Feest in Zwolle: PEC is geen hekkensluiter meer

Aangepast
Voetbal

De achtste speelronde van de eredivisie is afgetrapt met het duel tussen hekkensluiter PEC Zwolle en nummer 10 ADO Den Haag. Eindstand: 2-1.

Liveblog gesloten
 • Afgelopen

  Klaar in Zwolle. PEC Zwolle boekt zijn eerste zege van het seizoen door twee goals van Mokhtar: 2-1 tegen ADO.

 • Blessuretijd

  In blessuretijd krijgt ADO Den Haag nog een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel. Een laatste kans om nog een punt uit Zwolle mee te slepen. Maar Becker schiet in de muur.

  Bij een corner, kort daarop, gaat keeper Setkus nog mee naar voren. Maar ook dat mag niet baten.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 2-1 

 • Rode kaart Trybull

  Na een fikse overtreding van Trybull lopen de gemoederen ineens op in Zwolle. Er ontstaat een ouderwets opstootje met veel trekken en duwen en zelfs ADO-trainer Petrovic bemoeit zich ermee. Als de rookwolken zijn opgetrokken, krijgt Trybull zijn tweede gele kaart. De Duitser moet vertrekken.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 2-1 

 • GOAL PEC Zwolle

  In de 70ste minuut bekroont Mokhtar een prima wedstrijd met een prachtige goal: hij schiet PEC op 2-1 tegen ADO Den Haag.

  De aanvaller dribbelt handig het Haagse strafschopgebied binnen en knalt de bal vervolgens vanuit een lastige hoek fraai achter keeper Setkus.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 2-1 

 • Amusement in Zwolle

  Er staat een uur op de klok in Zwolle en we zitten in een fase dat er ineens van alles gebeurt. In de 56ste minuut kopte Achahbar namens PEC op de buitenkant van de paal, een minuutje later eindigt een kopbal van ADO-verdediger Kanon op de bovenkant van de PEC-lat, en in de daaropvolgende Zwolse uitbraak krijgt Mokhtar een prima kans. Ebuehi werpt zich echter in de baan van het schot.

  De tweede helft is in ieder geval een stuk beter te pruimen dan de eerste.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 1-1 

 • GOAL PEC Zwolle

  De wedstrijd is ineens helemaal los. In de 51ste minuut schiet Mokhtar de gelijkmaker voor PEC Zwolle binnen: 1-1.

  Het is een prachtig schot van afstand in de verre hoek, onbereikbaar voor ADO-keeper Setkus.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 1-1 

 • GOAL ADO Den Haag

  Meteen na rust opent ADO Den Haag de score in het duel met PEC Zwolle. Tom Trybull schiet fraai raak.

  Verdedigend ziet het er allemaal niet best uit bij PEC. Via Havenaar komt de bal bij de Duitser, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal binnen kan schieten. Het is het eerste eredivisiedoelpunt van de Duitser.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 0-1

 • Tweede helft

  De tweede helft van PEC Zwolle-ADO Den Haag is begonnen. Hopelijk is er na rust meer te beleven. Het is nog 0-0.

  PEC-aanvoerder Bram van Polen is geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer. Bart Schenk

 • Rust

  Vlak voor rust is er opnieuw een alleraardigste kans voor PEC: uit een voorzet van Mokhtar kopt Marinus op doel, maar ADO-doelman Setkus kan vrij eenvoudig redding brengen.

  En dan is het rust in Zwolle. De beste kansen waren voor PEC, maar het staat nog 0-0.

 • Onrustige Beugelsdijk

  Tommy Beugelsdijk moet een beetje oppassen. De ADO-verdediger heeft al een gele kaart op zak, maakt vervolgens een overtreding en wordt dan ook eens boos op scheidsrechter Kuipers. Die roept Beugelsdijk vervolgens bij zich en zegt dat hij rustig moet doen.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 0-0 

 • Televisietip

 • Wegglijder Setkus

  Ruim een half uur gespeeld in Zwolle. Na het sterke begin van PEC heeft ADO het initiatief een beetje naar zich toegetrokken. De kansen zijn echter voor PEC: na een klein half uur was een mogelijkheid voor Golla uit een vrije trap, die over ging.

  Even later ging Setkus ging in de fout: de ADO-keeper glijdt weg als hij de bal wil wegtrappen. Dat biedt Achahbar een schietkans, maar Setkus herstelt zijn misser.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 0-0 

 • Van de Pavert op de bon

  Centrumverdediger Van de Pavert krijgt in de twintigste minuut een gele kaart na een overtreding op Duplan op het middenveld.

  Het offensiefje van PEC is intussen een beetje gaan liggen. Er gebeurde even niet zoveel, maar in de 25ste minuut schrikt iedereen wakker als PEC-keeper Van der Hart in de fout gaat bij een terugspeelbal. Kastaneer kan bijna profiteren, maar het levert ADO alleen een corner op.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 0-0 

 • Kansen voor PEC

  De eerste tien minuten zijn voor PEC Zwolle, dat na zeven duels nog altijd op zoek is naar zijn eerste zege in de eredivisie.

  In de achtste minuut was er een schot van Verdonk (in de armen van keeper Setkus), twee minuten later een poeier van Ehizibue (prima redding van Setkus).

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 0-0 

 • De bal rolt!

  De bal rolt bij PEC Zwolle-ADO Den Haag. De achtste speelronde van de eredivisie is officieel begonnen.

  In de eerste minuut is er meteen een kans voor PEC: een schot van net buiten het strafschopgebied van Holla gaat maar net voorlangs. De toon is gezet.

  PEC Zwolle-ADO Den Haag 0-0

 • Meer berichten tonen