Ter Mors zorgt voor vijfde goud op vijfde dag

Aangepast
Sport algemeen, Schaatsen
Liveblog gesloten
 • 내일 보자!

  Oftewel: tot morgen! We houden ermee op hier in Pyeongchang. Wat staat er morgen allemaal op het programma? Heel veel mooie sport, met onder meer:

  02.00 uur: skeleton, eerste run mannen, met Akwasi Frimpong

  02.00 uur: reuzenslalom, eerste run vrouwen

  02.30 uur: kunstrijden, vrije kür paren

  03.30 uur: skeleton, tweede run mannen, met Akwasi Frimpong

  03.30 uur: afdaling mannen

  05.30 uur: snowboardcross, achtste finales t/m finale mannen

  05.45 uur: reuzenslalom, tweede run vrouwen

  07.30 uur: langlaufen, 10 kilometer vrije stijl vrouwen

  09.15 uur: biatlon, 15 kilometer individueel vrouwen

  12.00 uur: schaatsen, 10 kilometer mannen, met Kramer en Bergsma

  12.00 uur: freestyle skiën, kwalificatie aerials vrouwen

  12.20 uur: biatlon, 20 kilometer individueel mannen

  13.30 uur: rodelen, teamwedstrijd

 • Nog één keer: Jorien ter Mors

  Goud voor Jorien ter Mors, zilver en brons voor Japan. Plaats zes voor Marrit Leenstra en plaats negen voor Ireen Wüst. De samenvatting van de 1.000 meter.

 • Ook morgen: skeleton

  Komende nacht om 02.00 uur is de eerste run van de skeletonners. En dus ook het debuut van de Nederlandse Ghanees Akwasi Frimpong. Hij gaat voor Ghana sowieso geschiedenis schrijven, wat er ook gebeurt.

 • Morgen: de 10 kilometer

  Het is inmiddels middernacht geweest in Pyeongchang, dus we kijken alvast vooruit naar de dag van morgen (Nederlandse tijd).

  Dan staat onder meer de 10 kilometer bij de mannen op het programma. Gaat het Sven Kramer in zijn vierde poging eindelijk lukken om goud te pakken op de langste afstand? Vier jaar geleden was hij al uit op revanche na die vermaledijde wissel in Vancouver. Maar ook in Sotsji ging het mis.

 • Klaebo daagt Bolt uit

  Usain Bolt heeft de winnaars van olympische medailles een fles champagne beloofd als ze zijn beroemde Bolt-move doen tijdens de medailleceremonies. Vooral de Nederlandse sporters zijn daar al enthousiast op ingegaan.

  De Noorse langlaufer Johannes Hosflot Klaebo heeft Bolt nu zelf uitgedaagd. "Ik kom de fles zelf ophalen, als hij met mij in Central Park in New York in duel gaat over 100 meter. Hij rennend, ik op de ski", aldus de winnaar van olympisch goud op de sprint. We zijn benieuwd of Bolt de uitdaging aangaat.

  Johannes Hosflot Klaebo gaat op de foto met een stuk of zeven Koreaanse fans EPA
 • Pechvogel Van der Velden naar huis

  Hij zag sterretjes toen hij landde, snowboarder Niek van der Velden. "Ik werd meegenomen door een windvlaag. Ik vloog veel verder dan ik normaal zou doen." De 17-jarige Nederlander viel hard tijdens een training, nog voor zijn olympische toernooi van start ging. Hij brak zijn bovenarm, einde Spelen.

  "Superjammer. Maar ik kan er verder niets aan doen." Woensdag vliegt hij terug naar Nederland, nadat hij vier nachten in een Zuid-Koreaans ziekenhuis heeft doorgebracht.

 • Geen knuffel, maar een telefoontje van de koning

  Vier dagen lang zagen we koning Willem-Alexander knuffelen met Nederlandse goudenmedaillewinnaars. Maar vandaag zat de koning niet meer op de tribune in de Olympic Oval. Dus belde hij na afloop even met de kersverse kampioene op de 1.000 meter.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Geen knuffel, maar een telefoontje van de koning
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Nu op tv: het ijshockey-overzicht

  Het olympische ijshockeytoernooi bij de mannen is vandaag begonnen. Nu op NPO 1 en de livestream: het dagelijkse overzicht van het ijshockey in Pyeongchang.

  Let op! Spoilers:

  Op de eerste dagen gingen zowel de Amerikanen als de 'Atleten uit Rusland' onderuit. Het Amerikaanse team verloor zijn eerste groepsduel na verlenging met 3-2 van Slovenië. De Russen gingen met 3-2 ten onder tegen Slowakije.

  De Slowaak Martin Bakos en de Rus Andrej Zoebarev vliegen vallend over de boarding AFP
 • Doodsbedreigingen aan adres shorttrackster Boutin

  Geen sport zo populair in Zuid-Korea als shorttrack. Ook op de OIympische Spelen in Pyeongchang zitten de stadions weer vol en maakt het veel los bij het thuispubliek. Maar dat levert niet uitsluitend positieve geluiden op.

  De Canadese Kim Boutin kan er inmiddels over meepraten. Zij finishte dinsdag in de hectische finale van de 500 meter als vierde, maar dankzij een diskwalificatie van de Zuid-Koreaanse Choi Minjeong schoof ze op naar plaats drie: brons. Het leverde een stormvloed aan reacties op via haar Twitter-account, waaronder zelfs doodsbedreigingen.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Bronzen Boutin krijgt bedreigingen op social media
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Trotse medaillewinnaars

  Kjeld Nuis, Patrick Roest en Yara van Kerkhof kregen eerder vandaag hun medailles uitgereikt op Medal Plaza. Na afloop reageerden de trotse winnaars van respectievelijk goud, zilver en zilver voor de NOS-camera.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  1/2Roest heeft z'n zilver vast: het besef is er nu echt

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  2/2Yara van Kerkhof: ben heel dankbaar
 • De roze wolk van Valentijnsdag hangt ook boven Pyeongchang

  Het is Valentijnsdag en de dag van de liefde gaat ook niet ongemerkt voorbij aan de Olympische Spelen. We zagen in het blog eerder al een valentijns-oproep van Lindsey Vonn en de escapades van Sjoerd van Ramshorst op Tinder.

  Lees een overzicht van alle romantische gebeurtenissen in Pyeongchang van vandaag, inclusief de hartstochtelijke zoen van kunstrijders Chris en Alexa Knierim.

  En herinnert u zich deze nog? Het legendarische Britse ijsdanspaar Torvill en Dean won precies vandaag olympisch goud op de Spelen in Sarajevo.

 • Medailleklassement na dag 5

 • Gold-Tobis!

  Het rodelen voor dubbels zit erop en net als in Sotsji is de olympische titel voor de Duitsers Tobias Wendl en Tobias Arlt. Het zilver gaat naar de Oostenrijkers Peter Penz en Georg Fischler, het brons voor de Duitsers Toni Eggert en Sascha Benecken.

 • Wie zullen we daar hebben?

  Bij de wedstrijd tussen de Koreaanse en Japanse ijshockeysters in Pyeongchang dook ineens Kim Jong-un op. Niet de echte natuurlijk, maar een man die erop lijkt. Hij ging op de foto met de aanwezige Noord-Koreaanse cheerleaders, van wie sommigen heel even moesten giechelen voor ze hun gezicht weer in de plooi trokken.

  Het gezamenlijke Koreaanse ijshockeyteam sloot het olympische toernooi overigens af met een 4-1 nederlaag tegen Japan. De Koreaanse vrouwen verloren al hun drie duels.

  Een man die op Kim Jong-un lijkt poseert met de Noord-Koreaanse cheerleaders bij het ijshockey AFP
 • Otter: na de slotronde wist ik dat het niet mis kon gaan

  Met een slotronde van 28,5 won Jorien ter Mors de olympische 1.000 meter. Haar shorttrackcoach Jeroen Otter is trots.

  Marrit Leenstra, die als zesde eindigde, was na afloop simpel in haar commentaar: "Ik was gewoon niet snel genoeg."

 • Meer berichten tonen