NOS NieuwsAangepast

Taakstraf voor mesjes in krat

Een man uit Steenwijk die stanleymesjes aan een bierkrat had bevestigd om een dief te grazen te nemen, is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf. Door zijn actie liep niet de dief maar een supermarktmedewerkster verwondingen op. De Steenwijker moet haar een schadevergoeding betalen van ruim 4600 euro.

De man had in maart vorig jaar de mesjes aan het bierkrat bevestigd omdat er bij hem en zijn buurgenoten kratjes bier waren gestolen. Hij zette het krat in zijn tuin en de volgende dag was het weg. De dief raakte zelf niet gewond en leverde het krat de volgende dag in bij Albert Heijn.

Toen een supermarktmedewerkster het krat optilde, werden de pezen van twee vingers doorgesneden. Zij werd geopereerd, maar de twee vingers zijn blijvend beschadigd. Een andere medewerkster liep lichte verwondingen op.

'Sadistisch'

De rechtbank acht poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade bewezen. De man had volgens de rechtbank andere mogelijkheden kunnen bedenken om diefstal van een bierkrat te voorkomen, bijvoorbeeld door het krat binnen te zetten.

De rechter spreekt van een sadistische actie. Daarnaast neemt de rechter het de man bijzonder kwalijk dat hij zich niet meldde, nadat de supermarktmedewerkers gewond waren geraakt. Het voorval leidde namelijk tot onrust in Steenwijk.

Naast het preparen van het bierkrat is de man ook veroordeeld voor het telen van hennep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl