Leipzig viert het winnen van de DFB Pokal

Leipzig prolongeert Duitse beker in finale tegen Frankfurt

RB Leipzig heeft voor de tweede keer de DFB-Pokal gewonnen. In een finale die weinig momenten van vervoering kende, rekende het in de tweede helft af met Eintracht Frankfurt: 2-0.

Timo Werner kreeg in het Olympisch Stadion in Berlijn al vroeg een goede kans voor Leipzig, maar doelman Kevin Trapp redde attent. Buiten flitsen van Randal Kolo Muani (Frankfurt) en Christopher Nkunku (Leipzig) gebeurde er verder amper iets voor de pauze.

In de tweede helft was Frankfurt aanvankelijk de betere ploeg. Mario Götze had zichzelf op zijn 31ste verjaardag een treffer cadeau kunnen doen, maar zijn schot knalde op de vuisten van keeper Kevin Trapp.

Nkunku maakt verschil voor Leipzig

Leipzig had nog bijna niets laten zien, maar kwam in de zeventigste minuut wel op voorsprong. Nkunku haalde uit in de zestien en zag de bal via het been van verdediger Evan N'Dicka zodanig van richting veranderen dat de Leipzig-doelman kansloos was.

Daarna domineerde Leipzig het duel. Vijf minuten voor tijd besliste Dominik Szoboszlai - op aangeven van Nkunku - de finale.

Vorig seizoen won Leipzig de beker voor de eerste keer. Toen was het in de finale te sterk voor SC Freiburg.