NOS WielrennenAangepast

Contador breekt scheenbeen bij val

De Spaanse Tourfavoriet Alberto Contador is in de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk uitgevallen met een scheenbeenbreuk. Dat bevestigde ploegleider Steven de Jongh.

De 31-jarige renner van Tinkoff-Saxo, negende in het algemeen klassement, ging in een afdaling hard onderuit. Hij werd behandeld aan zijn rechterknie en kon even later met een verband om verder fietsen.

Onbegonnen werk

Geholpen door vier ploeggenoten trachtte Contador zijn achterstand van ruim vier minuten op het peloton, met daarin zijn voornaamste concurrent Vincenzo Nibali, te achterhalen. Dat bleek echter onbegonnen werk. Na enkele kilometers fietsen stapte Contador alsnog van zijn fiets, omdat hij niet verder kon. Hij vertrok direct na de finish van de etappe naar het ziekenhuis, waar een röntgenfoto duidelijkheid bracht.

De Spanjaard won de Ronde van Frankrijk in 2007 en 2009. Ook in 2010 kwam Contador in het geel in Parijs aan, maar die eindzege werd hem later afgenomen vanwege een positieve dopinguitslag. Eerder dit jaar won Contador de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Baskenland. Hij werd tweede in het eindklassement van het Critérium du Dauphiné.

Froome reageert

Eerder verloor de Tour al titelverdediger Chris Froome na enkele valpartijen. De Brit, die zijn linkerpols en rechterhand had gebroken, reageerde al snel via Twitter op het uitvallen van Contador: "Dit is een groot verlies voor de Tour vandaag. Herstel snel Alberto en hopelijk zie ik je in de Vuelta."

Van de drie uitgesproken favorieten met wie de Tour de France ruim een week geleden van start ging, is nu alleen de Italiaan Nibali nog in koers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl