liveblog

Ajax strijdend ten onder tegen Nice

liveblog gesloten

Klaar

Het is voorbij in de Arena. Ajax gaat na een 2-2 gelijkspel strijdend ten onder tegen Nice. Geen Champions League voor Ajax.

89. Bijna Younes

Een geweldige kans voor Younes in de slotfase, maar de Duitser loopt zich vast in de Franse defensie. Er komen vier minuten blessuretijd bij.

Een paar minuten later komt Onana mee bij een hoekschop van Ajax. De keeper kopt over.

Ajax-OGC Nice 2-2

86. Alles of Nice

Huntelaar (voor Schöne) en Neres (voor De Ligt) zijn in de ploeg gekomen. Ajax gaat de laatste minuten alles of niets spelen.

Klaas-Jan Huntelaar komt in het veld voor Lasse Schöne

79. GOAL Nice

Invaller Vincent Marcel dompelt Amsterdam in rouw: hij schiet de 2-2 binnen.

De Fransen waren aan een sterke fase bezig, en dat betaalt zich nu uit. Na een vlotte aanval tikt Marcel van dichtbij de gelijkmaker binnen. Ajax moet nu nog een keer scoren om te overleven in de strijd om de Champions League.

Nice viert de 2-2

78. De Jong voor Kluivert

De eerste wissel aan de kant van Ajax: Frenkie de Jong vervangt Justin Kluivert.

75. Sterke fase Nice

Nice zit in een sterke fase en Ajax moet oppassen. Na een voorzet van Dalbert had Lees-Melou de bal voor het binnentikken, maar hij kan er niet bij.

Meteen daarna komt Ajax weer opzetten. De aanval eindigt in een hard schot van Ziyech, dat naast het doel zeilt.

Ajax-OGC Nice 2-1

70. Sánchez grijpt in

Bij Nice is Marcel in de ploeg gekomen voor Sarr en hij krijgt meteen, bijna, een kans. Sánchez, overal te vinden, grijpt echter kordaat in.

66. Nice moet komen, kans Dolberg

Nice moet nu komen en doet daartoe pogingen, zonder dat de Fransen nog echt gevaarlijk zijn geweest.

In de 61ste minuut was er wel nog een enorme kans voor Ajax: Dolberg stoomde op over de linkerkant, Cardinale bracht echter redding.

56. GOAL Ajax

Doelpunt voor Ajax! Sánchez tikt de 2-1 binnen!

Het doelpunt hing al een tijdje in de lucht en de voorsprong is dan ook verdiend. De voorzet is wederom van de uitblinkende Ziyech, in het strafschopgebied staan - opvallend genoeg - de verdedigers Viergever en Sánchez. Viergever kopt de bal keurig terug op de Colombiaan, die het vervolgens afmaakt.

Davinson Sánchez maakt de 2-1

51. Bijna Kluivert

En nu is er weer een kans voor Kluivert na een fraaie combinatie met Dolberg. Kluivert schiet voorlangs. Ajax is prima uit de kleedkamer gekomen, maar de bal moet er natuurlijk wel een keer in.

Ajax-OGC Nice 1-1

49. Bijna Van de Beek

En weer een geweldige kans voor Ajax: een snoeihard volley van Van de Beek buiten het strafschopgebied kan door keeper Cardinale maar net naast het doel worden gestompt.

48. Bijna Dolberg

Een strakke voorzet van Ziyech kan bijna worden ingekopt door Dolberg. Dat was de eerste grote kans voor Ajax sinds de rust.

46. Tweede helft

Bij Nice is Srarfi vervangen door Dalbert. De tweede helft is begonnen. De stand is 1-1.

Terugkijken: het eerbetoon aan Nouri

Ajax eert Nouri voor duel met OGC Nice

45+2. Rust

De eerste helft zit erop. Ajax begon beroerd, maar herstelde zich goed. De ruststand is 1-1.

43. Bijna Viergever!

Bijna was het - op curieuze wijze - raak voor Viergever. Hij rent achter een bal aan, keeper Cardinale is net eerder en schiet de bal weg, maar die komt tegen Viergever en caramboleert naast het doel.

Na het beroerde begin doet Ajax echt mee. Na een duw op Van de Beek hadden de Ajacieden misschien wel een penalty verdiend. Met name Van de Beek en Kluivert excelleren.

34. Applaus voor Nouri

Er klinkt luid applaus in de Arena en iedereen gaat staan. Nummer 34 is het nummer van Abdelhak Nouri. Het spel wordt zelfs even stilgelegd voor het eerbetoon aan Nouri.

32. Ajax bloeit op

Ajax is na de goal van Van de Beek opgebloeid en is een paar keer al heel gevaarlijk geweest via Dolberg en Kluivert.

26. GOAL Ajax

Doelpunt voor Ajax! Weer is Donny van de Beek de reddende engel, het is 1-1 in de Arena.

De fraaie assist is van Ziyech, vervolgens draait Van de Beek op zijn Bergkamps weg van de verdediger en hij schiet de gelijkmaker binnen. Ajax leeft weer.

Donny van de Beek scoort in de Arena tegen Nice

22. Geel Ziyech

Ook Ziyech gaat op de bon na een overtreding. Even daarvoor was Kluivert onderweg naar een kans, maar keeper Cardinale kwam op tijd uit. Het was de eerste keer dat Ajax enigszins dreigend leek te gaan worden.

17. Geel Sarr

Kluivert legt Sarr op het middenveld in de luren en die houdt de Ajacied vervolgens vast. Een gele kaart voor Sarr.

10. Geel en over

En daar komt Nice weer. Veltman krijgt geel na een overtreding net buiten de zestienmeter, de daaropvolgende vrije trap wordt door Seri hard over geknald.

Ajax-OGC Nice 0-1

7. Kansen Nice

Ajax heeft het heel moeilijk. De Fransen flitsen om de haverklap door de Amsterdamse defensie heen en dat heeft al een paar kansen opgeleverd. In de zevende minuut was Pléa er op die manier dichtbij, maar Onana redt.

3. GOAL Nice

Het gaat mis achterin bij Ajax en Nice komt al snel op 1-0. Souquet scoort.

Een domper in de Arena. Lees-Melou gaat er moederziel vandoor over de linkerkant, in eerste instantie redt Onana, maar in de rebound kan rechtsback Souquet simpel binnentikken.

Arnaud Souquet loopt juichend weg na zijn vroege goal tegen Ajax

1. Aftrap

Er is afgetrapt in de Arena voor het duel tussen Ajax en OGC Nice.

Emoties bij vader Nouri

De vader van Nouri voor de wedstrijd van Ajax tegen OGC Nice

Eerbetoon aan Nouri

Ovatie voor Nouri

Op de grote schermen in de Arena zijn beelden vertoond van Abdelhak Nouri, met een ovationeel applaus van het publiek tot gevolg.

Ondertussen in Enschede

De Nederlandse voetbalsters bereiden zich voor op de halve finale van het EK, morgenavond in Enschede tegen Engeland.

Voor Daniëlle van de Donk is het duel met Engeland bijzonder. De speelster van Arsenal treft een aantal teamgenoten. "Ik ken ze door en door..."

Van de Donk: denk dat het heel gelijkwaardig is

Het weer in Amsterdam

Het is 17 graden in Amsterdam en er valt wat lichte regen.

Andere Nederlanders

Er komen vanavond nog zeven Nederlanders in actie. Wie dan?

Drie Nederlanders zijn te zien bij Basaksehir-Club Brugge. Bij de Turkse club staat Eljero Elia in de basis, bij de Belgen zien we Stefano Denswil en Ruud Vormer op het veld staan.

Bij Apoel Nicosia staat in het duel met FC Viitorul Constanta (Roemenië) Boy Waterman op doel. Lorenzo Ebecilio zit op de bank.

Bij Slavia Praag staat Mick van Buren in het duel met BATE Borisov in de basis. Virgil Misidjan zit op de bank bij Loedogorets in het duel met Hapoel Beer Sheva.

Berichten voor Nouri

In de fanshop van Ajax kunnen supporters berichten achterlaten voor Abdelhak Nouri, zo ziet de Twitteraar van OGC Nice. De Fransen stonden vorige week zelf ook stil bij de situatie rond Nouri.

'Ajax in sterkste opstelling, Nice mist Balotelli'

Tom Egbers in gesprek met verslaggever Ayolt Kloosterboer, een kleine twee uur voor aanvang van de wedstrijd.

Keizer ziet Ajacieden die voor elkaar door het vuur gaan

Ajax-trainer Marcel Keizer is niet ontevreden over de vorm van zijn ploeg in deze fase van het seizoen. "Qua fitheid zijn we er nog lang niet, maar onze kracht zit in het voetballende gedeelte."

De heenwedstrijd

Vorige week boekte Ajax een prima resultaat in Nice met een 1-1 gelijkspel. Mario Balotelli, nu afwezig door een blessure, tikte na een half uur de 1-0 binnen. In de tweede helft was Donny van de Beek goed voor de gelijkmaker.

Lees het wedstrijdverslag er nog maar eens op na.

Donny van de Beek maakt het getal 34 met zijn vingers, het rugnummer van zijn vriend Abdelhak Nouri

Voor de wedstrijd zal er in de Arena op uitgebreide schaal worden stilgestaan bij Abdelhak Nouri. Aan de buitenkant van het stadion is ook te zien dat Ajax met zijn gedachten bij Nouri is, die met zwaar en blijvend hersenletsel in het ziekenhuis ligt.

20.45 uur: Ajax-OGC Nice

Ajax gaat vanaf 20.45 uur proberen in de eigen Arena de play-offs om een plek in de Champions League te bereiken, ten koste van OGC Nice. De heenwedstrijd in Zuid-Frankrijk eindigde in een 1-1 gelijkspel.