Van Bommel trots op 'reddende engel' Dumfries: 'Dat kan alleen hij'

Dumfries: 'Die bal van Van Ooijen mocht er niet in'

Voor de 25ste keer in dit eredivisieseizoen scoorde PSV in het laatste kwartier van de wedstrijd. Dit keer won de koploper uit Eindhoven dankzij een treffer van Hirving Lozano met 1-0 van VVV-Venlo.

Niet onbelangrijk was ook de redding van PSV-verdediger Denzel Dumfries, die vlak voor tijd een bal van Peter van Ooijen uit het doel wist te houden. "Ik deed er gewoon alles aan om die bal van de lijn te houden", aldus Dumfries.

Door de 1-0 overwinning bleef PSV koploper in de eredivisie. "Die drie punten zijn belangrijk", vertelde Dumfries over zijn actie. "Het maakte niet uit hoe, maar die bal van Van Ooijen mocht er niet in. Echt fijn dat ik 'm eruit haal. Ik dacht: goed zo!"

PSV'er Denzel Dumfries in het eredivisieduel met VVV-Venlo

Dat PSV steeds vooral in de slotfase scoort, is volgens Dumfries niet expres. "Het is gewoon een kwaliteit, maar vandaag was VVV-keeper Lars Unnerstall ook goed. Het was fijn geweest als je eerder scoort, maar de ploeg heeft het weer goed gedaan."

Dat was PSV-trainer Mark van Bommel met zijn verdediger eens. "Zo'n slotfase beleef ik meer als speler dan als trainer, maar het is heel mooi als je op het laatst nog zo scoort. En dat doen we inderdaad best wel vaak."

Van Bommel: 'Die slotfase beleef ik meer als speler dan als trainer'

Van Bommel was ook blij met de actie van Dumfries. "Hij doet dat fantastisch, dat kan alleen hij. Soms doet-ie dat ook op de training. Hij verdedigt het doel en dit was het ultieme moment. Mooi dat hij die bal van de lijn haalt."

Zowel Dumfries als Van Bommel had ook alle vertrouwen in het cruciale duel met Ajax, over twee weken. "Ik vind ons goed", aldus Dumfries. "Het was moeizaam vandaag, maar we winnen wel. We gaan gewoon lekker door, want iedereen is trots om bij PSV te mogen spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl