liveblog

Oorwassing voor Everton; AC Milan en Lyon door

liveblog gesloten

Oorwassing Everton

Everton krijgt in eigen huis met 5-1 klop van Atalanta. Hoffenheim ligt uit het toernooi na een 3-1 nederlaag tegen Braga.

Milan en Lyon door

AC Milan en Olympique Lyon zijn door naar de volgende ronde. Respectievelijk Austria Wien (5-1) en Apollon LImassol worden (4-0) verslagen.

81' Hoffenheim in de problemen

Hoffenheim op de rand van uitschakeling. Het staat tegen Braga met 2-1 achter en bij verlies is uitschakeling van de Duitsers een feit.

Een afstraffing voor Everton, dat in eigen huis met 4-1 achter staat tegen Atalanta.

71' Doelpunt Everton

De aansluitingstreffer van Everton: Sandro Ramírez maakt de 1-2 tegen Atalanta.

Bij Everton is Davy Klaassen na ruim een uur gewisseld.

70' Doelpunt Lyon en AC Milan

Mariano Diaz beslist het duel tussen Lyon en Apollon Limassol door de 3-0 te maken. Kort daarvoor had Andre Silva, met zijn tweede van de avond, AC Milan tegen Austria Wien op 4-1 gezet.

Wiegman: we zijn op alles voorbereid tegen Slowakije

Lukoki gewisseld

Jody Lukoki is bij Loedogorets naar de kant gehaald. Claudiu Keseru is voor de vleugelaanvaller in de ploeg gekomen.

48' Atalanta mist penalty

Atalanta mist een goede mogelijkheid op de 0-2. Alejandro Gomez laat een strafschop onbenut.

Treurige statistiek

De uitschakeling van Vitesse in de Europa League zorgt voor een treurige statistiek in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal.

Voor het eerst in bijna twintig jaar is er na de winter geen enkele Nederlandse vertegenwoordiger meer in de Europese competities.

Lees het volledige verhaal hier.

Rust

Het rustsignaal heeft geklonken in alle tien de stadions.

Een aantal ruststanden op een rijtje:

AC Milan-Austria Wien 3-1
Everton-Atalanta Bergamo 0-1
Olympique Lyonnais-Apollon Limassol 2-0
Loedogorets-Basaksehir 0-2

42' Doelpunten AC Milan

AC Milan doet nog voor rust goede zaken. Via Andre Silva en Patrick Cutrone lopen de Italianen uit naar 3-1. De volgende ronde is binnen handbereik.

32' Doelpunt Lyon

Twee minuten na de 1-0 verdubbelt Lyon de score. Memphis Depay is de aangever, Fekir drukt af.

30' Doelpunt Lyon

Na een half uur neemt Olympique Lyon, vorig jaar nog halvefinalist, een 1-0 voorsprong. Mouctar Diakhaby profiteert van een blunder van de doelman van Apollon Limassol.

27' Doelpunt AC Milan

AC Milan, nog niet zeker van de volgende ronde, komt op 1-1. Ricardo Rodriguez schiet via keeper Patrick Pentz raak.

20' Doelpunt Basaksehir

Loedogorets, de ploeg van Jody Lukoki en Virgil Misidjan, komt op achterstand tegen Basaksehir, waar Eljero Elia op de bank zit.

Austria Wien heeft de leiding genomen bij AC Milan.

14' Traoré gewisseld

Een vroege wissel bij Olympique Lyonnais. Bertrand Traoré, vorig jaar nog uitkomend voor Ajax, moet het veld verlaten met een knieblessure.

12' Doelpunt Atalanta

Atalanta Bergamo neemt de leiding bij Everton: Bryan Cristante opent de score na een klutssituatie voor de goal.

Everton, waar Ronald Koeman werd ontslagen, is al uitgespeeld in de Europa League.

Bij Atalanta staan Hans Hateboer en Marten de Roon op het middenveld.

Tien wedstrijden

Om 21.05 uur zijn er tien wedstrijden begonnen in de Europa League, waaronder Everton-Atalanta, Olympique Lyon en Apollon Limassol.

Eindsignaal

Het zit erop in Rome en dat is beter voor iedereen. De tweede helft daalde het niveau en leken beide ploegen het wel te geloven.

86' Nice komt op 3-1

Brian Hamalainen bezorgde Zulte in de 81ste minuut de aansluitingstreffer (2-1), maar Adrien Tameze Aoutsa vergroot de marge weer tot twee.

85' Slaapverwekkende tweede helft

De wedstrijd kabbelt naar het einde. Er valt bijzonder weinig te genieten in Rome. Kansen vallen er nauwelijks te noteren in de tweede helft en het tempo is laag.

Treurig aanzicht

Bijna geen publiek bij Lazio-Vitesse

Negen jaar cel voor Robinho na groepsverkrachting in Italië

De Braziliaanse voetballer Robinho is bij verstek veroordeeld tot negen jaar cel voor een groepsverkrachting, melden Italiaanse media. De uitspraak werd gedaan door een rechtbank in Milaan.

Lees het bericht hier.

68' Van Bergen voor Rashica

Halverwege de tweede helft verlaat Milot Rashica het veld. Mitchel van Bergen is z'n vervanger.

62' Doelpunt Koln

Arsenal komt op achterstand in Keulen. Sehrou Guirassy benut een strafschop. Arsenal, spelend met een B-elftal, is al zeker van de volgende ronde.

62' Castaignos voor Matavz

Tim Matavz wordt naar de kant gehaald en Luc Castaignos komt voor hem in de ploeg.

60' Weinig spektakel

Een uur gespeeld in Rome, waar er in de tweede helft weinig te genieten valt. Is Vitesse op de hoogte van de stand in Nice?

Van Wolfswinkel op de weg terug

Ricky van Wolfswinkel is bij FC Basel op de weg terug. De Nederlandse aanvaller trok donderdag voor de eerste keer in bijna twee maanden zijn voetbalschoenen weer aan voor een lichte oefensessie bij de Zwitserse club. Hij liep eind september een flinke voetblessure op in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Benfica (5-0) voor de Champions League.

50' Sneijder bezig met warming-up

Wesley Sneijder lijkt in de ploeg te komen bij Nice, dat met 2-0 voor staat tegen Zulte. Sneijder is begonnen met de warming-up.

Tweede helft

Vitesse heeft de tweede helft in gang gezet in Rome.

Rust

Rust in Rome, waar Lazio en Vitesse elkaar in evenwicht houden. Het is 1-1.

Linssen viert het maken van de 0-1

Bryan Linssen (l) viert het maken van de 0-1

43' Doelpunt Lazio

Enkele minuten voor rust komt Lazio langszij. Luis Alberto neemt de bal in een keer op zijn slof en maakt er 1-1 van.

31' Doelpunt Nice

Slecht nieuws vanuit Nice: Mario Balotelli maakt er 2-0 van tegen Zulte. Bij deze stand is Vitesse, ondanks de voorsprong, uitgeschakeld.

28' Knappe redding Pasveer

Remko Pasveer met een goede reflex op een schot van Simone Palombi. Bijna was het 1-1.

13' Doelpunt Vitesse

Vitesse komt na een klein kwartier op voorsprong in Rome. Bryan Linssen schiet vanuit een vrije trap, via de onderkant van de lat, fraai raak.

5' Doelpunt Nice

Een vroege voorsprong voor Olympique Nice, de groepsgenoot van Vitesse. Mario Balotelli benut in de vijfde minuut een strafschop.

Weinig sfeer

Het Stadio Olimpico is maar voor een klein deel gevuld. Er zijn slechts enkele duizenden Romeinen op het duel afgekomen.

4' Schot Matavz net naast

De eerste kans is voor Vitesse. Spits Tim Matavz draait knap weg en haalt uit; zijn schot gaat een halve meter naast.

Aftrap

Er is afgetrapt in Rome, waar Vitesse vecht voor de laatste kans in de Europa League.

Villarreal wint in Astana

Villarreal plaatst zich voor de volgende ronde door met 3-2 te winnen bij FC Astana.

Cedric Bakambu maakt er in de tweede helft twee voor de Spanjaarden.

'Wij zijn Nederlandse fans, de Feyenoord-aanhangers zijn klootzakken'

Vitesse-fans maken statement in Rome

Lazio al door, minieme kans Vitesse

Lazio is met vier overwinningen op rij, waarvan één in Arnhem (2-3), al zeker van de volgende ronde en van de poulewinst. Vitesse heeft nog maar één punt. De ploeg van Fraser moet sowieso winnen om uitschakeling in Europees verband te voorkomen.

De andere wedstrijd tussen OGC Nice en Zulte Waregem dient donderdagavond dan ook nog in een gelijkspel te eindigen, anders is de tweede plek in de poule voor Vitesse niet haalbaar meer.

Pasveer terug in basis

Doelman Remko Pasveer keert bij Vitesse donderdagavond terug onder de lat voor de uitwedstrijd tegen Lazio in de Europa League. De 34-jarige keeper miste afgelopen zondag de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (4-2) door een lichte blessure. Hij onderging in Rome diverse testen en daaruit bleek dat hij weer fit is.

Trainer Henk Fraser heeft drie wijzigingen aangebracht in zijn basisteam ten opzichte van het duel in Groningen. Naast Pasveer zijn ook Julian Lelieveld en Mason Mount vanaf de aftrap van de partij. Zij nemen de plaatsen in van Jeroen Houwen, Fankaty Dabo en Thomas Bruns.

Eén duel bezig

Op dit moment is er één wedstrijd aan de gang. FC Astana ontvangt Villarreal en halverwege is de stand 1-1.

Junior Kabananga maakte halverwege de eerste helft 1-0 en vlak voor rust deed Daniel Raba wat terug.

Arjen Robben

Arjen Robben heeft in het treffen met Anderlecht een spierscheuring in zijn bovenbeen opgelopen. De 33-jarige aanvoerder van Bayern München moet zaterdag in ieder geval het competitieduel met Borussia Mönchengladbach aan de kant blijven, zo meldt zijn club na onderzoek.

In Brussel verliet de voormalig international vlak na rust geblesseerd het veld. Zijn ploeg won het Champions League-duel uiteindelijk met 2-1.

Bayern is al door naar de knock-outfase. In de Bundesliga staat de ploeg zes punten los.

Vitesse-talenten dromen, maar niet van de Europa League

Mason Mount

Er moet een wonder gebeuren wil Vitesse nog overwinteren in de Europa League. De ploeg uit Arnhem heeft nog maar één punt en vanavond winnen bij SS Lazio is in ieder geval een eerste vereiste om de volgende ronde te kunnen halen. Het duel in Arnhem eindigde in 2-3.

"Onze kansen zijn, helaas, minimaal", erkent trainer Henk Fraser. "Maar er bestaat zoiets als prestige, eergevoel. Daar moeten we voor strijden. Er zijn bovendien heel wat supporters mee. Tegenover hen hebben we ook onze verplichtingen."