NOS VoetbalAangepast

Legia eist sportiviteit van Celtic

Het gestrafte Legia Warschau hoopt nog altijd uit te kunnen komen in de laatste voorronde van de Champions League. Legia, dat de overtuigende zege op Celtic door de UEFA ongedaan gemaakt zag worden, heeft de Schotse club via een brief gevraagd om tot een gesprek te komen.

Celtic mocht door naar de vierde voorronde van de Champions League, omdat Legia Warschau een niet-speelgerechtigde speler had laten meedoen in de return van het onderlinge duel in de derde voorronde. De UEFA zette de 0-2 nederlaag om in een 3-0 thuiszege voor de Schotten, waardoor Celtic zich alsnog kwalificeerde voor de volgende ronde.

Sportiviteit en eergevoel

"Laten we deze zaak eervol oplossen", schrijft Dariusz Mioduski, de eigenaar van Legia. "Daar staat jullie beroemde club al 126 jaar om bekend." Door middel van de brief hoopt Mioduski dat de Schotten een beroep doen op hun sportiviteit en eergevoel. Mioduski kondigde verder aan direct naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen wanneer de UEFA het beroep van Legia afwijst.

Ondanks de dappere poging van de Poolse kampioen, liet Celtic al doorschemeren niet gediend te zijn van het initiatief. "We zijn teleurgesteld door de uitlatingen van Legia Warschau", schreef Celtic in een officiële reactie op de website. "Dit is volledig een zaak voor de UEFA. We zullen pas reageren als de tijd daar rijp voor is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl