Uitslagen en stand

De uitslagen na de eerste speelronde van de eredivisie
De stand na de eerste speelronde in de eredivisie

Afgelopen

Over en uit in Alkmaar! AZ begint het eredivisieseizoen met een 5-0 zege en mag zich na de eerste speelronde koploper noemen.

85' GOAL AZ!

Invaller Bjørn Johnsen luistert zijn debuut op met de 5-0. De Noor kopt goed raak na een voorzet van Thomas Ouwejan.

AZ-NAC Breda 5-0

Twee debutanten bij AZ

Bjørn Johnsen maakt zijn officiële debuut voor AZ. De Noor moet in Alkmaar de opvolger worden van Wout Weghorst, die naar VfL Wolfsburg is vertrokken.

79' GOAL AZ!

Het wordt alsnog 4-0 in Alkmaar! Koopmeiners schiet via de rug van een NAC-speler de 4-0 binnen. Doelman Birighitti is daardoor kansloos.

AZ-NAC Breda 4-0

71' Van der Gaag junior komt in het veld

Een opvallende wissel bij NAC. Jordan van der Gaag, de 19-jarige zoon van trainer Mitchell, komt in het veld voor Te Vrede.

Nog een opvallend detail: Jordan van der Gaag roept met zijn voornaam ook associaties op met een legendarische basketballer, ook omdat hij met rugnummer 23 speelt.

60' AZ veel sterker

NAC lijkt de schade te willen beperken in Alkmaar. AZ is ook in de tweede helft de betere ploeg en valt rustig aan. De ploeg van John van den Brom doet overigens niet heel veel moeite om de score uit te bouwen.

AZ-NAC Breda 3-0

Ronaldo schiet raak voor Juve

Cristiano Ronaldo heeft zojuist zijn eerste doelpunt voor Juventus gemaakt in een oefenwedstrijd tussen een A- en B-team van de ploeg uit Turijn.

Tweede helft

De tweede helft is onderweg in Alkmaar. AZ leidt met 3-0. Bij NAC is Ilic na rust in het veld gekomen voor Kastaneer.

Rust

AZ leidt met 3-0. Kan NAC er zometeen nog een wedstrijd van maken?

42' GOAL AZ!

NAC lijkt aan een kansloze wedstrijd bezig. Doelman Birighitti maakt het er niet makkelijker op voor de Bredase ploeg als AZ-spits Boadu de bal voor de voeten van de twijfelde keeper in het doel glijdt. 3-0 voor AZ.

Boadu (17 jaar en 210 dagen) is daarmee de jongste doelpuntenmaker voor AZ sinds Adam Maher.

30' GOAL AZ!

En het wordt al snel 2-0 voor AZ. Hatzidiakos krijgt de bal wat gelukkig voor de voeten, maar bedenkt zich geen moment en schiet de 2-0 binnen.

AZ-NAC Breda 2-0

26' GOAL AZ!

En daar is de verwachte voorsprong voor AZ. Svensson schiet met links raak in de korte hoek voor de Alkmaarders.

De voorsprong is verdiend, gezien de verhoudingen in het veld. NAC toont vooralsnog weinig aanvallende intenties.

AZ-NAC Breda 1-0

Duel

Gervane Kasteneer en Pantelis Hatzidiakos

15' AZ begint goed

Het is wachten op de voorsprong voor AZ. Midtsjø, Boadu, Seuntjens en Idrissi krijgen na amper een kwartier spelen goede kansen op de 1-0 voor de Alkmaarders.

AZ-NAC Breda 0-0

Aftrap!

AZ opent zijn eredivisieseizoen met een thuisduel met NAC Breda. De Alkmaarders trappen af.

Memphis schiet met scherp

Memphis Depay geeft bij Lyon in de eerste speelronde van de Franse competitie direct zijn visitekaartje af met een prachtige vrije trap. Hij zorgt voor de 2-0.

Rood Feyenoord ook kopje onder op De Vijverberg

Feyenoord heeft drie dagen na de afgang in Slowakije opnieuw een tik moeten incasseren. De Rotterdammers gingen in hun eerste eredivisieduel met 2-0 onderuit bij De Graafschap en eindigden de wedstrijd ook nog eens met negen man.

Fabian Serrarens loopt juichend weg na zijn 1-0

Vitesse begint ijzersterk

Het is afgelopen in Arnhem, waar Vitesse met dikke cijfers van FC Groningen wint: 5-1.

Van der Heijden en Botteghin

Van der Heijden en Botteghin schreeuwen om een strafschop tijdens het duel met De Graafschap

81' Tweede rode kaart Feyenoord

Wat een rampzalige middag wordt het voor Feyenoord. De Rotterdammers moeten verder met z'n negenen na de rode kaart voor Boëtius.

76' Kans Feyenoord

Feyenoord blijft ondanks de man-minder-situatie aanvallend. De ploeg van Van Bronckhorst moet ook wel, want De Graafschap staat nog steeds met 1-0 voor.

Boëtius schiet, maar raakt de binnenkant van de paal. Pech voor de Rotterdammers.

De Graafschap-Feyenoord 1-0

71' GOAL VITESSE!

Matavz maakt er zelfs 5-1 van. Een ijzersterke start van de ploeg van trainer Sloetski.

Vitesse-FC Groningen 5-1

68' Rode kaart Feyenoord

De problemen voor Feyenoord worden groter bij de 1-0 achterstand tegen De Graafschap. Eric Botteghin krijgt in de 68ste minuut zijn tweede gele kaart.

De Rotterdammers moeten verder met z'n tienen.

66' GOAL VITESSE!

De Arnhemmers zetten goed door. Chelsea-huurling Clarke-Salter kopt Vitesse op 4-1 na een prima assist van Beerens.

Vitesse-FC Groningen 4-1

62' GOAL VITESSE!

Beerens maakt op aangeven van Linssen wat gelukkig de 3-1 voor de Arnhemmers. De buit lijkt binnen voor Vitesse.

Vitesse-FC Groningen 3-1

56' Feyenoord zoekt naar gelijkmaker

Feyenoord is na rust de betere ploeg op de Vijverberg. De Rotterdammers krijgen bovendien goede kansen op de 1-1, maar De Graafschap blijft met kunst- en vliegwerk op de been.

Vitesse heeft afgetrapt voor de hervatting tegen FC Groningen. De Arnhemmers leiden met 2-1.

De tweede helft van De Graafschap-Feyenoord (1-0) is ook begonnen. Bij Feyenoord blijft de geblesseerde St. Juste in de kleedkamer en wordt hij vervangen door Nieuwkoop.

Emmen geniet van overwinning

De reactie van FC Emmen-trainer Dick Lukkien na het debuut in de eredivisie van de Drentse club. "In mijn stoutste dromen had ik dit niet kunnen bevroeden", aldus de coach.

Trotse Lukkien: 'In stoutste dromen niet kunnen bevroeden'
Doelpuntenmaker Bijl: 'Mooi dat we hem over de streep trekken'

Rust

Pauze in Arnhem en Doetinchem. Vitesse leidt met 2-1 tegen FC Groningen en Feyenoord in de problemen tegen De Graafschap (1-0),

Bryan Linssen zet Vitesse op 1-0 tegen FC Groningen

44' GOAL VITESSE!

En Vitesse neemt weer de leiding! Bero zet de Arnhemmers op voorsprong met een harde kopbal.

Vitesse-FC Groningen 2-1

38' GOAL FC GRONINGEN!

Doan zet FC Groningen op 1-1 tegen Vitesse door goed voor zijn man te komen na een voorzet aan de rechterkant van Van Weert.

Vitesse-FC Groningen 1-1

Ritsu Doan neemt de gelijkmaker voor zijn rekening: 1-1

31' GOAL De GRAAFSCHAP!

Serrarens helpt de Superboeren aan een verrassende voorsprong tegen Feyenoord. De aanvaller er als de kippen bij na een redding van Bijlow, die de bal ongelukkig in de zestien stompt.

Salah schiet meteen weer raak

Hij was vorig seizoen de grote man van Liverpool en doet ook meteen weer van zich spreken: Mohamed Salah. De Egyptenaar helpt Liverpool aan 1-0 tegen West Ham United in de Premier League.

22' GOAL VITESSE

Vitesse komt op voorsprong in Arnhem. Bryan Linssen duikt voor z'n bewaker en schiet van dichtbij de 1-0 binnen.

Vitesse-FC Groningen 1-0

20' Feyenoord gevaarlijk

De openingsfase bij De Graafschap-Feyenoord is vooral op de tribunes opwindend, waar beide supportersgroepen zich laten horen.

Maar in de zeventiende minuut zorgt Jordy Clasie voor de eerste echte dreiging voor een van de doelen. De middenvelder van Feyenoord neemt de bal heel erg fijn op de wreef, maar keeper Jurjus redt stijlvol.

Twee minuten later krijgt Vilhena de bal op een presenteerblaadje van Berghuis, maar de middenvelder schrikt van de goede kans en schiet naast.

Maar ineens in De Graafschap heel gevaarlijk. Nieuwpoort kopt van heel dichtbij op de lat.

De Graafschap-Feyenoord 0-0

Daryl van Mieghem en Jean-Paul Boetius

15' Vitesse start goed

Vitesse beleeft in de Gelredome de beste start en is dicht bij een voorsprong. Tim Matavz kopt na veertien minuten de bal tegen de lat.

FC Groningen met de debuterende coach Danny Buijs, lijkt vooralsnog met weinig aanvallende intenties naar Arnhem te zijn afgereisd.

Vitesse-FC Groningen 0-0

Ronaldo geveld door longontsteking

Ronaldo is vrijdagavond in Ibiza in het ziekenhuis opgenomen met een longontsteking, zo melden lokale media. De Braziliaan bezit een huis op het Spaanse feesteiland.

Oud-VVV'er Honda bondscoach Cambodja en blijft voetballen

Hij tekende vorige week nog een contract als speler bij het Australische Melbourne Victory, maar Keisuke Honda zet nu ook al zijn eerste stappen als trainer. De Japanner wordt bondscoach van Cambodja.

Keisuke Honda bij zijn presentatie als bondscoach van Cambodja

Focus bij Van Persie

Robin van Persie tijdens de warming-up van De Graafschap-Feyenoord

Afgelopen!

Afgelopen in Den Haag! FC Emmen debuteert in de eredivisie met een verrassend 2-1 overwinning op ADO Den Haag.

SVV in 1969

De laatste eredivisiedebutant die zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau won was het Schiedamse SVV op 10 augustus 1969 (4-2 thuiszege op DOS).

Sindsdien boekte geen van de 18 eredivisiedebutanten een overwinning in zijn eerste wedstrijd.

89' Emmen weert zich kranig

Spanning in Den Haag, FC Emmen weerstaat vooralsnog het Haagse offensief. De Drentenaren verdedigen met man en macht. Toch hangt een ADO-treffer nog in de lucht.

We krijgen vijf minuten extra speeltijd.

ADO Den Haag-FC Emmen 1-2

'Feyenoorder Bijlow was een beetje een flierefluiter'

Een gesprek met Maarten Stekelenburg, die als bondscoach van het Nederlands elftal onder 17 jaar en onder 19 jaar onder Feyenoord-kepper Justin Bijlow onder zijn hoede had.

Justin Bijlow van de strijd om de Johan Cruijff Schaal

77' Haags kwartiertje

Het is zover. Het Haags Kwartiertje is aangebroken. Komt ADO nog langszij? FC Emmen wordt nog steeds naar achteren gedrukt, maar de eredivisiedebutant houdt nog stand. Het zou een behoorlijk stunt zijn als Emmen weet te winnen.

De Graafschap is terug in de eredivisie: d'ran!

Joep Schreuder is in Doetinchem en proeft de sfeer bij De Graafschap, dat Feyenoord ontvangt in de eerste speelronde van de eredivisie.

Henk de Jong: 'Niet blij met nederlaag Feyenoord'

Ook Henk de Jong is terug in de eredivisie. De excentrieke trainer van De Graafschap bikt vooruit op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

We kennen Henk de Jong immers als een trainer met het hart op de tong. Bekijk de onderstaande video maar.

Archief: De Graafschap-coach De Jong heeft het hart op de tong

66' Geloof ADO helemaal terug

ADO gelooft er weer helemaal in na de aansluitingstreffer. De ploeg krijgt enorme kansen op de gelijkmaker.

Falkenburg raakt de paal, waarna Becker in de rebound hopeloos over het doel schiet. FC Emmen komt er momenteel niet meer aan te pas.

62' GOAL ADO DEN HAAG

De spanning is terug in Den Haag na een van richting veranderd schot van Becker. Doelman Scherpen was kansloos op het schot.

55' Norse gezichten op Midden-Noord

Het blijft een lastige wedstrijd voor ADO Den Haag. FC Emmen blijft ook na rust goed voetballen, terwijl ADO nog geen kansen weet te creëren. Dat zorgt voor ontevreden gezichten op de Haagse tribune.

ADO Den Haag-FC Emmen 0-2

De fans van ADO Den Haag zijn niet tevreden over het vertoonde spel van ADO tegen FC Emmen

46' Bal rolt weer

De bal rolt weer in Den Haag, waar FC Emmen direct twee goede kansen krijgt. Kan de debutant de verrassende 2-0 voorsprong vasthouden?

Eerste prijs Kuijt als trainer

Dirk Kuijt heeft zijn eerste prijs als trainer binnen. De coach wint met Feyenoord Onder 19 een jeugdtoernooi in Kroatië door de leeftijdsgenoten van Real Madrid met 2-0 te verslaan.

Uitvak FC Emmen uit z'n dak

Feest in het uitvak van FC Emmen na de 2-0 van Jansen. Gaan de fans straks juichend naar huis?

Rust

Het is rust in Den Haag, waar het gemopper op de tribunes duidelijk hoorbaar is. Kan ADO straks de rug rechten? Debutant Emmen leidt met 2-0.

42' GOAL FC EMMEN!

En het is 0-2 in Den Haag! Anco Jansen helpt FC Emmen aan een ruimere voorsprong door een strafschop te benutten.

Arbiter Martens floot voor een penalty nadat Bakker een overtreding op Marinus had gemaakt.

FC Emmen kan zijn geluk niet op na de 2-0 van Jansen tegen ADO Den Haag

37' GOAL FC EMMEN!

Daar is de voorsprong voor FC Emmen! Bijl schiet de eredivisiedebutant op heerlijke wijze op 0-1 in Den Haag.

ADO Den Haag-FC Emmen 0-1

FC Emmen viert de 1-0 van Bijl tegen ADO Den Haag