De Arriva-treinen staan vandaag stil
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Treinen van Arriva rijden niet in Groningen en Friesland

Er rijden vandaag de hele dag geen Arriva-treinen in Friesland en Groningen. Vakbond VVMC besloot het werk neer te leggen, naast de eerder al aangekondigde staking van CNV en FNV die de gehele werkweek duurt.

Het vervoersbedrijf heeft nog geprobeerd een "passende treindienstregeling" te maken, maar dat is niet gelukt, schrijft Omrop Fryslân. Maandag en gisteren konden treinen van Arriva wel rijden in Friesland en Groningen dankzij medewerkers die niet meededen aan de staking.

Morgen staakt de VVMC niet meer mee in Groningen. De vervoerder kijkt morgenochtend welke treinen wel en niet rijden.

Deel bussen rijdt wel

Er is vandaag geen vervangend vervoer, laat Arriva aan de regionale omroep weten. Bij de bussen rijdt zo'n 40 procent. Reizigers moeten daarom rekening houden met uitval van bussen. Het vervoersbedrijf adviseert om de reisplanners in de gaten te houden. Buurtbussen rijden wel.

Bij het streekvervoer in het hele land wordt de gehele werkweek gestaakt. Medewerkers willen een hoger loon. Ook willen actievoerders dat er stappen worden gezet om de werkdruk te verlagen.

Vakbond FNV zei eerder dat de staking vooral voor de regio's Dordrecht, de Achterhoek en Limburg gevolgen zal hebben, waar vervoerders Keolis en Arriva voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor het treinverkeer.

Advertentie via Ster.nl