File bij de Gotthardtunnel
NOS NieuwsAangepast

Drukte op wegen naar Zuid-Europa afgenomen; ook weer drukte op Schiphol

In grote delen van West-Europa was vanwege het Pinksterweekeind vandaag druk op de wegen naar het zuiden.

In Frankrijk was het vandaag vooral druk op de A7 bij Lyon. Dat had ook te maken met slecht weer. De vertraging was daar op het hoogtepunt volgens de ANWB 1 tot 2 uur. Ook bij de Mont Blanctunnel naar Italië was het druk.

In Duitsland had het verkeer vanaf München naar het zuiden vertraging. In Oostenrijk en Zwitserland was het druk richting Italië. Bij de Gotthardtunnel staat nog steeds een flinke file.

In Nederland zelf is het vrij rustig gebleven, alleen was het vanuit Duitsland op de A12 richting Arnhem een stuk drukker dan normaal.

Drukte op Schiphol

Sinds gisteren mogen passagiers niet eerder dan 4 uur voor vertrek van de vlucht Schiphol binnen. Bij de ingangen staan controleurs. Volgens een woordvoerder houdt het overgrote deel van de reizigers zich hieraan, maar op sociale media wordt nog steeds geklaagd over drukte en lange rijen.

KLM liet vanavond weten vandaag geen passagiers vanaf Europese bestemmingen meer naar Schiphol te vervoeren. Volgens KLM zijn er momenteel te veel passagiers die niet vanaf Schiphol kunnen vertrekken en moet dat eerst worden opgelost. De maatregel geldt in elk geval voor vandaag.

Volgens Schiphol is het vandaag inderdaad een drukke dag, zoals verwacht: "Er staan rijen, maar het is goed georganiseerd en het loopt door".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl