Ricciardo wint GP China, Verstappen na tumultueus slot vijfde

Aangepast
Autosport, Formule 1

Verstappen raakt in de slotfase Vettel en krijgt een tijdstraf van 10 seconden. Hij wordt vijfde. Daniel Ricciardo wint.

Liveblog gesloten
 • Over twee weken Azerbeidzjan

  Max Verstappen heeft even de tijd om alles weer op de rails te krijgen. Over twee weken gaat de Formule 1 verder met de Grand Prix van Azerbeidzjan. Tot dan.

 • Ricciardo: bizarre dag

  De winnende Australiër is dolgelukkig met zijn zege in China. "Het team maakt bij de safety car een snelle en goede beslissing door ons allebei voor een pitstop naar binnen te halen. Het was beslissend voor de race." Van de acties van Verstappen bij Hamilton en Vettel had de winnaar alleen die inhaalmanoeuvre bij Hamilton meegekregen. "Als je geduld hebt en wacht, is dat ook niet altijd goed. Met Max komt het wel weer goed."

 • Verstappen: heb zelf race verprutst

  De teleurstelling droop van zijn gezicht na de Grand Prix van China. Max Verstappen wist zelf goed dat hij een topresultaat had weggegooid. "Ik heb het zelf verprutst. Het loopt op dit moment niet zo goed. Het is zaak dat snel om te draaien."

 • Vettel ziet Hamilton naderen in WK-stand

  De crash met Max Verstappen verziekte zijn race in China. WK-leider Sebastian Vettel kwam in Shanghai niet verder dan de achtste plaats. Hij zag titelverdediger Lewis Hamilton dichterbij komen. Vettel leidt met 54 punten, Hamilton volgt met 45. Ricciardo klimt naar plek vier met 37 punten. Bottas staat drie met 40.

 • Ricciardo: ik win nooit saaie races

  De Australiër kan zijn geluk niet op met zijn zesde zege in de Formule 1. "Het zijn nooit saaie races die ik win", gaf hij na afloop aan. De Red Bull-coureur maakte een compliment aan zijn team, dat er in slaagde vlak voor de start van de kwalificatie een kapotte motor te vervangen.

 • Een blije winnaar

 • Hamilton pakt voor 28ste keer op rij WK-punten

  Blij zal ie vandaag in Shanghai niet geweest zijn, maar Lewis Hamilton zorgde toch voor een topscore in de Formule 1. De Britse wereldkampioen veroverde in Shanghai voor de 28ste keer op rij WK-punten door als vierde te eindigen.

 • Ricciardo wint, Verstappen vijfde

  Daniel Ricciardo heeft voor het eerst sinds de GP van Azerbeidzjan vorig jaar weer een overwinning in de Formule 1 behaald. De Australiër wint de GP van China door een uitgekiende strategie. Hij blijft Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari) voor. Lewis Hamilton wordt vierde. Max Verstappen finisht als vierde maar door een tijdstraf van 10 seconden wordt hij vijfde.

 • De finish nadert

  De voorlaatste ronde. Daniel Ricciardo is op weg naar de zege. De Red Bull-coureur heeft een groot gat geslagen met Valtteri Bottas. Max Verstappen ligt op de vierde plaats.

 • Verstappen voorlopig op P4

  De Nederlander ligt vierde, maar krijgt er straks nog 10 seconden bij. Het gat met nummer vijf Hamilton is met nog zes ronden 2,8 seconden.

 • Ricciardo neemt de leiding, tijdstraf Verstappen

  De Australiër van Red Bull passeert Valtteri Bottas. Räikkönen ligt op drie, Hamilton op vier, Verstappen op vijf. Vettel ligt op positie op zeven. Verstappen krijgt een tijdstraf van 10 seconden voor het veroorzaken van de botsing

 • Inhaalactie brengt Verstappen en Vettel in problemen

  De Nederlander doet een poging Vettel aan de binnenkant te passeren, maar de Duitser wijkt niet. Een botsing. Beide spinnen. "Ik hoef hier niets over te zeggen", meldt Vettel. Verstappen heeft een heel andere visie. Onderzoek dus.

 • Tweede aanval Verstappen slaagt

  De Nederlander kiest een beter punt om de Brit te passeren en slaagt nu wel. Teamgenoot Daniel Ricciardo is in de 43ste ronde al opgeschoven naar de tweede plaats. Hij passeert Vettel.

 • Ricciardo wel voorbij Hamilton

  Daniel Ricciardo kiest een beter moment voor een aanval op de derde plaats van Lewis Hamilton. De Australiër van Red Bull slaagt wel in zijn opzet: P3 is de beloning. Verstappen nog steeds op de vijfde plaats, maar hij zit weer aan het wiel van Hamilton.

 • Aanval op Hamilton kost Verstappen twee plaatsen

  De Nederlander probeert in ronde 39 Lewis Hamilton van de derde plaats te verdringen. De Brit vangt hem op. Verstappen belandt buiten de baan en valt terug naar P5.

 • Meer berichten tonen