NOS Voetbal

Slot over ontslag Schreuder: 'Hadden geregeld contact, dus ook vandaag'

Feyenoord-coach Slot voelt mee met ontslagen Schreuder: 'We hadden geregeld contact'

Waar Feyenoord-trainer Arne Slot een paar weken geleden aangaf dat Alfred Schreuder de tijd verdiende bij Ajax, wil hij daags na het ontslag van de coach inhoudelijk niet ingaan op de situatie bij de Amsterdamse rivaal.

Slot vernam het nieuws pas vrijdagochtend, waarna hij Schreuder een berichtje stuurde. De inhoud blijft privé. "Dat zegt wel dat we elkaar iets beter kennen. We hadden geregeld contact, dus ook vandaag."

"Hij werd een half jaar geleden kampioen in België, maar in Amsterdam is het niet geworden wat hij en Ajax ervan gehoopt hadden. Dat vind ik jammer, voor hem. Dat is bij elke collega zo, maar ik ken Alfred wat beter om hem alleen een collega te noemen."

Niet van het naar de vijfde plaats afgezakte Ajax, maar van komende tegenstander FC Twente heeft koploper Feyenoord inmiddels meer te duchten. Een team met "ouderwetse" profs, omschrijft Slot de gedeelde nummer drie in de eredivisie.

"Van Wolfswinkel, Pröpper... Jongens die op het juiste moment een duwtje kunnen geven. En ook een keeper die af en toe een balletje tegenhoudt", ziet Slot sterke punten in het elftal van Twente. "En maar heel weinig tegengoals. Dat zegt iets over de verdedigende organisatie, de keeper en hoe hard het team werkt als het de bal niet heeft."

Zerrouki

En natuurlijk is er de door Feyenoord begeerde Ramiz Zerrouki. Nog steeds volgen ze hem, benadrukt Slot. "Maar ze hebben bij Twente het geld niet nodig. Ze wilden sportief gezien maximaal meedoen. Vanuit hun perspectief een logische keuze om hem nu niet te verkopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl