Mark Flekken viert de winst met het publiek
NOS Voetbal

Flekken blijft met Freiburg op koers voor beste seizoen uit clubgeschiedenis

Mark Flekken gaat als nummer twee van Duitsland de winterstop in. De keeper maakt tot zijn grote teleurstelling geen deel uit van de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal, maar is bij Freiburg een van de pijlers onder de grote successen.

De vroegste hattrick in de Bundesliga in ruim 31 jaar bezorgde Freiburg een makkelijke avond tegen Union Berlin (4-1), dat in februari tegenstander is van Ajax in de Europa League.

De Bundesliga wordt op vrijdag 20 januari hervat met Leipzig-Bayern

Vincenzo Grifo had nog geen twintig minuutjes nodig om drie keer te scoren, waaronder twee keer vanaf de stip. En ook Union kreeg twee penalty's. De eerste ging tegen de paal, met Flekken in de goede hoek. Na de goal van Michael Gregoritsch voor Freiburg redde Sven Michel alsnog de eer voor de bezoekers.

Steun voor Flekken

Er werd meegeleefd met Flekken, die er volgens zijn coach Christian Streich al rekening mee hield dat hij in Qatar van de partij zou zijn. "Mark is een zeer, zeer goede doelman uit de Bundesliga. Maar andere mensen beslissen, dat moet je accepteren."

Jongens als Christian Günter, Matthias Ginter (beiden Duitsland), Woo-yeong Jeong (Zuid-Korea) en de van PSV overgenomen Ritsu Doan (Japan) zagen de sterke prestaties met Freiburg wel worden beloond met een WK-deelname.

De Zuid-Duitsers zijn bezig aan hun beste seizoen in de clubgeschiedenis, dat vooralsnog de derde plaats is uit 1995.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl