AC Milan ontsnapt, Inter haakt aan; spanning stijgt in scudetto-strijd

Met nog drie duels te spelen stevenen koploper AC Milan en achtervolger Internazionale af op een razend spannende ontknoping in de Serie A. Beide Milanese clubs maakten vandaag geen fout in de titelstrijd, waardoor Milan een voorspong van twee punten behoudt.

Milan ontsnapte door een late treffer in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina (1-0) aan peperduur puntenverlies. Enkele uren later zette Inter zijn jacht op prolongatie van de 'scudetto' kracht bij met een 0-2 zege op Udinese.

Het programma van AC Milan in de beslissende weken is wat zwaarder dan dat van Inter. De 'Rossoneri' neemt het nog op tegen Hellas Verona (uit), Atalanta Bergamo (thuis) en Sassuolo (uit). De 'Nerazzurri' treffen nog Empoli (thuis), Cagliari (uit) en Sampdoria (thuis).

Milan wint na fout Fiorentina-keeper

Áls AC Milan voor het eerst sinds 2011 eindelijk weer kampioen wordt, dan zal er op het kampioensfeest een prominente rol voor Rafael Leão zijn. De Portugese aanvaller behoedde de koploper vanmiddag thuis met een late treffer voor puntenverlies tegen Fiorentina: 1-0.

De 22-jarige Leão onderschepte in de 82ste minuut een slechte pass van Fiorentina-doelman Pietro Terracciano en schoot vervolgens het winnende doelpunt binnen. Dat leidde tot uitzinnige taferelen in San Siro, waar de koploper op een duur gelijkspel leek af te stevenen.

Het was voor Leão zijn tiende treffer van het seizoen. Daarmee is hij clubtopscorer, want Olivier Giroud (negen) en Zlatan Ibrahimovic (acht) scoorden iets minder vaak.

Inter scoort uit discutabele penalty

Inter kwam in Udine vroeg op voorsprong via Ivan Perisic, die een hoekschop bij de eerste paal raak kopte. Kort voor rust viel de tweede treffer uit een discutabele strafschop, gegeven na tussenkomst van de VAR. Edin Dzeko ging gretig naar de grond na licht contact met een verdediger van Udinese.

Lautaro Martinez miste aanvankelijk vanaf elf meter, maar via de paal en de handen van doelman Marco Silvestri kreeg hij in de rebound een nieuwe kans: 0-2.

De verdediging van Internazionale onder leiding van Stefan de Vrij hield stand in de slotfase tegen Udinese.

Het werden nog twintig bange minuten voor Inter, nadat Udinese via Ignacio Pessotto was teruggekomen in de wedstrijd. De invaller scoorde uit de rebound nadat doelman Samir Handanovic een vrije trap van Gerard Delofeu fraai uit de kruising had gedoken.

Bij Inter speelde Stefan de Vrij centraal achterin de hele wedstrijd mee, Denzel Dumfries kreeg rust en bleef aan de kant. Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar waren reserve bij Udinese.

Jarige Bonucci op dreef bij Juventus

Matthijs de Ligt is - na het gelijkspel van Roma tegen Bologna (0-0) - met Juventus zeker van een plek bij de eerste vier en daarmee Champions League-deelname. De ploeg uit Turijn was met 2-1 te sterk voor het Venezia van linksback Ridgeciano Haps.

Beide treffers van Juventus kwamen op naam van verdediger Leonardo Bonucci, die vandaag zijn 35ste verjaardag viert. Tussendoor zorgde Mattia Aramu voor de gelijkmaker namens de hekkensluiter uit Venetië.