Georgios Giakoumakis
NOS Voetbal

Oud-eredivisietopscorer Giakoumakis naar Major League Soccer, VVV-Venlo profiteert

Georgios Giakoumakis (28) gaat aan de slag in Amerika. De eredivisietopscorer van twee seizoenen geleden verhuist van Celtic naar Atlanta United in de Major League Soccer.

VVV-Venlo zal met gemengde gevoelens reageren op de transfer van de Griekse spits, die ondanks zijn 26 doelpunten degradatie uit de eredivisie niet kon voorkomen. De Venlonaren bedongen een stevig doorverkooppercentage toen hun topscorer voor een relatief laag bedrag van 2,5 miljoen euro naar Schotland verkaste.

Nadat Giakoumakis ook in het Premiership topscorer was geworden en steeds fitter begon te worden, zou een lucratieve transfer naar de Engelse Premier League VVV miljoenen kunnen opleveren. Zoals in het verleden ook het geval was met Ahmed Musa.

Enkele tonnen voor VVV-Venlo

Toch rinkelt nu ook de kassa in Venlo, waar enkele tonnen kunnen worden bijgeschreven. En wellicht wordt dat nog wat meer, omdat de transfersom kan oplopen van vier tot een kleine vijf miljoen euro. VVV staat nu gedeeld vijfde in de eerste divisie.

Met zijn laatste balcontact voor Celtic duwde Giakoumakis vorige maand de beslissende 2-0 binnen tegen Kilmarnock, waarmee de finale voor de League Cup werd veiliggesteld. In totaal scoorde hij daar 26 keer in 57 officiële duels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl