Bedankt voor het volgen van ons liveblog. Morgen zijn we terug met om 12.30 Ajax-ADO Den Haag en natuurlijk de topper Feyenoord-PSV om 14.30 uur. Tot dan!

Bierdouche doet Boer niet veel

De stand

Tussentijdse stand eredivisie speelronde 25

83' Weer VVV

In de slotfase is VVV de gevaarlijkste ploeg. Dit keer is Ralf Seuntjens het eindstation van een vloeiende aanval, maar de aanvaller schiet een meter naast.

Tussenstand: VVV-Venlo-Vitesse 2-2

79' Kans VVV-Venlo

Een grote kans voor VVV na een fout van Faye. Via de voet van Thy en het hoofd van Mount gaat de bal naast.

71' Kans Mount

Mount kan de comeback van Vitesse oog-in-oog met Unnerstall compleet maken, maar de VVV-doelman heeft een goede redding in huis.

Boer: ik was nog aardig in de buurt

Kuwas: ik denk wel dat ik een stapje hoger aankan

Stegeman: drie punten tegen een goeie ploeg, ik ben blij

Frustraties bij Streppel na 'bijna dertig doelpogingen', maar geen goal

Zwarthoed: ja, en dan ben je vanavond de held

​48' Doelpunt Vitesse

Vlak na rust is het gelijk in Venlo. Mount schiet een vrije trap over de muur in het doel. VVV-doelman Unnerstall had daar beter kunnen doen.

Tweede helft

De tweede helft bij VVV-Venlo-Vitesse (2-1) begint.

Van den Brom: gelukkig hebben we Oussama nog

Idrissi: ongekend veel kansen gemist

Advocaat: waren niet bij machte de bal vast te houden

Breuer: ik mocht weer eens meedoen, hartstikke leuk

Ondertussen in Barcelona

Portu zet Girona al in de 3de minuut op voorsprong, maar via Luis Suárez (2x) en Lionel Messi (2x) stelt Barcelona nog voor rust orde op zaken. De tweede goal van Messi was bijzonder. Hij schoot een vrije trap onder de muur door.

Lionel Messi (l) en Ousmane Dembele (r)

Rust in Venlo

VVV-Venlo-Vitesse 2-1.

​82' Redding Zwarthoed

Een mooie actie van Martin Ødegaard, die door de defensie van Excelsior soleert, leidt niet tot een goal. Doelman Zwarthoed redt. Heerenveen nog steeds op achterstand.

Tussenstand: sc Heerenveen-Excelsior 0-1

​30' Doelpunt Vitesse

Vitesse verkleint de marge tot één. Nils Röseler tikt de bal in eigen doel in een poging om te voorkomen dat Castaignos scoort.

Tussenstand: VVV-Venlo-Vitesse 2-1

74' Geen strafschop

Saymak laat zich gewillig vallen als hij contact voelt met het dijbeen van Pröpper. Arbiter Bas Nijhuis ziet er niks in.

24' Doelpunt VVV

Wat een fout van Vitesse-doelman Pasveer. Hij laat zich verrassen door een houdbaar schot van Thy.

Tussenstand: VVV-Venlo-Vitesse 2-0

​64' Afgekeurd

Een goal van Fortes wordt afgekeurd vanwege hands. Hij slaat de bal in het doel. Hij krijgt er een gele kaart voor.

Tussenstand: Heracles Almelo-PEC Zwolle 2-1

​62' Doelpunt Heracles

Heracles weer op voorsprong. Spits Vermeij is van dichtbij de maker.

Mooie boodschap

"Kocham cie mama", staat er op het shirt van doelpuntenmaker Piotr Parzyszek van PEC Zwolle. "Ik hou van je mama." Voor zijn ernstig zieke moeder.

Boodschap van PEC-spits vPiotr Parzyszek voor zijn zieke moeder: ik hou van je

10' Doelpunt VVV

Een vroege voorsprong voor VVV. Rutten mag opkomen en de pass geven op Hunte, die scoort.

Tussenstand: VVV-Venlo-Vitesse 1-0

Torino Hunte viert zijn goal

​50' Doelpunt PEC Zwolle

Parzyszek schiet PEC na een pass van Namli overtuigend naast Heracles.

Tussenstand: Heracles Almelo-PEC Zwolle 1-1

47' Gelijk een kans voor Heracles

Kuwas is vlak na rust dicht bij de 2-0 na slecht uitverdedigen van Van Polen. Boer voorkomt een goal.

Tussenstand: Heracles Almelo-PEC Zwolle 1-0

Aftrap

Bij VVV-Venlo-Vitesse is afgetrapt.

Rust

Rust in Almelo: Heracles Almelo-PEC Zwolle 1-0. Een verdiende voorsprong voor Heracles, met Kuwas als uitblinker. Hij is de aangever op de goal van Peterson en regelmatig dreigend.

Rust in Heerenveen: sc Heerenveen-Excelsior 0-1. De thuisploeg staat ondanks een overwicht en meerdere kansen op achterstand.

​45' Paal!

Heracles raakt ook een keer de paal. Uit een hoekschop van Kuwas, die eerder al uit een hoekschop de lat raakte.

​42' Doelpunt Heracles

Peterson kopt Heracles na een afgemeten voorzet van Kuwas op voorsprong.

Kristoffer Peterson kopt de 1-0 binnen tegen PEC

38' Lat!

PEC Zwolle ontsnapt als een hoekschop van Kuwas via de vingertoppen van Boer op de lat belandt.

Tussenstand: Heracles Almelo-PEC Zwolle 0-0

​35' Doelpunt Excelsior

Woudenberg lijdt balverlies, Excelsior neemt over en Van Duinen schiet hard binnen. Excelsior leidt in Friesland.

Mike van Duinen zet Excelsior op voorsprong

30' Paal!

Heerenveen raakt voor de tweede keer de paal. Na Ghoochannejhad nu Vlap.

Tussenstand: sc Heerenveen-Excelsior 0-0

86' Doelpunt AZ

Idrissi schiet AZ vier minuten voor tijd fraai op voorsprong, een minuut nadat hij een enorme kans had gemist. Eerst schiet hij zich knap vrij om ruim naast te schieten en even later schiet hij de bal wel zuiver in de hoek.

Tussenstand: AZ-Sparta Rotterdam 2-1

Als een bronzen plak

Pakt Dick Advocaat met Sparta een punt bij AZ? Het zal voor hem voelen als een bronzen olympische medaille.