liveblog

Goede uitgangspositie voor eredivisionisten Roda JC en NEC

liveblog gesloten

GOAL NEC!

NEC doet een stap op weg naar lijfsbehoud. In de 88ste minuut maakt Taiwo Awoniyi er 1-3 van in Emmen.

Zeefuik in de ploeg

Género Zeefuik, die in het verleden voor onder meer PSV speelde, komt in de ploeg bij FC Emmen. Nog ruim vijf minuten.

Laatste tien minuten

Nog zo'n tien minuten te spelen in Emmen: NEC domineert de wedstrijd en FC Emmen is amper nog gevaarlijk.

Een lange rit voor Cambuur

De afstand tussen de stadions van MVV en Cambuur bedraagt ruim driehonderd kilometer

GOAL NEC!

Met een droge knal met links schiet Jay-Roy Grot NEC halverwege de tweede helft op voorsprong. Het is 1-2 in Emmen.

GOAL NEC!

Kort onderweg in de tweede helft komt NEC op gelijke hoogte. Gregor Breinburg schiet en de doelman van FC Emmen gaat in de fout.

Eindsignaal en rustsignaal

Geen winnaar bij FC Volendam-NAC Breda (2-2) en MVV-SC Cambuur (1-1).

En NEC kijkt tegen een achterstand aan tegen FC Emmen. In Drenthe is het 1-0.

GOAL NAC!

De voorsprong van FC Volendam is van korte uur. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakt Cyriel Dessers de 2-2.

GOAL FC Volendam!

Vijf minuten voor tijd laat Nick Runderkamp Volendam weer juichen. Met een mooie volley maakt hij de 2-1 tegen NAC.

Radiocommentaar

FC Volendam doet direct iets terug. Daniel van Son krult de bal op prachtige wijze in de verre hoek. Het is 1-1.

Het was pas het eerste balcontact van de invaller.

GOAL NAC!

Na een uur opent NAC de score in Volendam. Thomas Agyepong kopt bij de tweede paal binnen. Hobie Verhulst ziet er niet goed uit.

GOAL FC Emmen!

Een droomstart voor FC Emmen. Alexander Bannink schiet tegen NEC vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

Aftrap

FC Emmen-NEC is begonnen. Een duel tussen de nummer negen van de Jupiler League en de nummer zestien van de eredivisie.

Rust

Het is rust in zowel Volendam als Maastricht:

FC Volendam-NAC 0-0
MVV-Cambuur 1-1

Roda JC wint in Helmond

Het zit erop in Helmond, waar Roda JC de zege met tien man over de streep trekt. Bij MVV-Cambuur is het 1-1 en bij FC Volendam-NAC Breda nog altijd 0-0

GOAL Cambuur!

Na een kwartier komt SC Cambuur op gelijke hoogte. Sander van de Streek krult de bal fraai binnen. Het is 1-1.

GOAL MVV!

Een vroege voorsprong voor MVV, dat in Maastricht SC Cambuur ontvangt. Kelechi Nwakali maakt hem.

Nwakali wordt gehuurd van Arsenal.

Radiocommentaar Roda JC 0-1

Aftrap

FC Volendam-NAC Breda en MVV Maastricht-SC Cambuur zijn van start gegaan.

Rode kaart Auassar

Roda JC moet met tien man verder: Adil Auassar gaat hard door op Jason Bourdouxhe, die in zijn middel wordt geraakt.

GOAL Roda JC!

Na een matige eerste helft neemt Roda JC in de 51ste minuut de leiding op bezoek bij Helmond Sport. Dani Schahin maakt de 0-1.

Rust in Helmond

Het is rust in Helmond, waar er nog niet is gescoord. Helmond Sport heeft de betere mogelijkheden gekregen.

Miedema en Van der Gragt weg uit München

De Nederlandse voetbalsters Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt gaan op zoek naar een nieuwe werkgever. De twee internationals van Oranje, komende zomer actief op het EK in eigen land, vertrekken na dit seizoen bij Bayern München. Spits Miedema (20) speelde drie jaar voor de Duitse topclub, het dienstverband van verdedigster Van der Gragt (24) in München blijft beperkt tot één jaar.

Van Leer moet zich strekken

Helmond Sport is beter: Roda JC-doelman Benjamin van Leer moet zich strekken op een schot van Jason Bourdouxhe. Twintig minuten gespeeld, maar nog geen goals.

Aftrap

Helmond-Roda JC is begonnen. Later vanavond gaat NEC op bezoek bij FC Emmen.

Dertiende

Helmond Sport eindigde in de Jupiler League als dertiende, Roda JC werd zeventiende in de eredivisie.

Roda JC moet zich weer bewijzen in nacompetitie

'Iedereen is trots, niet alleen de Ajax-fans'

Kunstgras irriteert aanvoerders eredivisie, KNVB staat open voor discussie

"Het is een smet op het Nederlandse voetbal. Wij zijn erbij gebaat om op echt gras te blijven spelen." Dirk Kuijt laat in duidelijke taal weten wat hij vindt van kunstgras in het betaalde voetbal.

De inmiddels oud-aanvoerder van Feyenoord heeft samen met elf van zijn collega's uit de eredivisie een manifest ondertekend waarin ze oproepen om te stoppen met het spelen op de 'plastic velden'.

Ron de Groot praat met NEC-middenvelder Gregor Breinburg

Na een vrije val op de ranglijst leek het tij in Nijmegen de afgelopen weken plots te keren. Met knappe overwinningen op AZ en sc Heerenveen dacht NEC ineens weer aan lijfsbehoud in de eredivisie. Het bleek allemaal net niet voldoende.

De ploeg werd zestiende en nu wacht een tweeluik met Emmen in het drijfzand van de nacompetitie.