De man stal onder meer vleeswaren en kaas
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Winkeldief (80) uit Zoetermeer krijgt 'na triest verhaal' boodschappen en donaties

Een 80-jarige man die afgelopen zaterdag in Zoetermeer werd aangehouden met gestolen boodschappen, heeft na een tweet van een wijkagent over de diefstal donaties en boodschappen aangeboden gekregen.

De man had bij een supermarkt kaas, vleeswaren en een bakje garnalen ter waarde van 17,75 euro meegenomen zonder te betalen. Na zijn aanhouding verklaarde hij dat hij moeilijk kon rondkomen van zijn AOW.

Een wijkagent sprak op Twitter van "een triest verhaal". Omdat het de eerste keer was dat de 80-jarige werd betrapt op diefstal, kreeg hij in overleg met de hulpofficier van justitie alleen een reprimande, meldt Omroep West.

De tweet:

Het verhaal van de diefstal werd opgepikt door landelijke media. De wijkagent kreeg daarna veel berichten van mensen die de man hulp aanboden in de vorm van donaties en tassen met boodschappen. De agent is gisteren bij hem op bezoek geweest.

"Ik wil namens meneer iedereen hartelijk bedanken voor de hartverwarmende reacties en initiatieven", schrijft hij op Twitter. "Ik liet hem alle reacties zien en die ontroerden hem, hij had er tranen van in zijn ogen. Hij heeft hulp geaccepteerd en ik heb het hulptraject opgestart."

Van de donaties en de boodschappen maakt de man geen gebruik, omdat hij vindt dat anderen die nog beter kunnen gebruiken, meldt de wijkagent.

Advertentie via Ster.nl