NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Nice herdenkt slachtoffers met mis

De dienst werd bijgewoond door onder meer oud-president Sarkozy en oud-burgemeester van Nice Estrosi.

Liveblog gesloten
 • Liveblog afgesloten

  We sluiten het liveblog nu af. We blijven de ontwikkelingen volgen en zullen hierover berichten op NOS.nl.

 • Promenade blijft gesloten tot morgenmiddag

  De Promenade des Anglais blijft vanavond nog afgesloten. Pas morgen aan het begin van de middag wordt de boulevard weer opengesteld. De reden voor de vertraging is dat het langer duurt dan gepland om de bezittingen van de slachtoffers bij elkaar te zoeken en de boulevard schoon te maken.

 • Promenade des Anglais nog steeds gesloten

  De promenade des Anglais is nog steeds afgesloten. Eerder was gezegd dat de boulevard rond 20.00 uur weer open zou gaan. Veel mensen hebben zich verzameld in het centrum van Nice waar ze bloemen leggen. Ook kan er een condoleanceregister worden getekend.

  Dave Abspoel / NOS
  Dave Abspoel / NOS
 • Justitie onderzoekt of dader banden had met terreurorganisatie

  Bouhlel was niet bekend bij de veiligheidsdiensten als geradicaliseerde moslim en er is ook geen enkele islamitische terreurorganisatie die de verantwoordelijkheid voor deze aanslag heeft opgeëist, benadrukte de Franse hoofdaanklager. Maar de daad beantwoordt wel aan de oproepen van de terreurorganisaties, zei hij.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Justitie onderzoekt of Lahouaiej een radicale achtergrond had
 • Herdenking in de kathedraal Santa Reparata

  Om 18.30 is er in Nice in de kathedraal Santa Reparata een herdenkingsdienst begonnen voor de slachtoffers. De dienst wordt bijgewoond door onder meer oud-president Sarkozy en oud-burgemeester van Nice Estrosi.

  Ook wordt op korte termijn in congrescentrum Acropolis een kapel ingericht waar de slachtoffers herdacht kunnen worden.

 • Dader in Nice lijkt geen radicale moslim, denkt justitie

  Bouhlel was bekend bij politie en justitie. In maart dit jaar werd hij veroordeeld omdat hij bij een verkeersruzie geweld had gebruikt. Hij was niet bekend bij de veiligheidsdiensten als geradicaliseerde moslim en er is ook geen enkele islamitische terreurorganisatie die de verantwoordelijkheid voor deze aanslag heeft opgeëist, benadrukte de Franse hoofdaanklager.

 • Witte vrachtwagen weggesleept van plek aanslag

  De witte vrachtwagen waarmee de aanslag werd gepleegd is weggesleept. Naar verwachting zal de Promenade des Anglais om 20.00 uur vanavond weer worden vrijgegeven.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Witte vrachtwagen weggesleept van plek aanslag

  Op een ander filmpje is duidelijk te zien dat de vrachtwagen doorzeefd is met kogels.

 • Mogelijk twee Belgen omgekomen in Nice

 • Justitie in Frankrijk bevestigt identiteit aanslagpleger

  De Franse aanklager die belast is met terreurzaken heeft bevestigd dat de dader van de aanslag in Nice Mohamed Lahouaiej Bouhlel is, een 31- jarige Tunesiër die in Frankrijk woonde. Ook zei hij dat er bij de aanslag 202 mensen gewond zijn geraakt waarvan er 52 in levensgevaar verkeren. Onder de 84 doden waren 10 kinderen.

 • De Promenade des Anglais is nog steeds afgezet

 • Vuurwerk morgen in Keulen zwaar bewaakt

  Een vuurwerkfeest dat voor morgenavond in Keulen op het programma staat, zal in verband met de aanslag in Nice zwaarder worden bewaakt. De politie zet extra mensen in, straten worden afgezet en er worden gepantserde voertuigen ingezet.

 • 'Ik ben nog nooit zo bang geweest'

  Wat een mooie laatste vakantie-avond had moeten worden, eindigde voor Anne van der Geest en Daane Koch in een tragedie. Ze waren vlak bij de vrachtwagen die 84 mensen doodreed. "We voelen ons eindelijk weer een beetje veilig", zeggen ze terug in Nederland tegen RTV NH.

  Zodra ze op Schiphol Annes moeder omhelzen, barsten de drie in snikken uit. "Jullie zijn veilig", stelt Annes moeder de meiden gerust. Waar veel toeristen halsoverkop zijn vertrokken uit de Franse kustplaats, wisten de vriendinnen al dat ze vandaag zouden vertrekken.

 • Beelden arrestatie ex-vrouw dader

  De ex-vrouw van de vermoedelijke aanslagpleger is door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Ex-vrouw van verdachte opgepakt door politie
 • Eiffeltoren rouwt in kleuren Franse vlag

  De Eiffeltoren zal gedurende de nationale rouw van drie dagen in de rood, wit en blauw verlicht zijn. De rouwperiode begint morgen.

 • 'Verdachte had enge blik'

  Volgens een buurvrouw van de verdachte had hij "een hele enge blik". Dat zegt ze in een interview met persbureau Reuters.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Buurvrouw: 'Hij had een hele enge blik'
 • Meer berichten tonen