liveblog
NOS VoetbalAangepast

Zeges voor PSV, Feyenoord en Heracles

liveblog gesloten

Klaar in Almelo

Klaar in Almelo! Heracles maakt een feest van de opening van het nieuwe stadion: NEC wordt met 3-0 verslagen.

Doelpunt Heracles!

En dat is drie voor Heracles tegen de tien man van NEC: Wout Weghorst (74') kan eenvoudig de 3-0 binnenschieten, op aangeven van Tannane. Het feest voor Heracles is compleet.

NEC ontsnapt

NEC ontsnapt als Tannane ontsnapt. De Marokkaan stormt alleen op het NEC-doel af en wordt ten val gebracht door NEC-verdediger Buysse. De Belg lijkt Tannane wel degelijk te raken, maar scheidsrechter Kamphuis wuift de Heracles-protesten weg.

Met nog 20 minuten te spelen leidt Heracles nog steeds met 2-0 tegen de tien man van NEC.

Rode kaart NEC

Nog meer ellende voor NEC tegen Heracles: Marcel Appiah krijgt een rode kaart van scheidsrechter Kamphuis na een onbenullige en harde overtreding. Of de charge echt rood waard was, daar valt misschien over te discussiëren. NEC moet in ieder geval verder met tien man bij een 2-0 achterstand.

Doelpunt Heracles!

NEC-keeper Halldórsson gaat in de 53ste minuut in de fout na een afstandsschot van Darri. Hij werkt de bal niet goed weg en in de rebound kan Bruns eenvoudig scoren. Heracles leidt met 2-0 tegen NEC.

De bal rolt weer in Almelo

De tweede helft van Heracles-NEC is begonnen. Kunnen de Nijmegenaren iets aan de 1-0 achterstand doen?

Kazim-Richards: iedereen doet vast weer bla bla bla

Kazim-Richards: iedereen doet vast weer bla bla bla

Rust in Almelo

Heracles kan het publiek in het vernieuwde stadion in de eerste helft bekoren: het is 1-0 bij rust tegen NEC door een magnifieke vrije trap van Bel Hassani.

Bijna rust in Almelo

Na een fase waarin NEC wat opkrabbelde, heeft Heracles vlak voor de rust de controle weer overgenomen. De Heraclieden hebben twee kansen kunnen noteren en opnieuw waren dat afstandsschoten, dit keer van Darri en Bel Hassani.

De tussenstand: 1-0 voor Heracles.

Van Bronckhorst niet blij met reactie Kazim

Van Bronckhorst: reactie Kazim was niet goed

NEC krabbelt op

Na een half uur spelen wordt NEC iets sterker, zonder dat de Nijmegenaren doelrijpe kansen weten te creëren. Heracles is het laatste kwartier ook niet verder gekomen dan een afstandsschot met rechts van Darri dat door NEC-keeper Halldórsson werd gepareerd.

De tussenstand na ruim een half uur spelen: 1-0 voor Heracles.

Sterk Heracles

De eerste wedstrijd in het vernieuwde stadion gaat vooralsnog naar wens bij Heracles. De ploeg laat de bal goed rondgaan en is duidelijk sterker dan NEC, dat er nog nauwelijks uit is gekomen.

Na de fenomenale 1-0 van Tannane zijn er nog twee kansen voor Heracles geweest, beide door schoten van afstand. De poging van Bruns, via een NEC-verdediger, en de vrije trap van Fledderus werden alle twee gepakt door keeper Halldórsson.

Michiel Kramer spreekt

Kramer: beetje een droomscenario dit

Doelpunt Heracles!

Het eerste doelpunt in het vernieuwde Heracles-stadion is al na 5 minuten een feit! Oussama Tannane schrijft Heracles-historie met een schitterende vrije trap. De Heraclieden leiden met 1-0 tegen NEC.

De bal rolt in Almelo

Na de feestelijke opening van het vernieuwde stadion zijn Heracles Almelo en NEC begonnen aan de wedstrijd.

Wedstrijdverslag FC Utrecht-sc Heerenveen

Pro Shots
Simon Thern in duel met Nacer Barazite

Klaar in Utrecht

Het laatste fluitsignaal klinkt door de Galgenwaard. In een weinig enerverende wedstrijd spelen FC Utrecht en sc Heerenveen met 1-1 gelijk.

Klaar in Leeuwarden

We sluiten de boeken in Leeuwarden. Feyenoord had het lastig tegen Cambuur, maar wint op karakter met 2-0 door goals van Kramer en Kuijt.

Doelpunt Feyenoord!

Feyenoord krijgt nog een cadeautje tegen Cambuur: een onterechte penalty. Scheidsrechter Van Boekel wijst naar de stip vanwege vermeend hands van Erik Bakker, maar de Cambuur-middenvelder raakte de bal toch gewoon met het hoofd.

Dirk Kuijt benut het buitenkansje in blessuretijd adequaat: 2-0 voor Feyenoord.

Doelpunt Heerenveen!

Heerenveen komt uit het niets op gelijke hoogte met FC Utrecht. Bij een van de weinige kansen voor de Friezen na rust komt de bal met enig geluk voor de voeten van Luciano Slagveer, die mooi binnenschiet. De stand is 1-1.

Doelpunt/geen doelpunt

Cambuur lijkt in de 80ste minuut op gelijke hoogte te komen met Feyenoord als Vermeer de bal na een aanvallende actie van Barto laat glippen. Van Beek weet de bal uit de doelmond te schieten, maar is het op of achter de doellijn?

Helaas is er geen doellijntechnologie in Friesland.

Doelpunt Feyenoord!

Een droomdebuut voor Michiel Kramer: hij kopt in de 77ste minuut de 1-0 tegen Cambuur binnen uit een voorzet van Basaçikoglu.

Weinig vertier in de Galgenwaard

De tweede helft van Utrecht-Heerenveen is weinig opwindend. Heerenveen komt matig voor de dag en de Friese aanvallers komen er niet aan te pas tegen de hechte Utrechtse defensie, waar vooral Van der Maarel sterk speelt.

Omdat Utrecht verder ook niet echt aandringt, is er weinig te beleven voor de neutrale toeschouwer.

Daar is Kramer!

Na ruim een uur spelen komt Michiel Kramer in de ploeg bij Feyenoord voor Kazim-Richards, die twee minuten eerder nog een enorme kans miste. Alleen voor Nienhuis schoof hij de bal naast het doel.

De Feyenoord-fans zijn blij, maar Kazim-Richards is duidelijk niet blij met de wissel. Hij schopt voor de reservebank een kratje met bidons ondersteboven.

Feyenoord zit overigens in een sterke fase en drukt Cambuur ver naar achteren. Zo was er nog een gevaarlijk schot van Toornstra en een handsbal van Peersman die misschien strafschopwaardig was geweest.

De tussenstand is nog steeds 0-0.

Cocu is blij met Narsingh

Nieuw stadion

Om 16.45 uur begint Heracles-NEC in het vernieuwde stadion in Almelo. De feestelijke heropening van het Heracles-stadion is al begonnen.