De Duitse bondscoach Hansi Flick
NOS Nieuws

Wekdienst 27/11: Spanje-Duitsland op WK • Van der Poel begint aan veldrijseizoen

Goedemorgen! Veel sport vandaag: België komt in actie op het WK voetbal, net als Duitsland. En Mathieu van der Poel begint aan het veldrijseizoen.

Eerst het weer: veel bewolking en zo nu en dan regen of motregen. In Limburg verloopt een groot deel van de dag zo goed als droog. Het wordt maximaal 7 tot 10 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is weer een bomvolle dag op het WK voetbal in Qatar. Om 20.00 uur is de kraker Spanje-Duitsland. Vooral voor de Duitsers is de wedstrijd belangrijk, omdat zij de eerste groepswedstrijd verloren. Om 14.00 uur spelen België en Marokko al tegen elkaar. Alle wedstrijden zie je live bij de NOS op NPO 1 en online.
  • Mathieu van der Poel rijdt in Hulst (Zeeland) zijn eerste veldrit van het seizoen. De viervoudig wereldkampioen doet vanaf 12.15 uur mee aan een wereldbekerwedstrijd. Een uur eerder komen de vrouwen al in actie. De races zijn te volgen in een livestream en liveblog op NOS.nl en in de app.
  • Het Nederlandse vrouwenhockeyteam neemt het om 13.00 uur in Bilthoven op tegen Ierland. De oefeninterland is het debuut van Paul van Ass als bondscoach van de Nederlandse hockeysters.

Wat heb je gemist?

De protesten in China tegen het strenge coronabeleid lijken over te slaan naar meer steden. In onder meer Shanghai en Peking gingen kleine groepen de straat op, melden internationale media. Daarbij riepen betogers om het aftreden van president Xi Jinping.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Bolsonaro weken na verloren verkiezingen zwijgend weer in openbaarheid: de vertrekkende Braziliaanse president woonde op een militaire academie een afstudeerceremonie bij van kadetten. Hij hield geen speech en sprak niet met de pers.
  • Langstzittende president krijgt na 43 jaar nog een termijn: de 80-jarige Teodoro Obiang Nguema Mbasogo is al ruim vier decennia de baas in Equatoriaal-Guinea en hij heeft - volgens officiële cijfers - wederom een eclatante verkiezingsoverwinning behaald: bijna 95 procent van de kiezers zou hem hebben gesteund.
  • Iraanse oud-international vrij na arrestatie om steun aan protesten: Voria Ghafouri is op borgtocht vrijgelaten, melden Iraanse media. Ook de prominente blogger en mensenrechtenactivist Hossein Ronaghi is voorwaardelijk vrij, volgens zijn familie voor een medische behandeling.

En dan nog even dit:

Sinds jaar en dag is het broodje döner Duitslands favoriete snack, voedzaam én betaalbaar. Maar ook bij de vette hap heeft de inflatie hard toegeslagen. Correspondent Wouter Zwart onderzocht het Duitse dönerdrama.

In döner-hoofdstad Berlijn gaat inflatie door de maag

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl