liveblog
NOS SportAangepast

Rosberg pakt eerste seizoenszege, Verstappen baalt

liveblog gesloten

Verstappen tiende

Een frustrerende race mondt uit in de tiende plaats voor Verstappen. Er is genoeg stof om over na te praten.

Vettel even van de baan

De achtervolging op Hamilton zit er dus wel op. "Sorry guys", aldus Vettel.

Verstappen spint

In zijn ijver om nog iets van de race te maken, raakt Verstappen Sainz. Het loopt maar net goed af. Beiden kunnen verder, maar zullen ook hier nog op terugkomen straks.

Vettel jaagt op Hamilton

De strijd om de tweede plaats is voorlopig nog niet beslist. Hamilton verdedigt uit alle macht.

Rosberg op weg naar zege

Hamilton en Vettel volgen. Alsof er niets veranderd is.

Sainz voorbij Palmer

Hij is er eindelijk voorbij. En ook Verstappen pakt Palmer. Verstappen nu tiende.

Mercedes op 1 en 2

Alles lijkt weer even terug bij het oude. De Mercedessen van Nico Rosberg en Lewis Hamilton leiden de race. Vettel, die even naar binnen is geweest, rijdt nu op P4.

"Het duurt te lang"

Verstappen laat via de boordradio weten dat hij voorbij zijn teamgenoot Sainz wil, omdat de Spanjaard maar niet voorbij Jolyon Palmer op P9 komt.

Slechte pit-stop Verstappen

Opnieuw een slechte pit-stop voor Verstappen. Door een matige wissel van zijn linkervoorwiel duurt de stop veel te lang. Verstappen valt terug naar P12.

Sainz naar binnen

De Toro Rosso-coureur verdedigde zijn vijfde plaats goed ten opzichte van Hamilton, maar verliest door een pit-stop toch de nodige posities. Sainz nu twaalfde.

Vierde

Verstappen neemt steeds meer afstand van zijn teamgenoot Carlos Sainz, de nummer vijf in de race. Maar voor hem raakt Daniel Ricciardo ook steeds verder uit zicht.

Halverwege

Door het tijdelijke oponthoud is de eerste grand prix van het seizoen pas halverwege de 57 raceronden.

Vettel leidt nog steeds

De Duitser wordt gevolgd door zijn landgenoot Nico Rosberg en Daniel Ricciardo. Verstappen ligt vierde, vlak voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. Lewis Hamilton, van pole vertrokken, rijdt op de zesde plaats rond.

Räikkönens race over

"Er is iets kapot", zegt Kimi Räikkönen die met de vlam in zijn motor de auto van het circuit rijdt. Verstappen schuift daardoor op naar de vierde plaats.

Debuut voorbij

Achttien auto's op het circuit, want ook Rio Haryanto heeft de race verlaten. Zijn F1-debuut duurt dus nog geen twintig rondes.

Race herstart

Na een halve opwarmronde zijn de achttien overgebleven weer onderweg voor de resterende 38 rondes. Vettel leidt, Verstappen op P5.

6.55 uur herstart

De organisatie laat weten dat er de komende tien minuten niet gereden wordt.

Code rood

Er liggen te veel brokstukken op het circuit en dus moeten alle coureurs naar binnen. De race ligt even stil, met Verstappen op de vijfde plaats. Alonso gaat onder applaus richting de dokter. Hij zwaait om aan te geven dat hij zich goed voelt.

Alonso over de kop

Alonso knalde achterop bij Gutierrez, raakte de muur en vloog over de kop tegen een andere muur. Gutierrez eindigde in het grind.

Zware crash

Esteban Gutierrez en Fernando Alonso zijn hard van de weg geschoten. De auto van Alonso ligt in brokken, maar de Spanjaard stapt op het eerste gezicht ongedeerd uit. Ook Gutierrez loopt weer.

Inhaaltijd

En dus is het tijd om in te halen. Verstappen komt meteen in actie en rijdt zo door naar P7.

Pit-stop Verstappen

Verstappen is naar binnen gegaan voor een set nieuwe banden. Hij komt na een zwakke stop met opnieuw softs terug op P11.

Hamilton baalt van snelle Verstappen

"I can't get past this guy", zegt Hamilton gefrustreerd over de boordradio. Het lijkt erop dat Verstappen hem achter zich kan houden.

Sainz als eerste naar binnen

Carlos Sainz gaat als eerste naar binnen voor een setje nieuwe banden. De rest van het veld zal vermoedelijk snel volgen.

Hamilton in spiegels

De 18-jarige Max Verstappen rijdt op de vierde positie rond. In zijn achteruitkijkspiegels ziet hij drievoudig wereldkampioen Hamilton, die hem op de hielen zit.

Kvyat woest

Terwijl zijn collega's nog 51 van de 57 racerondes voor de wielen hebben, loopt Daniil Kvyat al in zijn gewone kleding rond in Melbourne. Een electronisch probleem maakte een einde aan zijn race, nog voor die begonnen was. Zijn gezicht staat op onweer.

Hamilton moet inhalen

En dat doet ie al snel. Felipe Massa is het eerste slachtoffer. Hamilton jaagt nu op Verstappen, die op de vierde plaats ligt.

Hamilton dramatisch weg

Lewis Hamilton is niet alleen P1 kwijt. De Brit zakt na een dramatische start zelfs terug naar de zesde positie.

Vettel pakt leiding

Onder toeziend oog van Arnold Schwarzenegger zijn ze nu echt weg. Hamilton verspeelt zijn leidende positie aan Sebastian Vettel, die als een speer van start ging. Max Verstappen wint een plekje en rijdt vierde.

Pech Kvyat

Net als vorig jaar valt Daniil Kvyat uit tijdens de opwarmronde. De Red Bull-coureur valt stil en verlaat het circuit. De overige 21 bolides rijden een extra opwarmronde.

Opwarmronde

De 22 coureurs, met regerend wereldkampioen Lewis Hamilton voorop, zijn weg voor de opwarmronde.

Kwalificatiesysteem heeft kort leven

De kritiek was al niet van de lucht en nu gaat er zelfs alweer een streep door de nieuwe kwalificatieopzet.

Aftellen naar de groene lichten

Goedemorgen! Het is nog vroeg in Nederland, maar in Melbourne gaan de lichten over tien minuten op groen voor de eerste grand prix van het jaar. Max Verstappen gaat van de vijfde positie van start. Alleen de Mercedessen en Ferrari's staan voor hem. Lewis Hamilton staat op pole.