Feyenoord zes punten los van Ajax; PEC en AZ winnen

Aangepast op
Voetbal

Feyenoord wint van Heerenveen, Ajax speelt gelijk bij Excelsior. De IJsselderby levert een Zwolse zege op en ADO gaat over de knie bij AZ.

Liveblog gesloten
 • Tot over twee weken!

  Komend weekeinde is er geen eredivisievoetbal. Dan is het weer tijd voor het Nederlands elftal. Op zaterdag staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije op het programma. En daar hebben we natuurlijk ook een liveblog van.

  Vanaf 1 april (geen grap) gaat de eredivisie weer verder. Dan zijn er vijf wedstrijden, waaronder Sparta-PSV. Op zondag 2 april gaat alle aandacht uit naar de Klassieker in Amsterdam. Tot dan!

 • De stand

 • De uitslagen

 • Afgelopen in Alkmaar

  Het is afgelopen in Alkmaar. AZ had geen kind aan ADO Den Haag en wint met 4-0.

 • Slotfase

  De laatste minuten lopen in Alkmaar. ADO had nog een kans op de eretreffer (Vlaar redde per sliding op een inzet van Fernandez) en AZ op de 5-0 (Zwinkels redde op een schot van Van Overeem).

  AZ-ADO Den Haag 4-0 

 • De nul voor Krul?

  Het 'Haags kwartiertje' is begonnen en in de 79ste minuut zien we zowaar een kansje voor ADO. Fernandez schiet een voorzet in één keer op doel, maar de bal verdwijnt in de armen van Krul. Als hij zijn doel de rest van de wedstrijd schoon weet te houden, houdt Krul in de eredivisie voor het eerst de nul.

  AZ-ADO Den Haag 4-0 

 • Wedstrijd gespeeld

  Nog ruim een kwartier in Alkmaar en met de 4-0 op het scorebord is het duel natuurlijk al lang en breed gespeeld. ADO heeft de handdoek geworpen. Bij AZ is Vlaar ondertussen in de ploeg gekomen voor Luckassen. Dos Santos is vervangen door García.

  AZ-ADO Den Haag 4-0 

 • GOAL AZ

  En dat is vier. Na opnieuw een mooie aanval van AZ schiet Friday de 4-0 in het dak van het ADO-doel.

  Na fraai voorbereidend werk van Van Overeem op de rechterflank heeft de Nigeriaan de bal simpel voor het binnenschieten. En dat doet hij ook. Het is een lijdensweg voor ADO in Alkmaar.

  AZ-ADO Den Haag 4-0 

  Fred Friday schiet de 4-0 binnen voor AZ Pro Shots
 • Kansen voor AZ

  ADO Den Haag leek iets enthousiaster uit de kleedkamer te zijn gekomen, maar de eerste kans na rust is opnieuw voor AZ. Seuntjens zet goed door, de bal komt voor de voeten van Dos Santos, maar die schiet over.

  Even later ontsnapt Ebuehi aan een rode kaart als hij te zacht terugspeelt en de toesnellende Dos Santos ten val lijkt te brengen. Scheidsrechter Janssen laat doorspelen.

  AZ-ADO Den Haag 3-0 

 • Tweede helft

  Gelooft ADO Den Haag in wonderen? Dan moet er snel iets gebeuren. De tweede helft is begonnen en AZ leidt met 3-0.

  Bij ADO is Bakker in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger is Trybull.

  AZ-ADO Den Haag 3-0 

 • Ajax zoekt naar oorzaken

  Trainer Peter Bosz en aanvoerder Davy Klaassen zijn na het teleurstellende 1-1 gelijkspel van Ajax bij Excelsior resoluut in hun antwoord op de vraag of de titelstrijd gestreden is: "Nee, die is niet voorbij."

  Lees meer over de reacties van de Amsterdammers

  1/3De Ligt eindigt succesweek met blunder: weet niet wat er gebeurde
  2/3Klaassen: nee, titelstrijd is nog niet beslist
  3/3Bosz: aan vermoeidheid heb ik geen boodschap
 • Rust

  ADO Den Haag kan even uitblazen. Het is rust in Alkmaar en AZ staat op een comfortabele 3-0 voorsprong.

 • GOAL AZ

  Joris van Overeem zet AZ in de 34ste minuut op 3-0 met een fabelachtig stiftje-deluxe.

  Hij krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied en krijgt de tijd om de bal prachtig over keeper Zwinkels te werken. ADO Den Haag is onderweg naar een pak slaag.

  AZ-ADO Den Haag 3-0

  De stift-deluxe van Joris van Overeem is onderweg naar het ADO-doel Pro Shots
 • AZ leunt

  Een klein half uur gespeeld in Alkmaar. AZ leunt op de 2-0 voorsprong en laat ADO Den Haag iets meer komen. Na de spectaculaire openingsfase levert dat een rommelige wedstrijd op.

  AZ-ADO Den Haag 2-0 

 • GOAL AZ

  ADO Den Haag krijgt in de beginfase alle hoeken van het veld te zien bij AZ. De Alkmaarders combineren er lustig op los en in de dertiende minuut is het al 2-0. Dos Santos krijgt de bal op een presenteerblaadje van Wuytens en schiet simpel zijn tweede van de dag binnen.

  AZ-ADO Den Haag 2-0 

  AZ-trainer John van den Brom constateert tevreden dat het 2-0 staat Pro Shots
 • Meer berichten tonen