Xavi Simons (PSV)

PSV pakt door en bindt Xavi Simons (19), beoogd opvolger van Götze in Eindhoven

Xavi Simons is de vierde aanwinst van PSV voor komend seizoen. De middenvelder (19) komt transfervrij over van Paris Saint-Germain, waar hij afgelopen seizoen een klein aandeel had in het kampioenschap van Frankrijk.

Simons was een grote belofte in de jeugd van Barcelona en verkaste drie jaar geleden naar Paris Saint-Germain. Daar debuteerde hij in de Ligue 1, waar hij speelde met sterren als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé.

De vader van Simons, Regillio, was in Nederland spits bij onder meer Telstar, Fortuna Sittard en TOP Oss.

Xavi Simons in Oranje onder 16 jaar

Van zoon Xavi worden veel grotere daden verwacht. Vol verwachting maakt de jeugdinternational komend seizoen zijn entree in de eredivisie. Bij PSV, dat onder leiding van Ruud van Nistelrooij vol voor de landstitel gaat. En als vervanger van Mario Götze, de creatieve Duitser die deze zomer naar Eintracht Frankfurt vertrok.

Belangrijke speler

"Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen", zegt directeur voetbalzaken John de Jong op het clubkanaal van PSV. Simons had ook een aanbieding om zijn aflopende contract in Parijs te verlengen, maar kiest voor het sportieve perspectief in Eindhoven.

Simons werd tot medio 2027 vastgelegd door PSV. Eerder al kwamen deze transferzomer de keepers Walter Benítez, Boy Waterman en de jonge verdediger Ki-Jana Hoever naar de vice-kampioen van afgelopen seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl