In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Kind (2) overleden na ongeluk op motorcrossbaan

Een jongetje van 2 is overleden na een ongeluk op een motorcrossbaan in Marum (Groningen). Bij het ongeluk raakten gistermiddag ook de vader van het kind en een motorcoureur gewond. Locoburgemeester Bé Schollema spreekt van een dag met een zwarte rand.

Volgens RTV Noord kwam een 19-jarige motorcoureur bij een sprong naast de baan terecht. De vader en zoon liepen op de plek waar de coureur terechtkwam. Dat is volgens voorzitter Henk Hulshoff van Motorclub Marum geen plek waar toeschouwers staan, maar je mag er wel lopen.

Ergste ongeluk ooit

Hulshoff zegt tegen de regionale omroep dat hij aangeslagen is. "We betreuren wat er is gebeurd. Dit is het ergste ongeluk wat we ooit op de baan hebben meegemaakt. Onder rijders gebeurt er weleens wat, maar dan blijft het bij arm- of beenbreuken. Met toeschouwers is nog nooit iets gebeurd. Het is erg tragisch.'"

In verband met het dodelijke ongeluk is het circuit vandaag gesloten voor trainingen. "Dat hebben we gisteren gelijk besloten. We kunnen hier nu niet vrolijk gaan rondcrossen", aldus de voorzitter.

Mogelijk blijft de motorcrossbaan de rest van het jaar gesloten. "Het seizoen eindigt op 1 november. Ik kan me voorstellen dat we hier volgend weekend ook niet meer crossen."

Een prachtige dag is geëindigd in een tragedie

Locoburgemeester Bé Schollema

Locoburgemeester Bé Schollema van de gemeente Westerkwartier heeft vanmiddag gereageerd op de gebeurtenissen in Marum. Hij spreekt van een dag met een zwarte rand.

"Een prachtige dag is geëindigd in een tragedie. Dit noodlottige ongeluk heeft een enorme impact op alle betrokkenen. Ons medeleven gaat in de eerste plaats uit naar de familie van het jongetje en zijn vader die zwaargewond is geraakt. Wij wensen hen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

"Daarnaast is de verslagenheid onder de leden van Motorclub Marum groot, evenals onder de bezoekers. Wij staan in nauw contact met de club om er voor hen te zijn."

Hulshoff gaat nog met het bestuur van de motorclub spreken over het ongeluk. "We moeten hier toch iets mee." Wat precies, weet hij nog niet. "Als je de cross helemaal veilig wilt maken, moet je rond de hele baan hoge hekken zetten, of helemaal geen publiek meer toelaten."

Advertentie via Ster.nl