NOS NieuwsAangepast

Gewonde door schietincident op vol terras in binnenstad Tilburg

Bij een schietincident op een vol terras in de binnenstad van Tilburg is 29-jarige man gewond geraakt. De politie heeft een 22-jarige man aangehouden in verband met deze zaak. Bij die arrestatie hebben agenten een waarschuwingsschot gelost.

Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. De politie roept getuigen op zich te melden. Het slachtoffer wordt in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Het schietincident vond kort na middernacht plaats op de Heuvelring. Volgens getuigen werd de Tilburger op een vol terras onder vuur genomen. Een van de verdachten ging ervandoor in een witte auto, maar reed zichzelf klem in een straat met paaltjes. Vervolgens kon de politie hem aanhouden.

Wapen gevonden

De tweede verdachte wist te voet te ontkomen. Tijdens zijn vlucht verloor hij zijn vuurwapen. De politie onderzoekt dat wapen en de witte auto op sporen.

De terrassen zaten vol op het moment van de schietpartij:

Man op vol terras neergeschoten, verdachte rijdt zich klem

Op het moment van het schietincident was het erg druk in het uitgaansgebied, onder meer vanwege een evenement. Rond 01.00 uur meldde de politie dat er geen gevaar of dreiging meer was voor bezoekers van de Tilburgse binnenstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl