Rutte en Van Basten feliciteren Oranje na gewonnen EK-finale

Van Basten: Oranje was voetballend heel sterk dit toernooi

De felicitaties van de premier

Interviews na de wedstrijd

Wedstrijdverslag

De basispeelsters van Oranje vieren feest op het veld met de reserves

De Nederlandse voetbalsters zijn Europees kampioen. In Enschede won Oranje de finale van het EK in eigen land met 4-2 van Denemarken.

Lees hier het wedstrijdverslag.

Miedema scoort

89' Miedema beslist de wedstrijd met een schot in de verre hoek: 4-2!

Bal vasthouden

88' Martens en Van Es proberen de bal in de ploeg te houden bij een Deense cornervlag. Dat mogen we best tijdrekken noemen.

Nu een grote kans voor Denemarken

85' Troelsgaard schiet een paar centimeter naast. Oranje kan voor nu even opgelucht ademhalen.

Geen grote kansen

81' Beide ploegen krijgen ruimte, maar creëren geen grote kansen.

Buitenspel Denemarken

77' Een vrije trap van Denemarken loopt op niets uit, want een van de aanvallers staat buitenspel.

Even rust voor de speelsters

75' Een blessurebehandeling voor Sorensen, dus de andere speelsters nemen een slokje water. Het spelt ligt even stil.

Vangbal Van Veenendaal

72' Stephanie van der Gragt krijgt geel na een overtreding op Harder. Denemarken krijgt een vrije trap, maar Van Veenendaal vangt de bal.

Groenen schiet over

69' Jackie Groenen krijgt een hoop ruimte, maar schiet de bal over vanaf twintig meter.

Spitse na haar goal

Sherida Spitse

Kansje Denemarken

67' Van Veenendaal bokst de bal onhandig weg na een corner, maar Denemarken schiet de bal meters naast. Nog steeds 3-2.

Beide landen één wissel

Een wissel bij Denemarken: Kildemoes verlaat het veld voor Thorgesen.

Ook Oranje heeft gewisseld. Desiree van Lunteren is eruit gehaald voor Dominique Janssen.

De goal van Spitse

Spitse schiet Oranje uit vrije trap weer op voorsprong

Ruimte voor Oranje

54' Martens speelt de bal naar de rechterflank, naar Van de Sanden, maar die heeft te veel tijd nodig voor haar actie. Oranje krijgt meer ruimte na de 3-2 van Spitse.

3-2 voor Oranje

50' Spitse schiet Oranje weer op voorsprong uit een vrije trap. De bal rolt traag over de doellijn: 3-2.

Vrije trap Oranje

49' Vrije trap voor Oranje net buiten de zestien. Van de Donk gaat handig naar de grond.

Gemengde gevoelens in Utrecht

Teleurstelling, gejuich, teleurstelling, gejuich in Utrecht

Weggestompt door Van Veenendaal

47' Kika van Es zet een voetje tegen bal, die over de achterlijn rolt. Van Veenendaal stompt de bal uit de corner weg. #nedden

Tweede helft begonnen

Oranje heeft afgetrapt en dus is de tweede helft begonnen. Over 45 minuten weten we wie Europees kampioen is. Tenzij we gaan verlengen natuurlijk.

Beide ploegen staan met dezelfde spelers op het veld, er is dus niet gewisseld.

De analyse in de rust

"De kracht van Nederland ligt op het middenveld, er wordt heel goed druk gezet op de bal", zegt Daphne Koster in de rust.

Oranje kijken op Ibiza

Ook op Ibiza wordt er naar Oranje gekeken

Rust in Enschede

Na vier goals en twee minuten blessuretijd is het rust in Enschede. De stand: 2-2.

Ook geel voor Denemarken

44' Nadia Nadim wordt op de bon geslingerd, ze krijgt geel voor protesteren.

Harder schiet over

43' Harder schiet een paar meter over. Gevaar geweken, de stand blijft 2-2.

Vrije trap op 25 meter

41' Pernille Harder wordt neergelegd door Anouk Dekker, die daarvoor geel krijgt. Denemarken mag een vrije trap nemen.