1-0

Assaidi scoort.

Strafschoppen

De tweede verlenging is klaar.

117' Kans Siem de Jong

Siem de Jong kan de bal in een leeg doel leggen, maar tilt de bal over de lat.

Tussenstand: FC Twente-Ajax 1-1

​112' Drommel redt Twente

Drommel redt knap op de vrije trap van Ziyech en keert daarna ook de rebound van Huntelaar.

111' Rood Lam

Tweede geel voor Lam na een overtreding op Ziyech. Twente met tien. Nog tien minuten in de verlenging.

109' Assaidi weer

Assaidi is de gevaarlijkste man bij Twente. Dit keer heeft Onana de inzet van de maker van de gelijkmaker.

Vierde wissel

In de verlenging mag een 4de keer worden gewisseld. Liendl komt voor Jensen.

105' Einde eerste helft verlenging

Het einde van de eerste verlenging. Nog een kwartier hebben beide teams om een strafschoppenserie te voorkomen.

105' Weer Drommel

Twente-doelman Drommel kan zich onderscheiden. Dit keer stompt hij een schot van Neres uit zijn doel.

101' UIthaal

Ziyech met een harde uithaal op de vuisten van Drommel.

Verlenging

Door de late gelijkmaker van Assaidi wordt het verlengen bij Twente-Ajax.

Oussama Assaidi en Lasse Schöne

90+1 ' Doelpunt FC Twente

Het hing in de lucht en in blessuretijd valt inderdaad de gelijkmaker. Assaidi schiet raak. Hij kapt Siem de Jong uit en via het hoofd van Veltman gaat de bal in het net.

90' Spannend

Ajax is er nog niet. Laukart schiet en Onana maakt er een corner van. Daarna heeft de doelman veel moeite om na een hoekschop de bal in bezit te krijgen.

Tussenstand: FC Twente-Ajax 0-1

81' Geen beslissing

Neres kan de wedstrijd beslissen, maar Drommel redt en in de rebound schiet Siem de Jong over.

​79' Kans Jensen

Daar ontsnapt Ajax. Van de Beek werkt niet goed weg en Jensen schiet over.

Ondertussen in Engelse League Cup: Bristol-Manchester United 1-1

70' Wissel De Jong

Siem vervangt Frenkie bij Ajax.

66' Kans Twente

Ex-Ajacied Boere met een kans op de gelijkmaker. Hij kopt naar de hoek, maar Onana redt. De grootste kans voor Twente in de hele wedstrijd.

58' Counter

Een fraaie counter van Ajax komt via Ziyech bij Kluivert, die de bal in de verre hoek wil krullen. Zijn inzet gaat naast.

​Zeker van de kwartfinales:

PEC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, PSV, AZ.

Tweede helft

De tweede helft bij FC Twente-Ajax begint. Verbeek heeft bij Twente Hooiveld vervangen door Alexander Laukart.

​Rust in Enschede:

Ajax is veel sterker dan FC Twente en leidt door een goal van Kluivert met 0-1.

Ajax viert de openingsgoal van Justin Kluivert

​90+4' Doelpunt AZ

Levi García maakt er ook nog 2-4 van... Wat een slotfase van AZ.

Tussenstand: Fortuna Sittard-AZ 2-4

​90+1' Doelpunt AZ

Sneu voor Fortuna. Jahanbakhsh maakt er 2-3 van. De late comeback van AZ is compleet.

Tussenstand: Fortuna Sittard-AZ 2-3

​89' Doelpunt AZ

Weghorst maakt vlak voor tijd gelijk en voorkomt daarmee voorlopig uitschakeling. Even daarvoor had Hutten het duel kunnen beslissen namens Fortuna.

Tussenstand: Fortuna Sittard-AZ 2-2

75' AZ heeft nog een kwartier

Nog steeds staat AZ met 2-1 achter bij Fortuna Sittard. De Alkmaarders hebben nog een kwartier om uitschakeling te voorkomen.

Tussenstand: Fortuna Sittard-AZ 2-1

​34' Mooie aanval

Een mooie Ajax-aanval via Kluivert en Dolberg eindigt in de handen van Drommel. De Amsterdammers domineren het duel in Enschede en staan verdiend op voorsprong.

23' Onana

Danny Holla probeert het met een schot van afstand, maar Onana heeft de bal vast. De eerste keer dat de doelman van Ajax moet optreden.

​18' Doelpunt Ajax

Kluivert schiet Ajax met een vlammend schot op voorsprong. Hij komt van links naar binnen en haalt uit.

Justin Kluivert viert zijn goal tegen Twente

Ondertussen in Duitse beker: Bayern-Dortmund 1-0

​48' Doelpunt Fortuna Sittard

Een stunt is in de maak in Sittard. Stokkers is Van Rhijn weer de baas en kopt de 2-1 binnen.

​6' Redding Drommel

Een krachtige uithaal van De Ligt, maar Drommel duikt de bal fraai uit de kruising.

Tussenstand: FC Twente-Ajax 0-0

Joël Drommel brengt redding

Aftrap in Enschede

Kan Ajax zich in navolging van PSV voor de kwartfinales plaatsen? Het duel met Twente in Enschede begint nu.

Rust in Sittard

Fortuna Sittard houdt nog stand tegen AZ (1-1), maar de bezoekers laten meerdere kansen liggen

De kwartfinalisten tot nu toe

PEC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, PSV.

​37' Lat!

Via Til en een Fortunees raakt AZ de lat. Het zit AZ niet mee.

Tussenstand: Fortuna Sittard-AZ 1-1

​90+3' Doelpunt PSV

Isimat-Mirin tikt binnen na doorkoppen van invaller Luckassen.

Tussenstand: PSV - VVV-Venlo 4-1

35' Kansen AZ

AZ heeft al meerdere kansen laten liggen. Nu is Til bij de tweede paal weer dichtbij na een voorzet van Jahanbakhsh, maar verdediger Braun redt.

​27' Doelpunt Fortuna

Fortuna maakt gelijk tegen AZ. Stokkers geeft na een fout van Van Rhijn de voorzet en Dianessy scoort. Uit het niets.

80' Doelpunt PSV

Lozano vindt het net weer voor PSV. Een fraaie goal. Hij dribbelt van links naar binnen en schiet in de korte hoek raak.

Tussenstand: PSV - VVV-Venlo 3-1

74' Volley

Al twee keer een goal uit een volley en daar is bijna de derde, maar de poging van Luuk de Jong gaat naast.

Tussenstand: PSV - VVV-Venlo 2-1

Luuk de Jong

De Grolsch Veste is er klaar voor (straks om 20.45 uur FC Twente-Ajax)

​66' Doelpunt PSV

Van Ginkel zet PSV weer op voorsprong. Zijn volley (na een vrije trap van Pereiro) gaat via de grond in het net.

59' Aanvallende wissel

Hendrix gaat bij PSV naar de kant voor Pereiro.

​2' Doelpunt AZ

Wat een start voor AZ. Weghorst schiet de hoekschop van Koopmeiners tegen de touwen.

Tussenstand: Fortuna Sittard-AZ 0-1

Aftrap in Sittard

Ook Fortuna-AZ is begonnen.

50' Flipperkast voor VVV-doel

Vijf minuten na rust een flipperkastsituatie voor het doel van VVV. Door toedoen van onder anderen Damian van Bruggen en Jonathan Opoku gaat de bal niet in het doel.

Tussenstand: PSV - VVV-Venlo 1-1

De tweede helft begint bij PSV-VVV-Venlo. Trainer Steijn is naar de tribune verwezen na aanmerkingen op de leiding na het rustsignaal.

Ajax met Dolberg

Kasper Dolberg keert terug in de basisformatie van Ajax. Hij krijgt de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar, die zondag een groot aandeel had in de zege van Ajax bij AZ (2-1). Huntelaar scoorde niet alleen, hij veroorzaakte ook de strafschop die Lasse Schöne benutte. Dolberg mocht pas in de slotfase invallen tegen AZ.

Ajax geeft in bekerwedstrijden vaak de eerste doelman rust, maar tegen FC Twente staat keeper André Onana onder de lat. Joël Veltman keert na een schorsing terug in de basisploeg.

Rust

Een 1-1 ruststand bij PSV-VVV-Venlo. De thuisploeg laat bedroevend weinig zien in het duel in de achtste finales van de KNVB-beker.

​45+2' Doelpunt PSV

Luuk de Jong maakt de fraaie gelijkmaker. Hij tikt de voorzet van Schwaab uit de lucht binnen. Toen PSV scoorde was VVV-trainer Steijn heftig aan het protesteren bij de vierde man. Hij vond dat er onterecht was gefloten voor hands van Seuntjens.

​41' Doelpunt VVV

VVV komt op voorsprong bij PSV. Het is Rutten die met rechts naar binnen kapt, en Bergwijn daarmee passeert, en met links scoort.

Tussenstand: PSV - VVV-Venlo 0-1

Moreno Rutten viert de openingsgoal

35' Bergwijn

Ook Bergwijn slaagt er niet in de ban te breken. Hij dribbelt naar binnen en krult de bal een meter naast het doel.

Tussenstand: PSV - VVV-Venlo 0-0

Steven Bergwijn (l) in duel met Moreno Rutten (r)

34' Lozano op de grond

Lozano krimpt van de pijn na een duel met Roel Janssen. Hij werd door de verdediger van VVV in zijn gezicht geraakt.

29' Limburgs gevaar

Vito van Crooy met een doelpoging namens VVV. Zijn inzet wordt een prooi voor Zoet. Aan de andere kant probeert Bergwijn Lozano met een steekpass vrij voor de keeper te zetten, maar doelman Delano van Crooy is snel genoeg. Het duel blijft daarmee in evenwicht.

Steven Bergwijn (r) en Lennart Thy (m)

Van Rhijn en Van Overeem terug

AZ-trainer John van den Brom heeft twee wijzigingen aangebracht in zijn basisteam voor de bekerwedstrijd woensdagavond in Limburg tegen Fortuna Sittard. In vergelijking met de verloren thuiswedstrijd zondag tegen Ajax (1-2) hebben verdediger Pantelis Hatzidiakos en aanvaller Mats Seuntjens deze keer een reserverol. Ricardo van Rhijn en Joris van Overeem zijn de vervangers.

AZ kan in Sittard voor het zevende jaar op rij de kwartfinales halen in de KNVB-beker. Vorig seizoen drong de Alkmaarse club door tot de finale waarin Vitesse te sterk was.

Fortuna Sittard, de koploper in de Jupiler League, bereikte negentien jaar geleden voor de laatste keer de laatste acht. De Limburgse ploeg haalde toen zelfs de finale waarin Ajax met 2-0 zegevierde. Sunday Oliseh, de huidige trainer van Fortuna, speelde destijds voor Ajax.

​22' Dichtbij

Daar is Van Ginkel dicht bij de openingsgoal. Hij wint na een voorzet van Lozano het kopduel van Promes, maar doelman Van Crooy redt. Even later kopt Van Ginkel na een vrije trap van Lozano over.

19' Eerste dreiging VVV

De eerste dreiging van VVV komt na balverlies van PSV uit een counter. Het blijft bij dreiging want Van Crooy krijgt de bal niet goed mee in zijn loop.

10' Geen opening

PSV heeft een overwicht in de eerste tien minuten, maar slaagt er nog niet in een opening te vinden in de defensie van VVV.

VVV met PSV-huurling als uitblinker

Clint Leemans begint bij VVV. De 22-jarige middenvelder wordt gehuurd van PSV en is een sleutelspeler bij de Limburgers. Hij scoorde al 7 keer in 17 eredivisieduels.

Clint Leemans

PSV ongewijzigd

PSV-coach Phillip Cocu neemt de beker serieus. In de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo houdt hij vast aan zijn elftal dat afgelopen zaterdag ADO Den Haag met 3-0 versloeg. Bij de rust in Eindhoven was de eindstand al bereikt.

Cocu liet dinsdag in zijn voorbeschouwing al weten dat hij niet van plan was om spelers te sparen voor de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo, dat op de twaalfde plek staat in de eredivisie. "We benaderen dit duel niet anders dan een competitiewedstrijd", liet hij weten.

PSV verloor sinds 1958 in Eindhoven (0-1) niet van VVV-Venlo (in alle competities). Eerder dit seizoen wonnen de Brabanders de competitiewedstrijd in Venlo met 5-2.

Phillip Cocu

Hoe te volgen?

De duels in de achtste finales van het bekertoernooi zijn te volgen via een liveblog op NOS.nl en via de uitzendingen van Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

PEC, Cambuur en Willem II door

Dinsdag plaatsten drie clubs zich al voor de kwartfinales. PEC Zwolle versloeg NEC met 2-0, SC Cambuur was GVVV met 3-0 de baas en Willem II versloeg RKC Waalwijk met 3-0.

Mustafa Saymak, Younes Namli, Youness Mokhtar en Terell Ondaan vieren de 1-0 van PEC Zwolle

Topdrie in actie in beker

Welkom bij ons liveblog. Vanavond komt de topdrie van de eredivisie in actie in de achtste finales van de KNVB-Beker. PSV ontvangt VVV-Venlo, AZ gaat naar Fortuna Sittard en Ajax gaat op bezoek bij FC Twente.