NOS Nieuws

Wekdienst 16/6: Rechtszaak Uber en FNV • Zilveren Nipkowschijf uitgereikt

Goedemorgen! Uber en vakbond FNV staan tegenover elkaar in de rechtszaal over het wel of niet toepassen van de taxi-cao op hun chauffeurs, en de Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon worden uitgereikt.

Eerst het weer: het wordt zonnig en droog, met in de middag meer hoge wolkenvelden. Het wordt 22 tot 25 graden en er staat niet veel wind. De komende dagen wordt het nog een stuk warmer.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Donny M. wordt voorgeleid aan de raadkamer in Maastricht. Hij wordt verdacht van ontvoering van en moord op de 9-jarige Gino. Zijn voorarrest kan met negentig dagen verlengd worden.
  • Uber en FNV staan opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal. De vakbond zal een dwangsom van 100.000 euro eisen voor elke dag dat Uber zich niet houdt aan een gerechtelijke uitspraak van vorig jaar september. De rechter bepaalde dat ook Uber de taxi-cao moet toepassen op de chauffeurs.
  • De Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon worden uitgereikt, een van de meest prestigieuze televisie- en radio-onderscheidingen. De televisieprijs gaat naar BOOS: This is The Voice, Het Jaar van Fortuyn of Mijn vader de gelukszoeker, de NOS-podcast Onbekende Kinderen van Westerbork maakt kans op de radioprijs, naast Radio 4-presentatrice Jet Berkhout en Bureau Buitenland.

Wat heb je gemist?

De lichamen van de vermiste Britse journalist Dom Phillips en de Braziliaanse onderzoeker Bruno Pereira zijn zeer waarschijnlijk aangetroffen in de Amazone. Dat heeft de Braziliaanse politie bekendgemaakt.

De lichamen werden gevonden op aanwijzing van een van de verdachten, die heeft bekend verantwoordelijk te zijn. Amarildo da Costa heeft volgens de politie toegegeven de twee te hebben doodgeschoten. De gevonden menselijke resten moeten wel nog officieel geïdentificeerd worden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Eindexamenkandidaten van het vmbo-basis en vmbo-kader kregen gisteren het verlossende telefoontje. En dat leidde natuurlijk tot enthousiaste reacties:

Ook zij zijn geslaagd: 'Ik voel me echt slim'

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl