NOS Wielrennen Aangepast

Zwarte dag voor Kruijswijk, Chaves en Nibali profiteren

Chaves is nu de drager van de roze trui, maar ook Nibali is de Nederlander voorbij in het klassement.

Liveblog gesloten
 • De dag van morgen: etappe 20

  De twinitgste etappe van de Ronde van Italië NOS

  Morgen een heel zware etappe. De rit gaat van Guillestre naar Sant’Anna di Vinadio en telt 134 kilometer. De klimmers moeten in actie komen. De 20e etappe van de Giro d’Italia 2016 begint om 12.45 uur en de finish wordt rond 17.15 uur verwacht.

 • Chaves: sorry voor maatje Kruijswijk, maar zo gaat dat

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Chaves: sorry voor maatje Kruijswijk
 • Nibali dankt ploeggenoten

  Vincenzo Nibali wint de 19de etappe van de Giro AFP

  Vincenzo Nibali was een van de renners die vrijdag profiteerde van de val van Steven Kruijswijk in de Giro d'Italia. De Italiaan van Astana sloeg een beslissende slag op de slotklim en won de negentiende etappe van Pinerolo naar Risoul. Hij dankte zijn ploeggenoten.

  "Michele Scarponi was groots, het hele team was fantastisch", aldus Nibali na afloop. "Het was een ongelooflijke etappe. De afgelopen dagen was ik minder, maar vandaag was mijn vorm goed. Ik kijk uit naar morgen."

  Nibali steeg naar de tweede plaats in het klassement. De Italiaan heeft 44 seconden achterstand op de nieuwe leider Esteban Chavez en 21 seconden voorsprong op Kruijswijk. 

 • Kruijswijk zit er helemaal doorheen

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Kruijswijk na zwarte dag: verlies hier gewoon de Giro

  "Ik verlies hier gewoon de Giro." Dat was de trieste conclusie van de gedesillusioneerde Steven Kruijswijk na afloop van de negentiende etappe waarin hij door een zware val de roze leiderstrui verspeelde. "Het was een stomme fout in de afdaling, ik verkloot daar gewoon alles. Dat is kut."

  De kopman van Lotto-Jumbo ging als eerste van de favorieten over de top van de Colle del Agnello, maar kort daarna ging het fout. "Ik zat redelijk aan mijn limiet op de top en wilde net wat eten en drinken. Ik probeerde de rest te volgen, maak een stuurfout en knal vol in die sneeuwwand. Dan verlies je de aansluiting en weet je dat het voorbij is."   

 • Teambaas Plugge: dit is een drama

  Ploegbaas Richard Plugge van Lotto-Jumbo bij de start van Omloop Het Nieuwsblad ANP

  Een stuurfout met grote gevolgen. Steven Kruijswijk is de roze leiderstrui kwijt, en daardoor verkeert nu ook zijn ploeg Lotto-Jumbo in mineur. Na de negentiende etappe in de Giro d'Italia reageert teambaas Richard Plugge teleurgesteld: "Dit is een drama."

  Plugge baalt van het feit dat de fietswissel zo lang op zich liet wachten. Maar dat kon niet anders. "Wij mogen er op de klim niet voorbij. Dan worden we tegengehouden door de koersdirecteur. Daarom stond hij er helemaal alleen voor", reageert Plugge.

  Hoewel Kruijswijk ervan uitgaat dat hij de Giro al heeft verloren, is Plugge nog enigszins optimistisch. "Hij heeft in deze Giro aangetoond dat hij de beste klimmer is. Morgen staan er weer bergen op het programma. Kijken of hij zich weet te herpakken." 

 • Ontknoping 19de etappe

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Kruijswijk verliest gevecht om roze, Chaves en Nibali profiteren
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Chaves is heel blij

  "Ik ben heel erg blij dat ik de roze trui mag dragen. Ik moet mijn teamgenoten bedanken. Nibali was wel sterker vandaag, maar ik ga morgen mijn roze trui verdedigen. Kruijswijk vocht vandaag voor zijn trui, helaas is hij gevallen. Dit is heel zuur voor hem", aldus de Colombiaan.

 • ​Eerste reactie Steven Kruijswijk.

  "Kut. Ik weet het niet. Het was een stomme fout in de afdaling. Ik viel op mijn rug. Alles doet pijn, mijn rug, alles. Mijn moraal is ook gebroken. Ik wist al: het is over. Je probeert wel, maar mijn lichaam deed heel veel pijn. Ik verlies hier gewoon de Giro."

 • Topsport

 • Rangen en standen

  Klassement na 19de etappe NOS

  Het klassement na de 19de etappe.

  Uitslag 19de etappe NOS

  De uitslag van de 19de etappe.

 • Reacties

 • Hier ging het mis voor Kruijswijk

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Kruijswijk over de kop in afdaling Agnelllo
 • Stoelendans in klassement

  Chaves heeft nu ruim een minuut voorsprong op Kruijswijk in het klassement. Nibali staat in het klassement 22 seconden voor.

 • Officieel: roze trui naar Chaves

  Steven Kruijswijk heeft de roze trui verloren aan Chaves. De rit was 400 meter te lang voor de Nederlander. De achterstand is dus niet heel groot, met nog een zware etappe voor de boeg.

 • Weg roze trui voor Kruijswijk

  Ook Nieve en Chaves zijn gefinisht. Ook Valverde komt zojuist binnen. Dat betekent dat de roze trui naar Chaves gaat. Kruijswijk gaat die achterstand niet meer goedmaken.

 • Meer berichten tonen