In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuwsโ€ขโ€ขAangepast

Voor vierde keer in een week tijd huis beschoten in Oss

In Oss is afgelopen nacht voor de vierde keer in een week tijd een huis beschoten. Dat gebeurde in dezelfde wijk als waar de afgelopen dagen twee andere huizen beschoten zijn.

De voordeur van de beschoten woning aan de Vijversingel is beschadigd, meldt de politie. Niemand raakte gewond. De schoten werden kort na 02.00 uur gelost.

Deze week nam de gemeente al maatregelen na de eerdere beschietingen. Zo worden er extra handhavers ingezet.

De eerste schietpartij was precies een week geleden in de Merelstraat, niet ver van de Vijversingel. Er werden meerdere schoten gelost, maar de schade bleef beperkt tot kogelinslagen in ramen. De bewoner van het huis was een week daarvoor overleden; volgens Omroep Brabant houden buurtbewoners daarom rekening met een vergissing.

De tweede, vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag, was gericht tegen een huis aan de Veekraal in Oss. De bewoonster was thuis, maar bleef ongedeerd. Bij de derde schietpartij, in de nacht van dinsdag op woensdag, werden kogels afgevuurd op een tweede huis aan de Merelstraat.

'Personen aan elkaar te linken'

Bij de schietpartijen is niemand gewond geraakt. Burgemeester Buijs van Oss zegt tegen Omroep Brabant dat de politie vermoedt dat er een verband is tussen de vier schietpartijen. "De politie vermoedt ook dat de mensen van wie de huizen beschoten zijn allemaal een relatie met elkaar hebben."

Ze zegt de zorgen vanuit de buurt heel goed te begrijpen. "Samen met de politie proberen we zo snel mogelijk dit geweld te stoppen", zegt ze. "In principe is het wel zo dat dit gerichte beschietingen waren, dus de kans dat er iets met omstanders in de buurt gebeurt, is beperkt. Maar dat de buurt bang is, begrijp ik heel goed."

Komende tijd wordt de buurt volgens Buijs extra in de gaten gehouden. Vooral in de nachten. "Het zal voor de burger niet altijd zichtbaar zijn, maar we focussen ons echt op de plekken waar dit gebeurd is. Er zijn meer agenten, boa's en straatcoaches op straat en er zijn bijvoorbeeld camera's opgehangen op de plek waar twee keer is geschoten."

Advertentie via Ster.nl