Lady Gaga bij een optreden in april dit jaar in Las Vegas
NOS Nieuws

21 jaar cel voor man die hondenuitlater Lady Gaga neerschoot

De man die vorig jaar de hondenuitlater van Lady Gaga neerschoot en vervolgens twee van haar honden meenam, heeft een celstraf van 21 jaar gekregen. Hij bekende onder meer poging tot moord en gaat niet in beroep tegen de straf, meldt de officier van justitie in Los Angeles.

In februari vorig jaar werd een medewerker van de uitlaatservice die Lady Gaga inhuurde overvallen door drie mannen. De hondenuitlater, die met de drie Franse bulldogs van de zangeres aan het wandelen was, werd daarbij in de borst geschoten. Twee van de drie honden werden vervolgens meegenomen. Twee dagen later werden die levend weer teruggebracht. De hondenuitlater overleefde de aanval.

'Honden Gaga geen bewust doelwit'

In totaal waren er vijf personen betrokken bij de roofoverval. De waarde van de honden zou het motief voor de beroving zijn. Franse bulldogs zijn erg gewild en duur; ze kunnen duizenden euro's opbrengen. Daarom worden ze vaker gestolen. De opsporingsdiensten gaan er niet van uit dat de ontvoerders wisten dat het om de honden van Lady Gaga ging.

De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij bewakingsbeelden. De zangeres, die tijdens de overval voor filmopnames in Italië was, loofde een beloning van 500.000 dollar uit voor de gouden tip om haar honden te vinden. Daarbij beloofde ze "geen vragen" te stellen aan de gever van de gouden tip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl