liveblog
NOS SportAangepast

Verstappen: mooier dan zege in Spanje

liveblog gesloten

Tot volgende week!

Op zondag 8 oktober gaat het Formule 1-circus verder met de GP van Japan op het circuit van Suzuka. Max Verstappen vliegt vanavond al naar Japan.

Verstappen vindt Maleisië zijn mooiste zege

"Deze zege was mooier dan in Spanje". Max Verstappen was er zondag duidelijk over. "In Barcelona hadden we eigenlijk de snelheid om te winnen, nu wel."

Hamilton: Max was gewoon sneller

De Brit heeft vrede met zijn tweede plaats achter de Nederlander. "Ik heb de deur in het begin niet hard dichtgegooid. Hij had me later alsnog gepakt. Ik ben gelukkig wat uitgelopen in het WK-klassement, maar er is voor ons wel werk aan de winkel."

Het WK-klassement na 15 GP's

Lewis Hamilton heeft zijn voorsprong in het WK-klassement op Sebastian Vettel iets vergroot. De stand: 1. Lewis Hamilton 281, 2. Sebastian Vettel 247, 3. Valtteri Bottas 222, 4. Daniel Ricciardo 177, 5. Kimi Räikkönen 138, 6. Max Verstappen 93, 7. Sergio Perez 76, 8. Esteban Ocon 57.

Verstappen: eigen race kunnen rijden

De Nederlander had snel in de gaten dat er vandaag iets moois mogelijk was. "Lewis had meer te verliezen dan ik. Nadat ik hem was gepasseerd heb ik mijn eigen race kunnen rijden."

Teambaas Horner: hij heeft dit zo verdiend

Christian Horner vindt het geweldig wat de Nederlander vandaag laat zien. "Max heeft zoveel tegenslag gehad. Dit heeft hij echt verdiend. Het was een perfecte race van hem."

Jos Verstappen: Max deed het heel netjes

De vader van de coureur kan het amper droog houden. "Hij heeft de hele wedstrijd gedomineerd. Super, tof."

Max doet het!!!!!!!

De Nederlander is de laatste winnaar van de GP van Maleisië. Na alle ellende is het een feestweekeinde voor de Nederlander, die zaterdag zijn twintigste verjaardag vierde. Lewis Hamilton finisht als tweede, Daniel Ricciardo maakt het feest compleet voor Red Bull door als derde te eindigen.

De finish nadert

Nog drie rondjes en Verstappen heeft zijn tweede zege binnen. Lewis Hamilton zit op bijna tien seconden. Daniel Ricciardo lijkt de aanval van Sebastian Vettel op de derde plaats definitief afgeslagen te hebben.

Nog vijf ronden

Verstappen heeft zijn tweede zege binnen handbereik. Na alle ellende van dit seizoen is de Nederlander oppermachtig op het circuit van Sepang.

Tweede GP-zege?

Verstappen komt steeds dichter in de buurt van zijn tweede GP-zege. De Nederlander domineert de race op Sepang. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo ligt derde, maar moet Sebastian Vettel van zich af zien te houden.

Ronderecord voor Vettel

Met 1.34,080 zet de Duitser de snelste ronde in Maleisië tijdens de race neer. Hij gaat op jacht naar de derde plaats.

Verstappen consolideert leidende positie

Het gat tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is 9 seconden. Daniel Ricciardo heeft de derde plaats in handen, maar Sebastian Vettel nadert wel.

Nog twintig ronden

Sebastian Vettel is op P4 beland. Voor Carlos Sainz (Toro Rosso) is de race voorbij. De Spanjaard maakt een lastig seizoen door. Max Verstappen lijkt op weg naar zijn tweede GP-zege ooit. Gat met Hamilton is acht seconden.

Verstappen weer aan de leiding

Daniel Ricciardo gaat na dertig van de 56 ronden naar binnen voor nieuwe banden. Verstappen neemt de leiding weer over en heeft zes seconden voorsprong op Lewis Hamilton.

Verstappen naar binnen

De Nederlander maakt een snelle pitstop. Als nummer twee keert hij terug op de baan. Teamgenoot Daniel Ricciardo leidt, maar moet nog naar binnen.

Pitstop Max

Pitstop Max Verstappen

Pitstop Hamilton

Lewis Hamilton is de eerste van de toppers die een pitstop maakt. De Brit gaat naar de softband. Wat doet leider Verstappen?

Vettel jaagt op Bottas

De Duitser doet er na een mislukte kwalificatie alles aan de schade te beperken. De Ferrari-coureur heeft de vierde plek van Valtteri Bottas in het vizier.

Verstappen neemt afstand

De Nederlander heeft Hamilton op negen seconden gezet. Daniel Ricciardo heeft de derde plaats stevig in handen. Sebastian Vettel jaagt op nummer vijf Sergio Perez.

Vettel op P6

De Duitser is aan een geweldige inhaalrace bezig. De Ferrari-coureur heeft inmiddels P6 ingenomen. Teamgenoot Kimi Räikkönen volgt de race vanuit de pits.

Gat van vijf seconden

Verstappen loopt steeds verder uit. Dertien ronden zitten erop. Het gat tussen de Nederlander en Lewis Hamilton is al ruim vijf seconden. Daniel Ricciardo heeft de derde plaats overgenomen van Valtteri Bottas.

Verstappen loopt uit

De Red Bull-coureur heeft een gat van ruim twee seconden geslagen met Hamilton. Bottas en Ricciardo duelleren om de derde plaats.

Verstappen neemt koppositie over

De Nederlander is snel in de beginfase. Hij heeft de eerste plaats van Lewis Hamilton overgenomen. Na vijf ronden: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Ricciardo, 5. Vandoorne, 6.Perez.

Verstappen op P2

De Nederlander is goed weg en slaat een aanval van Valtteri Bottas (Mercedes) op de tweede plaats af. Sebastian Vettel schuift vanuit de achterhoede snel op naar de twaalfde plaats.

Foto van de start

De start in Sepang

P2 blijft leeg

Grote ellende voor Ferrari. De bolide van Kimi Räikkönen gaat terug de pitbox in. De startplek naast Lewis Hamilton blijft leeg.

Räikkönen in de problemen

De Fin, die van P2 vertrekt, roept dat hij geen power heeft. Ferrari moet het kort voor de start op de grid zien op te lossen.

Ferrari succesvol in Maleisië

Ferrari is in Maleisië de afgelopen jaren heel succesvol geweest. De Italiaanse renstal won er zeven keer. Red Bull, dat vorig jaar met Daniel Ricciardo en Max Verstappen de plaatsen een en twee bezette, heeft in Maleisië vier overwinning geboekt. Daarna volgen Renault en McLaren met twee overwinningen.

Hamilton kan goede zaken doen voor het WK

Lewis Hamilton begint op Sepang met een voorsprong van 28 punten in het WK-klassement op Sebastian Vettel. De Duitser moet een inhaalslag maken om zijn kansen op de wereldtitel te behouden.

De stand in het WK: 1. Lewis Hamilton/Mercedes 263, 2. Sebastian Vettel/Ferrari 235, 3. Valtteri Bottas/Mercedes 212, 4. Daniel Ricciardo/Red Bull 162, 5. Kimi Räikkönen/Ferrari 138, 6. Max Verstappen/Red Bull 68, 7. Sergio Perez/Force India 68.

Max in de pits...

Max Verstappen voor de start

Uitslag van de kwalificatie

Lewis Hamilton vertrekt voor de 70ste keer in zijn loopbaan van pole. Naast hem staat Ferrari-coureur Kimi Räikkönen. Op de tweede startrij staat het Red Bull-duo Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Regen?

Grote vraag vandaag is of het droog blijft tijdens de race. Voorafgaand aan de rijdersparade heeft het flink geregend. Momenteel is het droog.

Gridstraf zonder gevolgen voor Vettel

Sebastian Vettel was zaterdag de grote pechvogel in Maleisië. De Duitser moest in de eerste kwalificatiesessie naar binnen en bleef daar staan. Vettel kon geen tijd neerzetten en moet zondag van de laatste plaats vertrekken. De nummer twee van het WK-klassement heeft ook nog een gridstraf van twintig plaatsen gekregen, omdat Ferrari nog wat motoronderdelen heeft vervangen.

Verstappen: graag een goede zondag

Slechts een keer stond Max Verstappen dit jaar op het podium. In april finishte hij als derde in China. Daarna was het vooral kommer en kwel. Vandaag ligt er weer een nieuwe kans op het podium. "De kwalificatie ging al eerder goed, ik wil nu een keer een goede zondag", zei de zaterdag 20 jaar geworden Nederlander.

Laatste GP van Maleisië

Goedemorgen, de vijftiende grand prix van het seizoen begint over drie kwartier. De Formule 1-wereld neemt vandaag na 19 jaar afscheid van Maleisië. Lukt het Max Verstappen, die van P3 vertrekt, op het circuit van Sepang op het podium te eindigen? Lewis Hamilton start van pole, zijn grootste concurrent Sebastian Vettel begint achteraan na problemen in de kwalificatie.