El Ahmadi: NAC verdiende het om te winnen

Stand eredivisie na wedstrijden op zaterdag 23 september

Nu op NPO 1 en NOS.nl de samenvattingen van alle eredivisiewedstrijden van zaterdag.

Na een goed uitgespeelde counter via Becker vindt Lorenzen het net, maar goal wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Tussenstand: ADO Den Haag-Sparta Rotterdam 1-0

NAC-aanvaller Korte gaat nu wel een feestje vieren

Stegeman: ik ben hartstikke blij en opgelucht

​84' Treuzelen

El Khayati, de maker van het enige doelpunt tot nu, laat na het duel te beslissen. Hij kan alleen op doelman Kortsmit af, maar treuzelt te veel.

Vreven: heel Breda kan feesten vanavond

76' Paal

In het Haags kwartiertje schiet Mühren op de paal. Sparta dicht bij de gelijkmaker.

Van Bronckhorst: deze wedstrijd komt wel hard aan

Pechvogel Ricardo Kishna in het stadion om ADO te steunen

55' Flipperkast

Wat een reddingen van Kortsmit. Vier keer op rij zelfs. Flipperkast in het strafschopgebied van Sparta.

50' DOELPUNT ADO

En aan de andere kant valt de goal. El Khayati plaatst de bal in de verre hoek.

Thomas Verhaar baalt, terwijl Aaron Meijers en Abdenasser El Khayati juichen

Historie

NAC wint voor het eerst een Eredivisie-duel in De Kuip. NAC won geen van de voorgaande 48 duels (W35-G13-V0).

De voorlaatste thuisnederlaag van Feyenoord in de competitie was op 31 januari 2016 tegen ADO Den Haag (0-2). Dat was ook de laatste thuiswedstrijd in de competitie waarin Feyenoord niet scoorde.

Geen reactie Kramer

Geen reactie van Michiel Kramer voor de camera vanavond. Volgens Feyenoord heeft de man van de gemiste strafschop sponsorverplichtingen.

Rust in Den Haag

ADO is twee keer dicht bij de 1-0 (twee keer via Johnsen), maar slaagt er niet in te scoren. Ruststand bij ADO-Sparta: 0-0.

​90+3' DOELPUNT Heracles

Toch geen eerste punt voor Roda, zo lijkt het. Vermeij tikt bij de eerste paal binnen.

Tussenstand: Heracles Almelo-Roda JC Kerkrade 2-1

​87' DOELPUNT NAC!

Wat een fout van Feyenoord-keeper Jones. Enevoldsen profiteert en scoort. Het is over en uit voor Feyenoord.

Tussenstand: Feyenoord-NAC Breda 0-2

85' Nog vijf minuten

Nog vijf minuten reguliere speeltijd heeft Feyenoord om de 1-0 achterstand tegen NAC goed te maken.

83' Kans Roda

Een enorme kans voor Roda, maar de inzet van Schahin gaat van dichtbij net voorlangs.

Tussenstand: Heracles Almelo-Roda JC Kerkrade 1-1

74' Kramer mist!

Kramer mist de strafschop! Birighitti stopt de inzet van de spits en ook de rebound van Boëtius gaat er niet in.

Tussenstand: Feyenoord-NAC Breda 0-1

Strafschop Feyenoord

Strafschop voor Feyenoord. Jochem Kamphuis vindt dat Mounir El Allouchi Sofyan Amrabat tegen de grond werkt. Daarover beklaagt NAC zich terecht.

​72' Jurjus

Monteiro krult de bal over de muur, maar doelman Jurjus heeft niet voor de eerste keer vanavond een goede redding in huis.

Schaars: vrije trappen heb ik van Luc Nilis geleerd

Peters: als de supporters ons zo steunen gaan we nog veel winnen

Van de Looi: we spelen pas 2,5 week met deze selectie

Streppel trots op veerkrachtig Heerenveen

Van Beek

Zijn rentree na ruim een jaar blessureleed is mogelijk aanstaande. Sven van Beek loopt warm.

Sven van Beek

60' Lat!

Amrabat kopt op de lat! De druk van Feyenoord neemt toe. Daarvoor moest Birighitti redding brengen op een inzet van Nelom en schoot Larsson een meter naast.

​56' Daar is Kramer

Kans Feyenoord. Kramer kopt rakelings naast. Eindelijk een mogelijkheid voor de onzichtbare spits.

​55' Wissel

Wissel bij Feyenoord: Basaçikoglu maakt plaats voor Sam Larsson.

​51' DOELPUNT Heracles

De jarige Pröpper (24) maakt gelijk voor Heracles. Hij knalt binnen nadat zijn kopbal eerder de paal had geraakt.

46' Geen strafschop

García gaat na een ferme schouderduw van Amrabat tegen de grond in het strafschopgebied van Feyenoord. Geen strafschop, zegt arbiter Jochem Kamphuis. Zeer discutabel.

Aftrap

Bij Feyenoord-NAC (0-1) en Heracles Almelo-Roda JC Kerkrade (0-1) is de tweede helft begonnen en het laatste duel van de avond, ADO Den Haag-Sparta Rotterdam, is ook onderweg.

Janssen en Babel scoren in stadsderby

Fenerbahçe wint de stadsderby tegen Besiktas met 2-1. Vincent Janssen zorgt met een strafschop voor de 2-0 van de thuisploeg en Ryan Babel maakt de 2-1 van de bezoekers. Op NPO 1 is vanaf 23.30 uur een samenvatting van het duel te zien.

Rust

Na een redelijk begin zakt Feyenoord ver terug en komt NAC zelfs oip voorsprong via Korte. Ruststand: Feyenoord-NAC Breda 0-1.

Heracles Almelo staat achter tegen Roda JC Kerkrade (0-1), maar heeft al meerdere kansen op de lijkmaker laten liggen.

Mitchel Paulissen (r) viert zijn doelpunt met Ard Van Peppen (l)
NAC viert de goal van Giovanni Korte, Sofyan Amrabat (r) baalt

​33' DOELPUNT NAC Breda

NAC op voorsprong in De Kuip! Korte schiet op aangeven van Ambrose van dichtbij binnen, nadat Feyenoord had verzuimd een hoekschop weg te werken.

27' Kans voor NAC

Wat een kans voor NAC! Jones werpt zich voor de bal en voorkomt daarmee een goal van Ambrose. De spits kwam vrij na een pass van García.

Tussenstand: Feyenoord-NAC Breda 0-0

​80' Naast

Kans voor Willem II. Tsimikas geeft voor en Rienstra kopt ruim naast.

Helden uit Champions League

In het seizoen 1999/2000 speelde Willem II in de Champions League. De Tilburgse helden van toen zitten op de tribune bij Willem II-sc Heerenveen. Midden Raymond Victoria.

Raymond Victoria op tribune Willem II

​12' Lat!

Feyenoord is dicht bij de openingsgoal. Van der Heijden kopt uit een hoekschop op de lat.

Kuip helpt Gyan

Een een Feijenoorder, altijd een Feijenoorder. De Kuip helpt en eert Christian Gyan. Voor hem werd een bedrag van 35.500 euro opgehaald. De geliefde oud-Feyenoorder kampt met gezondheidsproblemen en heeft het financieel zwaar.

Spandoek voor Christian Gyan

5' DOELPUNT Roda

Paulissen kopt een voorzet van Van Peppen binnen. De eerste aanval van Roda is raak.

Tussenstand: Heracles Almelo-Roda JC Kerkrade 0-1

​5' Paal!

Monteiro is dicht bij de vroege openingsgoal voor Heracles. Hij schiet op de paal.

Tussenstand: Heracles Almelo-Roda JC Kerkrade 0-0

​60' Kans Willem II

Vlak na de goal is Willem II dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Lieftink wordt echter gekeerd door Hansen.

Lang geleden

Stijn Schaars noteert voor het eerst sinds 19 augustus 2006 een doelpunt en een assist in een Eredivisie-duel. Toen met AZ bij NAC Breda (8-1 winst). Niemand uit de huidige Heerenveen-selectie speelde toen al professioneel voetbal.

​60' DOELPUNT sc Heerenveen

Kobayashi haalt uit en zet Heerenveen fraai op voorsprong.

Tussenstand: Willem II-sc Heerenveen 1-2

Aftrap

Ook Feyenoord-NAC Breda en Heracles Almelo-Roda JC Kerkrade zijn begonnen.

52' Kans Heerenveen

Een mooie aanval van Heerenveen eindigt na een fraaie voorzet van Dumfries en een daaropvolgende goede kans voor Ghoochannejhad. De spits kopt naast.

Tussenstand: Willem II-sc Heerenveen 1-1

Tweede helft

Willem II trapt af voor de tweede helft van het thuisduel met sc Heerenveen (1-1).

Ondertussen in Beieren

Arjen Robben op Oktoberfest

Rust

Willem II-sc Heerenveen 1-1. De bezoekers hebben het betere van het spel, maar hebben moeite gaten te vinden in de defensie van Willem II. Pas op slag van rust slaagt Schaars erin via een fraaie vrije trap de vroege goal van Willem II-middenvelder Lieftink goed te maken.

Stijn Schaars (r) en Etien Velikonja (l)

45' DOELPUNT sc Heerenveen

Prachtige vrije trap van Schaars in de kruising. Het is gelijk.

12' DOELPUNT Willem II

Lieftink glijdt bij de tweede goal de openingsgoal binnen. De voorzet is van Heerkens. Willem II leidt. Lieftink maakt zijn eerste eredivisiegoal,

Tussenstand: Willem II-sc Heerenveen 1-0

Elmo Lieftink tikt de 1-0 binnen

5' Afgekeurd

Daar scoort Ghoochannejhad op aangeven van Zeneli, maar arbiter Janssen keurt de goal af vanwege een duw tegen Van der Linden.

Tussenstand: Willem II-sc Heerenveen 0-0

Aftrap

Het eerste duel van de zaterdag begint: Willem II tegen de laatste ongeslagen eredivisieploeg, sc Heerenveen.

Van Beek terug in Feyenoord-selectie

Sven van Beek keert na ruim een jaar blessureleed terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord voor het duel met NAC. De verdediger kampte sinds de zomer van 2016 met een voetblessure en ondervond tijdens zijn hersteld enkele terugslagen. Hij speelde op 1 mei 2016 tegen Willem II zijn laatste eredivisieduel.

Bij Feyenoord ontbreken Jens Toornstra en Jeremiah St. Juste vanwege een blessure. Bilal Basaçikoglu vervangt rechts voorin Steven Berghuis, die geschorst is na zijn rode kaart vorige week in de verloren topper tegen PSV. Miquel Nelom speelt links achterin in plaats van Ridgeciano Haps.

KNVB wil Amrabat strikken voor Oranje

De kans is groot dat Sofyan Amrabat binnen afzienbare tijd een uitnodiging ontvangt voor (Jong) Oranje. De KNVB probeert te voorkomen dat de 21-jarige speler van Feyenoord definitief kiest voor Marokko, waarvoor hij tot dusverre één oefeninterland speelde.

Sofyan Amrabat speelt sinds deze zomer voor Feyenoord

'Kramer moet nog steeds kans en krediet krijgen'

De bekerzege op ADO Den Haag (2-0) was de pleister op een kleine Feyenoord-wond. Na nederlagen tegen Manchester City (4-0) en PSV (1-0) werd er deze week in het bekertoernooi weer gewonnen. Eén ding blijft onveranderd: de kritiek op Michiel Kramer. Wat vinden de oud-Feyenoorders Regi Blinker en Pierre van Hooijdonk van de lange centrumaanvaller?

Michiel Kramer druipt af na de nederlaag tegen Manchester City (0-4)

Stand

Stand eredivisie

Volledige programma

Programma speelronde 6

Feyenoord aan zet

Welkom bij ons liveblog. Na de 1-0 nederlaag van vorige week tegen PSV krijgt koploper Feyenoord de kans om de draad in eigen huis weer op te pakken tegen NAC Breda. Verder nog drie wedstrijden op het programma vanavond: Willem II-sc Heerenveen, Heracles Almelo-Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag-Sparta Rotterdam.