NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOS op 3

Scroll je door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Minder winst voor Facebook

  Facebook heeft het afgelopen kwartaal minder winst gemaakt dan vorig jaar. De winst daalde met 9 procent naar 715 miljoen dollar. De omzet was 4 miljard dollar. Verder maakte het bedrijf bekend dat 1,49 miljard mensen de site maandelijks gebruiken. 968 miljoen mensen gebruiken Facebook dagelijks.

 • Njet

  Rusland heeft zijn veto uitgesproken over de oprichting van een VN-tribunaal om de daders van de ramp met vlucht MH17 te vervolgen. Elf leden van de Veiligheidsraad steunden de resolutie die Maleisië, mede namens Nederland, Australië en Oekraïne, had ingediend over de oprichting. Drie landen, Angola, Venezuela en China, onthielden zich van stemming. Rusland stemde als enige land tegen.

 • Ongelukkige kledingkeuze

  De Portugese voetballer Nuna Silva werd vandaag gepresenteerd bij Real Jaén, een club uit de Spaanse derde divisie. Maar er kwam vooral kritiek. De Portugees droeg een t-shirt met de foto van Franco. Silva bood zijn excuses aan. Hij had zich niet beseft wat voor rol deze man heeft gespeeld in de Spaanse geschiedenis.

  Nuna Silva met z'n ongelukkige t-shirt Real Jaén
 • Koenders in New York

  De VN-veiligheidsraad komt op dit moment bijeen om te praten over de oprichting van een tribunaal voor de ramp met de MH17. Nederland wil graag dat zo'n VN-tribunaal er komt om de daders te kunnen berechten. Minister Koenders is in New York en hij sprak daar onder meer met secretaris-generaal Ban Ki-moon. Koenders zei dat hij "alles uit de kast haalt" om te zorgen dat het neerhalen van de Boeing wordt bestraft. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat het VN-tribunaal er komt. Rusland is tegen en dat land heeft veto-recht.

 • 'Laatst toch nog uitgescholden'

  Erik Arbores ANP

  Een speciale rol voor DJ Erik Arbores tijdens de Gay Pride dit weekend. Hij begeleidt als een van de 'Heroes of Love' buitenlandse homo's en transgenders tijdens de Gay Pride en de Canal Parade. "Hier zwaaien mensen als je op een boot viert dat je homo bent, dat is in sommige landen echt heel anders", zegt de 17-jarige producer. Maar ook hij heeft soms nog met weerstand te maken:

  Erik: ben laatst toch nog een paar keer uitgescholden

  DJ Erik Arbores is één van de Heroes of Love, een speciale ambassadeur voor homorechten tijdens de Gay Pride in Amsterdam.

 • Camerabeelden van Sandra Bland

  Deze camerabeelden van de politie in Texas moeten een einde maken aan de commotie over de in een politiecel overleden Sandra Bland. De video van haar arrestatie ging viral, omdat de agent volledig door het lint ging. Vervolgens dachten veel kijkers dat Sandra al was overleden toen ze aankwam op het politiebureau, omdat haar 'mugshot' er verdacht uitzag. Daarom heeft de politie nu beelden vrijgegeven van het moment dat de foto is gemaakt. 

 • Dit is Rick uit Roosendaal

  En hij is fan van de nieuwe achtbaan van de Efteling. Hij heeft er al 24 rondjes opzitten in de Baron 1898. Zo'n enorme fan dus dat hij het op zijn arm heeft laten zetten. 

  Trotse Rick Omroep Brabant
 • Ze vliegen weer

  De brand bij het vliegveld Fiumicino in Rome is onder controle, dus kunnen er weer vliegtuigen vertrekken. De brand woedde in een dennenbos vlakbij het vliegveld. Er werden blusvliegtuigen ingezet om het vuur te bestrijden. Rond kwart voor vijf was de brand onder controle.

 • Zion van acht is de jongste ontvanger van een dubbele handtransplantatie

  Zion Harvey van 8 heeft nieuwe handen gekregen, en is daarmee de jongste ontvanger van een dubbele handtransplantatie ter wereld. Het jongetje uit Philadelphia leed aan een infectie in zijn bloedvaten waardoor zijn handen en voeten geamputeerd moesten worden. Beenprotheses had hij al, maar nu kan hij ook zijn nieuwe handen volledig gebruiken. 

  Kijk hieronder zijn volledige verhaal:

 • Vliegveld Rome plat door brand

  De brand is in een bos naast het vliegveld van Rome Marco Ciporillo / Twitter

  In de buurt van het vliegveld van Rome woedt een grote brand. Hierdoor zijn alle vertrekkende vluchten opgeschort. Vooralsnog kunnen aankomende vluchten nog wel gewoon landen.

  Er zou een pijnbomenbos in brand staan.

  Op Fligtradar24 is goed te zien dat de vliegtuigen stilstaan op het vliegveld in Rome

  De vliegtuigen staan vast op het vliegveld Flight radar 24
 • 10.000 euro voor zaak 'onschuldige' Nederlander

  In vier dagen tijd is 10.000 euro opgehaald voor de Nederlander Romano van der Dussen, die in Spanje vastzit voor verkrachting. Alleen is hij volgens velen onschuldig. De vader van Romano van der Dussen begon samen met de Stichting Prisonlaw een crowdfundingsactie om de onschuld van zijn zoon te bewijzen.

   In Engeland zit namelijk een man vast die volgens stichting Prisonlaw bekende de vrouw te hebben verkracht waar Van der Dussen voor is veroordeeld.

  Romano van der Dussen (L), een compositietekening en Mark Dixie (R) El Pais | Beeldbewerking: NOS
 • Zinkgaten bedreigen Dode Zee

  De Dode Zee droogt uit: ieder jaar daalt de zeespiegel met bijna een meter. Hierdoor ontstaan er elke dag scheuren en gaten in de aardbodem die veel schade aanrichten. De lokale bevolking maakt zich zorgen, want de Dode Zee is een toeristische trekpleister.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Zinkgaten bedreigen Dode Zee
 • Eén emmer kip met foto aub

  Ooit de behoefte gevoeld om je fastfood-schranspartijen te vereeuwigen? Dan kun je binnenkort bij KFC terecht. Daar hebben ze namelijk een 'memories bucket' gemaakt die foto's kan printen. De innovatieve emmer vol kip is bedacht vanwege de zestigste verjaardag van de fastfoodketen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de emmer uitgedeeld via een win-actie.

 • De allerlaatste 'Holy Moly' van Gerard Ekdom op 3FM

 • Griekse oud-minister Varoufakis aangeklaagd vanwege hack-plannen

  De voormalig Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis wordt mogelijk vervolgd, omdat hij de computers van zijn eigen ministerie zou willen hacken. Volgens de aanklacht had de minister vergevorderde plannen voor de herinvoering van de drachme als munteenheid. Daarvoor wilde hij toegang krijgen tot gegevens van belastingbetalers. Varoufakis was bang dat Europa de Griekse computersystemen volledig zou controleren en bedacht daarom een plan om deze te hacken. Europa spreekt dit tegen. De flamboyante ex-minister vindt dat hij niets fout heeft gedaan.

  Minister van Financiën Varoufakis en premier Tsipras ANP