NOS NieuwsAangepast

Veiligere wijken in Rotterdam

Rotterdam kent meer veilige wijken dan twee jaar geleden. Dat meldt de gemeente Rotterdam op basis van de Veiligheidsindex 2012.

Volgens de gemeente is Rotterdam veiliger geworden en voelen Rotterdammers zich ook veiliger. Het gemiddelde cijfer van de stad is een 7,5. Bij de laatste Veiligheidsindex, in 2010, was dat een 7,3. Toen de index voor het eerst werd gebruikt, in 2001, scoorde Rotterdam nog een 5,5.

De index wordt per wijk samengesteld uit de meningen van ongeveer 16.000 Rotterdammers en uit cijfers van politie en justitie. Er zijn vijf categorieën: onveilig (lager dan een 3,9), probleem (van 3,9 tot 5,0), bedreigd (van 5,0 tot 6,0), aandacht (van 6,0 tot 7,1) en veilig (boven de 7,1).

Probleemwijk

Twee jaar geleden telde Rotterdam zes wijken in de categorie probleemwijk. Nu zijn er nog twee van die wijken over. Het zijn Hillesluis en Bloemhof. Die laatste wijk is de enige waar sprake is van een daling van het cijfer: van een 4,8 naar een 4,5.

Burgemeester Aboutaleb is blij met de resultaten: "Waar nodig scherpen we onze aanpak verder aan. Daar hebben we de inzet van alle Rotterdammers bij nodig. Rotterdammers weten zelf het beste wat er speelt in hun wijk."

Rotterdam telt volgens de index nu 35 veilige wijken. Sinds 2010 zijn er geen onveilige wijken meer in de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl