Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic
NOS Voetbal

Harde maatregelen bij kampioen Bayern: 'In plaats van vieren, nu ander probleem'

Hoewel Bayern München op sensationele wijze alsnog kampioen van Duitsland is geworden, zijn twee directieleden hun baan kwijt. Oliver Kahn (algemeen directeur) en Hasan Salihamidzic (technisch directeur) worden verantwoordelijk gehouden voor de wisselvallige prestaties.

Manager Thomas Tuchel, nota bene op voorspraak van het tweetal gehaald als tussentijdse vervanger van Julian Nagelsmann, was een dag voor de wedstrijd al op de hoogte. De afloop van de competitie had daar geen invloed meer op.

"In plaats van te vieren, hebben we nu een ander probleem", zei Tuchel na de zege bij FC Köln (1-2), die toch voldoende bleek voor de titel.

Bayern München is op doelsaldo kampioen

Kahn liet zich na afloop horen via Twitter en richtte zich tot de supporters. "Ik zou het graag met jullie willen vieren, maar helaas kan ik vandaag niet bij jullie zijn omdat de club het mij heeft verboden. Ik kijk uit naar volgend seizoen."

Vier oude bekenden uit de eredivisie waren wel van de partij. Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch hadden een basisplaats, Daley Blind zat op de bank. Marokkaans international Mazraoui bedankte in de feestvreugde ook zijn landgenoot Aymen Barkok, die Dortmund met Mainz op 2-2 hield.

Waar Bayern met gemengde gevoelens kampioen werd, was het drama in Dortmund van ongekende orde.

Meedogenloos

"Dit gaat wel wat langer dan enkele dagen duren", vertelde Dortmund-aanvoerder Mats Hummels (ex-Bayern). "Dit is moeilijk te verteren. De komende dagen zullen meedogenloos zijn."

Verslagenheid op de tribune in Dortmund

"Als ik de jongens op het veld zie liggen en in de kleedkamer zie zitten, dan zie ik alleen maar verslagenheid. We zijn op", aldus manager Edin Terzic. "Je hebt vandaag weer gezien hoe hard en zwaar deze sport, waar we allemaal verliefd op zijn geworden, kan zijn."

Voor Sébastien Haller werd het een persoonlijk drama, want de spits miste bij een stand van 0-1 een penalty. Na afloop rees ook de vraag waarom hij en niet de vaste penaltynemer Emre Can achter de bal was gaan staan.

Terzic: "Als hij die had gemaakt of de 2-2 eerder was gevallen, hadden we er nu waarschijnlijk anders bij gestaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl