NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Ruim 70 doden bij aanslag in Nice

Bij een aanslag op de boulevard van Nice zijn 75 doden gevallen. Een vrachtwagen reed in op het publiek. De chauffeur is doodgeschoten door de politie. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

Liveblog gesloten
 • De feiten kort op een rij:

  Een vrachtwagen rijdt tijdens de viering van een nationale feestdag in op een mensenmassa in Nice. Als gevolg vallen er 75 doden en er zijn tientallen zwaargewonden. De bestuurder wordt doodgeschoten.

  Volgens de oud-burgemeester van de stad ligt de truck vol wapens en granaten. Het motief en de identiteit van de dader worden nog onderzocht. Het is onduidelijk of er Nederlandse slachtoffers zijn.

  Tot zover dit liveblog. Volg de ontwikkelingen in Nice in onze reguliere berichtgeving op de site en de app.

 • Reactie Wilders en Pechtold

 • 'Lichamen als bowlingkegels op straat'

  Een ooggetuige schrijft op zijn blog: "Ik hoorde gegil en dacht dat er wat mis ging met het vuurwerk. Een fractie van een seconde later reed een enorme witte vrachtwagen als een gek op de mensen af. Hij probeerde er zoveel mogelijk te raken. Mensen vlogen door de lucht.  Lichamen lagen als omgevallen bowlingkegels op straat. De geluiden die ik hoorde, zal ik nooit vergeten.”

 • Nasleep van de aanslag in foto's

  1/4 Forensisch onderzoek bij de vrachtwagen. Reuters
  2/4 Omgeving vrachtwagen afgezet voor onderzoek. Reuters
  3/4 Omstanders en hulpverleners ontfermen zich over de vele slachtoffers. Reuters
  4/4 Omstanders worden in veiligheid gebracht. Reuters
 • 'Vrachtwagen vol wapens en granaten'

  De oud-burgemeester van Nice tweet dat de vrachtwagen gevuld was met wapens en granaten. Verder op Twitter is een foto verschenen dat de gendarmerie getuigen van de aanslag interviewt in de lobby van Hotel Negresco.

 • 'Verschrikkelijke aanslag op nationale feestdag'

 • Nieuwe beelden van vrachtwagen

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Rijdende vrachtwagen vanuit andere hoek
 • Donald Trump stelt bekendmaking running-mate uit

  "Gelet op de gruwelijke aanslag in Nice, heb ik de aankondiging over mijn vice-presidentskandidaat van vrijdag uitgesteld", twittert Donald Trump.

 • Vrachtwagen reed 2 km door publiek

  Het Franse Persbureau AFP meldt dat de vrachtwagen zeker twee kilometer door de menigte is gereden. De aanslag vond plaats vlakbij het Hotel Negresco. Het was druk op de boulevard, waar net een vuurwerkshow was afgelopen.

 • Locatie aanslag

  Locatie aanslag
 • '73 doden', chauffeur doodgeschoten

  De Franse krant Figaro meldt dat er volgens een politiewoordvoerder 73 doden zijn gevallen. Verder meldt Figaro dat er ook granaten zijn gevonden in de vrachtwagen. De Franse overheid bevestigt dat de bestuurder van de vrachtwagen is doodgeschoten. Onderzocht wordt of er meerdere daders zijn.

 • De vrachtwagen waarmee aanslag is gepleegd

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  De vrachtwagen waarmee de aanslag is gepleegd
 • Interview met ooggetuige: 'Iedereen is in shock'

  De Belgische Flor (19) is in Nice op vakantie: "Het was totale chaos. We zijn een bar ingevlucht en wachten daar nu totdat er meer duidelijkheid is."
  Klik voor het volledige interview

 • Geen gijzeling in Nice

  Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt eerdere berichten tegen dat er een gijzeling gaande is in Nice. President Hollande komt met een crisisteam bijeen bij het ministerie voor spoedoverleg.

 • Veiligheidscheck Facebook

  Facebook heeft voor mensen in de buurt van Nice de optie ingeschakeld om aan je vrienden te laten weten dat je veilig bent.