Brandweerlieden proberen de brand te blussen
NOS Nieuws

Tientallen gewonden bij vuurwerkramp in Armeense hoofdstad

In de hoofdstad van Armenië is een vuurwerkopslag bij een winkelcentrum geëxplodeerd. Tientallen gewonden zijn volgens lokale media opgenomen in het ziekenhuis. Zeker een persoon is om het leven gekomen.

Een onbekend aantal omstanders is bedolven geraakt onder brokstukken als gevolg van de reeks ontploffingen van vuurwerk. De brandweer in Jerevan zoekt naar overlevenden en heeft zo'n tien mensen onder het puin vandaan gehaald.

Na zware knallen werden omstanders opgeslokt door een dikke rookwolk, zo is te zien in deze video:

'Binnen een seconde spatte alles uit elkaar'

De explosie was volgens Armeense media het gevolg van een brand in het gebouw waar vuurwerk lag opgeslagen. De oorzaak van die brand wordt nog onderzocht. De eigenaar van het pand had juist enkele dagen geleden een boete gehad omdat de veiligheid niet op orde was, melden de lokale autoriteiten op Facebook. Ze zeggen niet wat er precies mis was.

Nieuwssites melden dat twintig lichtgewonden het ziekenhuis hebben verlaten. Een vijfjarig kind is behandeld op de intensive care en daarna overgebracht naar een verpleegafdeling.

Op vier plekken probeert de brandweer de brand in het winkelcentrum te doven. Het pand waarin het vuurwerk lag opgeslagen lijkt helemaal verwoest te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl