NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: demonstrerende huisartsen, dialecten en De Denker van Rodin

Duizenden huisartsen gingen vrijdag naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren vanwege de hoge werkdruk. Rita Schouten en Naomi Weijer zijn moeder en dochter en allebei huisarts in Oss. Ze leggen uit hoe de situatie nu is voor huisartsen.

Voor haar romandebuut Confrontaties werd schrijver Simone Atangana Bekono genomineerd voor vijf verschillende prijzen. Ze won deze week de Anton Wachterprijs, de prijs voor het beste schrijversdebuut. Ze vertelt wat dit jaar vol nominaties en prijzen met haar deed.

Deze week stonden de regionale talen in Nederland in de spotlights. Een Comité van Experts van de Raad van Europa kwam kijken wat de overheid hier doet om talen van minderheden in stand te houden en te beschermen. Hoe staat het met het Nedersaksisch in Nederland? Muzikant Hendrik-Jan Bökkers ziet de taal langzaam verdwijnen, maar heeft toch hoop.

Bij veilinghuis Christie's in Parijs werd het wereldberoemde beeld De Denker van Rodin geveild. Dat klinkt een beetje alsof De Nachtwacht of de Mona Lisa te koop worden aangeboden, maar dat is niet zo. Emma van Proosdij, hoofd artistiek van het museum Beelden Aan Zee, legt het uit.

Deze aflevering van het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl