NOS NieuwsAangepast

Opnieuw lintje voor André Kuipers

André Kuipers heeft opnieuw een koninklijke onderscheiding gekregen. In zijn woonplaats Vijfhuizen werd de astronaut benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Sinds 2004, toen hij zijn eerste ruimtereis maakte, is Kuipers al Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Kuipers werd vanavond ook benoemd tot ereburger van de gemeente Haarlemmermeer, waaronder Vijfhuizen valt. Hij gaf een uitgebreide presentatie over zijn ervaringen in de ruimte. Kuipers sprak onder meer over zijn recente maandenlange verblijf in het ruimtestation ISS.

Na Kuipers' presentatie mochten scholieren vragen stellen en waren er toespraken van onder anderen burgemeester Weterings en de commissaris van de koningin, Remkes.

Verdiensten

De twee lintjes die de astronaut nu mag dragen, zijn uitgereikt voor verschillende soorten verdiensten. Onderscheidingen in de Orde van de Nederlandse Leeuw worden uitgereikt vanwege getoonde vaderlandsliefde, die in de Orde van Oranje-Nassau voor bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl