liveblog
NOS VoetbalAangepast

Vijf goals bij Vitesse-Utrecht en een opstootje als slotakkoord

  • Eindstand Vitesse-Utrecht: 3-2
  • Beide ploegen speelden dit seizoen ook Europees
liveblog gesloten

Opstootje

Er is nu een opstootje op het veld tussen de spelers. Hoofdrolspelers zijn Matt Miazga van Vitesse en Sean Klaiber van Utrecht. Beide krijgen een gele kaart en dat kost Klaiber de return: hij is geschorst.

Einde wedstrijd

En daar is het eindsignaal. Vitesse wint met 3-2, maar gezien het spelbeeld had Utrecht een gelijkspel verdiend. Zaterdag is de return in de Domstad.

Doelpunt Vitesse!

Een minuut in blessuretijd zorgt aanvoerder Guram Kashia met een kopbal voor de 3-2 tegen Utrecht. Er zijn nog twee minuten te spelen...

Guram Kashia

Doelpunt Utrecht!

Volgend seizoen speelt hij voor Ajax, maar nu is Zakaria Labyad nog belangrijk voor Utrecht. Hij schiet van afstand de 2-2 binnen.

Utrecht jaagt

De Domstedelingen zijn fel op jacht naar de gelijkmaker. Dan worden een paar hectische slotminuten.

Doelpunt Vitesse!

Bryan Linssen zet de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Hij lepelt de bal met links in de verre hoek. Was het een bewuste goal? Het had net zo goed als voorzet bedoeld kunnen zijn.

Bryan Linssen na zijn doelpunt

Ayoub bijna

Utrecht blijft aandringen. Nu gaat een vrije trap van Yassin Ayoub, die volgend seizoen voor Feyenoord speelt, net voorlangs. Nog een kwartier te spelen.

Bijna weer Utrecht

Bijna scoort Utrecht meteen weer. Een inzet van Sean Klaiber rolt echter net naast het doel. Waar komt dit opeens vandaan?

Doelpunt Utrecht!

En opeens is daar de 1-1. Ramon Leeuwin kopt een hoekschop van Zakaria Labyad binnen en bezorgt Utrecht het altijd belangrijke uitdoelpunt.

Ramon Leeuwin is de gevierde man

Bijna 2-0

Alexander Büttner schiet een vrije trap rakelings langs de paal. Utrecht komt al een tijdje niet in het stuk voor.

Daar is Labyad

Bij Utrecht komt Zakaria Labyad het veld in voor Gyrano Kerk. De topscorer, die volgend seizoen voor Ajax speelt, was niet fit genoeg om te starten. Kan hij het tij keren in Arnhem?

Mount op schot

Mason Mount maakte in drie play-offduels vijf goals. In het reguliere seizoen kwam hij tot 9 treffers in 29 duels.

Uithaal

De eerste kans is echter voor Vitesse. Bryan Linssen haalt uit vanaf de rand van de zestien, maar David Jensen verwerkt de bal tot corner.

Tweede helft

Er wordt weer afgetrapt. Utrecht zal op jacht gaan naar een uitdoelpunt.

Doelpunt Vitesse!

Vitesse komt drie minuten voor rust op 1-0 door een kopbal van Mason Mount. Utrecht-doelman David Jensen staat erbij en kijkt ernaar.

Mason Mount

Kruys met zijn matties

Gert Kruys, oud-speler van Utrecht en momenteel trainer van de amateurs van DOVO, is ook aanwezig in het stadion.

Op en neer

Het spel golft lekker op en neer in Arnhem. Vitesse komt er regelmatig gevaarlijk uit, maar nu weer een schot van Utrecht. Gyrano Kerk schiet echter in de handen van doelman Jeroen Houwen.

Europa dit seizoen

Vitesse en Utrecht speelden dit seizoen allebei Europees voetbal. Vitesse schopte het tot de groepsfase van de Europa League, maar Utrecht werd in de laatste kwalificatieronde uitgeschakeld.

Afscheid Van Wolfswinkel

Voor de wedstrijd nam Vitesse afscheid van Ricky van Wolfswinkel, de spits die de club vorig jaar de KNVB-beker bezorgde en daarna verkaste naar FC Basel.

Vitesse neemt afscheid van Ricky van Wolfswinkel

Geschiedenis

Vitesse doet voor de zesde keer mee aan de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen twee keer, elleen FC Utrecht won de play-offs vaker dan Vitesse: vier keer.

Paal Vitesse

Na slecht uitverdedigen van Utrecht zet Tim Matavz Vitesse bijna op 1-0. Zijn schot komt echter via de paal terug het veld in. In de rebound raakt Mason Mount ook de paal.

Aftrap

We zijn begonnen. Inzet van het tweeluik is een plaats in de tweede voorronde van de Europa League. De eerste kansen zijn voor Utrecht. Yassin Ayoub schiet naast en ook Sander van de Streek heeft het vizier niet op scherp staan.

Sander van de Streek haalt uit tegen Vitesse

Ondertussen in Portugal...

Sporting Portugal heeft maandagavond onverwacht bezoek gehad van een groep hooligans. Op de training werden trainer Jorge Jesus en spelers aangevallen. Bas Dost was een van de slachtoffers. Het zijn naar verluidt supporters van de eigen club.

Joep blikt vooruit

Vitesse-FC Utrecht: de strijd om het Europese ticket

De lach is terug bij Vitesse

"Voor zover ik weet heeft er één club belangstelling voor mij getoond". De pretoogjes van Bryan Linssen verraden veel. "Atlético Ananas, hahaha!"

Voor de aanvaller van Vitesse, toch al bekend om zijn opgeruimde humeur, schijnt de zon deze dagen nog net iets feller. Met vijftien goals en vijf assists in de reguliere competitie was hij enorm belangrijk.

Ook in de play-offs tegen ADO Den Haag was Linssen al goed voor een goal en drie assists. "Ik fiets overal makkelijk doorheen dit seizoen. Geen gezeik en gezeur. Dat is lekker voetballen."

Bryan Linssen: Atlético Ananas heeft interesse