Jong AZ viert een treffer tegen Roda JC

Roda JC verliest bij Jong AZ, Eindhoven en Almere winnen wel van beloftenploegen

Vol schroom liepen de spelers van Roda JC naar het uitvak in Wijdewormer op het trainingscomplex van AZ. Met aanvoerder Dylan Vente voorop verontschuldigden de spelers zich bij de tientallen uit Kerkrade meegereisde fans.

Die excuses waren wel op zijn plaats, want Roda liet bitter weinig zien tegen Jong AZ en verloor kansloos met 2-0. Die stand was al bij rust bereikt. De talenten van AZ kwamen op voorsprong via een fraaie aanval. Zico Buurmeester zette een één-tweetje op met Yusuf Barasi, kapte zijn man uit en schoot knap raak.

De 2-0 kwam volledig op het conto van de ervaren Roda JC-verdediger Ted van de Pavert. Enkele seconden voor het rustsignaal schoof hij de bal op eigen helft zomaar in de voeten van Barasi, die vrije doortocht had naar het doel en eenvoudig scoorde.

Ozan Kökcü wint een kopduel namens FC Eindhoven

Door de nederlaag zakt Roda naar de achtste plek in de eerste divisie. Jong AZ klimt naar de vijfde plek. Een plaats hoger staat FC Eindhoven, dat met pijn en moeite won bij hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Lat, paal, goal

Tien minuten voor tijd maakte Charles-Andreas Brym het enige doelpunt. De Canadees werkte de rebound binnen nadat de bal eerst op de lat en vervolgens op de paal geschoten werd.

Eindhoven eindigde het duel met tien man, na tweemaal geel in blessuretijd voor Collin Seedorf.

Een hoog been van Jong PSV-speler Fode Fofana

Almere City klimt naar de zesde plek, dankzij een 0-1 zege op bezoek bij Jong PSV. Ook hier viel het enige doelpunt tien minuten voor tijd.

Terwijl veel van zijn ploeggenoten een strafschop claimden wegens vermeend hands, voetbalde Ilias Alhaft gewoon door. Hij draaide zich vrij en schoot de bal fraai in de kruising.