaard bij AC Milan een zeldzaamheid. Drie Nederlandse voetballers in de basis van een Italiaanse topclub. Dat gebeurde voor het laatst in 2012, met Seedorf/Van Bommel/Emanuelson bij AC Milan.

Maar het zou vanavond om 18.00 uur zomaar weer kunnen gebeuren. Kevin Strootman, Rick Karsdorp en Justin Kluivert zijn opgenomen in de selectie voor de eerste competitiewedstrijd van AS Roma tegen Torino.

Justin Kluivert (l) met Kevin Strootman en Rick Karsdorp

'Kleine vooruitgang op neurologisch vlak bij Nouri'

De gezondheidssituatie van Abdelhak Nouri (21) is stabiel en kent op neurologisch vlak een kleine vooruitgang ten opzichte van een paar maanden geleden. Dat heeft Abderrahim Nouri verteld in een uitgebreid interview met de NOS.

Verslaggever Joep Schreuder sprak uitgebreid met de familie Nouri. De reportage is zondag rond 18.30 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Abderrahim Nouri: 'Abdelhak komt weleens uit bed, om in zijn rolstoel te zitten'

FC Utrecht met Paes (20) op goal

Doelman Maarten Paes (20) van FC Utrecht maakt tegen PEC Zwolle zijn eredivisiedebuut. Hij komt aan de beurt, omdat David Jensen ziek is en Nick Marsman niet fit. Thijmen Nijhuis, ook van Jong FC Utrecht, zit als reservekeeper op de bank.

Paes maakte eerder deze zomer transfervrij de overstap van NEC naar FC Utrecht. Hij heeft een contract voor drie jaar ondertekend bij zijn nieuwe club. Bij FC Utrecht zitten de aanwinsten Oussama Tannane en Timo Letschert op de bank.

De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong begon vorige week met een forse nederlaag bij kampioen PSV (4-0) aan de nieuwe competitie.

Ook PEC Zwolle startte met een nederlaag (2-3 thuis tegen sc Heerenveen). Younes Namli neemt voorin de plaats in van Denis Genreau.

Maarten Paes tijdens een training

Zuidam trots op aanwinsten Utrecht

FC Utrecht presenteerde vrijdagmiddag met zichtbare tevredenheid Timo Letschert. De centrale verdediger deed bij Sassuolo ervaring op in de Serie A en werd in 2016 al eens geselecteerd voor Oranje. En dan te bedenken dat de club vorig weekend al Oussama Tannane binnenhaalde. Tannane speelde de afgelopen twee seizoenen voor Saint-Étienne en Las Palmas.

Knappe staaltjes werk van directeur voetbalzaken Jordy Zuidam, die het druk had deze zomer. Ook Joris van Overeem (AZ), Simon Gustafson (Feyenoord), Leon Guwara (Werder Bremen), Othman Boussaid (Lierse SK), Nicolas Gavory (Clermont) en Emil Bergström (Roebin Kazan) vestigden zich in Utrecht.

Jordy Zuidam (r) met Timo Letschert

Welkom bij de eredivisiezondag!

Na de benauwde zeges van PSV en Ajax en de overtuigende overwinningen van NAC Breda en Heracles staan op deze eredivisiezondag vier wedstrijden op het programma.

Met onder meer de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior en het duel tussen FC Emmen - dat nog nooit verloor in de eredivisie - en AZ.

Uitslagen speelronde 2 per 18-8