Spelers van Inter protesteren bij arbiter Rapuano

Chinees Nieuwjaar begint voor Inter met een kater: nederlaag tegen Empoli

Vijf dagen nadat Internazionale in Saudi-Arabië de Italiaanse supercup had gewonnen dankzij een 3-0 zege op AC Milan, wilde de ploeg op feestelijke wijze het Chinese Nieuwjaar inluiden. Het werd echter een kater voor de 'Nerazzurri', die met 1-0 onderuitgingen tegen het bescheiden Empoli.

Ter gelegenheid van het Jaar van het Konijn, dat zondag in China inging, speelden de spelers van Inter met hun namen in het Chinees op hun rug. Met Steven Zhang van investeringsmaatschappij Suning Holdings Group heeft de club uit Milaan een Chinese eigenaar.

Maar een feestwedstrijd was het allerminst voor Inter, bij wie Stefan de Vrij een basisplaats had en Denzel Dumfries op de bank zat. Empoli kreeg in de eerste helft de betere kansen en op slag van rust werd Inter-verdediger Milan Skriniar met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

De stand in de Serie A

De Slowaak raakte Francesco Caputo met een hooggeheven been. De spits van Empoli speelde al met een tulband, nadat eerder Henrikh Mkhitaryan hem met de voet op het achterhoofd had geraakt.

Onana tast mis

Halverwege de tweede helft profiteerde Empoli van het overtal. De 19-jarige invaller Tommaso Baldanzi schoot de bal hard onder de mistastende doelman André Onana door (0-1).

Het zat Inter ook niet mee, want een kwartier voor tijd kopte De Vrij op de lat bij een hoekschop. De ploeg blijft door de nederlaag derde in de Serie A, op ruime afstand van koploper Napoli.