Brand in een koptische kerk in Egypte
NOS NieuwsAangepast

Tientallen slachtoffers bij kerkbrand in Egyptische stad Gizeh

In de Egyptische stad Gizeh zijn bij een brand in een koptische kerk minstens 41 kerkgangers omgekomen, onder wie tien kinderen. Er is onduidelijkheid over het aantal gewonden: sommige bronnen spreken van zestien, anderen melden tientallen.

Volgens de autoriteiten ontstond er 's ochtends kortsluiting in de Abu Sifinkerk, die ligt in een noordelijke wijk van de stad. Vermoedelijk honderden kerkgangers woonden een dienst bij toen de brand uitbrak.

In het pand ontstond veel rookontwikkeling, wat leidde tot grote paniek. Ooggetuigen zeggen tegen internationale persbureaus dat mensen probeerden te ontkomen door bijvoorbeeld van het dak te springen. In het bovenste deel van het pand zat een kinderdagverblijf.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er meerdere kerkgangers omgekomen doordat zij rook inademden. Anderen werden onder de voet gelopen. President Al-Sissi spreekt op Facebook van een tragisch ongeluk. Hij maakte bekend dat de nabestaanden kunnen rekenen op financiële steun.

Rond 15.00 uur was de brand volgens de autoriteiten onder controle. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld, meldt Al Jazeera. De brand is een van de dodelijkste in Egypte in de aflopen jaren.

Egypte heeft de grootste christelijke minderheid van alle landen in het Midden-Oosten, met naar schatting 10 tot 15 miljoen gelovigen.

Ooggetuigen spreken van een kinderdagverblijf in het gebouw waar de kerk gevestigd was:

Ooggetuigen vertellen over de kerkbrand in voorstad van Caïro

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl