Jarige Koeman (60) ziet Veerman aanhaken bij training Oranje

Jarige Koeman (60) ziet Veerman aanhaken bij training Oranje

Joey Veerman is aangesloten bij het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV trainde dinsdag mee in de aanloop naar de duels met Frankrijk en Gibraltar in de kwalificatie voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland. Veerman werd maandag opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong.

Bondscoach Ronald Koeman trainde op zijn 60e verjaardag met al zijn 25 internationals. Donyell Malen deed maandag al mee. De aanvaller van Borussia Dortmund zat aanvankelijk niet bij de selectie van Oranje, maar mocht zich maandag alsnog melden nadat Steven Bergwijn geblesseerd was afgehaakt.

Joey Veerman op de training bij Oranje

Oranje opent het kwalificatietoernooi voor het EK vrijdag met een uitwedstrijd tegen Frankrijk in het Stade de France in Saint-Denis, nabij Parijs. Gibraltar is maandag te gast in De Kuip. Nederland neemt het later in de EK-kwalificatie ook op tegen Ierland en Griekenland.

Aanvoerder Virgil van Dijk draagt vrijdagavond tijdens de wedstrijd in Parijs een OneLove-band. "Het Nederlands elftal wil met het dragen van deze band opnieuw tonen voor verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving te zijn", laat hij weten.

Van Dijk wilde de OneLove-band ook tijdens het WK in Qatar dragen, maar wereldvoetbalbond FIFA gaf daar geen toestemming voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl